Boeren slepen overheid voor de rechter om stikstof-rekenmodel

Stichting Stikstofclaim stelt met varkenshouder Erwin dat rekenmodel Aerius niet voldoende wetenschappelijke onderbouwing heeft, terwijl de gevolgen voor boe...

Deel dit topic

Reacties

+1
Willem123
GOED WERK
Weidezicht
In cobouw artikel waarin specialisten en ambtenaren geen uitspraak verwachtenvan deze rechter omdat de gevolgen niet te overzien zijn.
+2
BertK
@Weidezicht Dat wil het rijk en de bouw je graag laten geloven. Evengoed is één gram op één ha en een dwangsom van 2 ton per jaar (buiten alle redelijke verhouding) voor de familie cruciaal voor het voortbestaan van het bedrijf en de spoedeisendheid daarom duidelijk aanwezig. De rechter moet naar de onderbouwing van de eis kijken, niet naar de gevolgen! Er wordt gevraagd om het 'on hold' zetten van Aerius totdat er een degelijke onderbouwing van de resultaten is, al dan niet met een aangepast model. Over die onderbouwing of aanpassing hoeft deze rechter niet te beslissen, ze hoeft 'alleen maar' te zeggen dat de overheid kritisch naar Aerius moet kijken en zolang ff niet handhaven of vergunningen verlenen. Als Aerius tijdelijk niet bruikbaar is, kun je ook niet vaststellen of iemand in overtreding is.
bio boer
@BertK met de pasaanvraag is toch ook aerius berekening als onderbouwing meegestuurd dus die is er al
BertK
@bio boer Aerius verandert jaarlijks, nu berekenen geeft een andere uitslag die ook niet te vertrouwen is.
Weidezicht
@BertK eens, maar zou me niet verbazen als de rechter het door schuift naar hogere rechter, omdat hij het on hold zetten zelfs niet aandurft. Zonder aerius geen enkele vergunning meer. Ligt in no time alles plat, dus gasn ze tijdrekken. Raad van state schijnt al 2 jaar bezig te zijn met uitspraak over A15. Is, geloof ik, ongeveer dezezelfde materie.
+1
de hoef
@Weidezicht brabant ligt alles al plat , ook industrie en huizenbouw
cs-agrar
Quote Reactie van @BertK:
Als Aerius tijdelijk niet bruikbaar is, kun je ook niet vaststellen of iemand in overtreding is.

aerius is sowieso niet bruikbaar daar voor..
GJKlaassen
@Weidezicht dat had de rechter in 2019 moeten bedenken.
MBMB
Niemand weet welke stikstof er uit een stal komt, niemand weet waar het neerkomt, niemand weet in welke hoeveelheden het neerkomt, NIEMAND WEET HET. Alleen Aerius weet het wel en dan is er een GROOT probleem met 0.06 mol en MOET JIJ MAAR WEG. Een groot schandaal voor de rechtstaat, in naam van het model maken we jou kapot. Aerius wordt aangepast, JAWEL, ze douwen er nieuwe habitats in, maar het systeem eronder verandert niet. De laatste AERIUs versie leidt tot MEER depositie, dus lieg niet dat dit model beter wordt, het wordt slechter. Schande!!!
bio boer
@MBMB met depositie die is berekend door aerius van 0.06 mol hoef je echt niet weg heb voor de fun ons bedrijf pal naar gevoelig habitat gezet dan zou mijn depositie 4300 mol per ha zijn
Uitstoot 9000 kg ammoniak
bio boer

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's slepen , overheid , aerius , stichting stikstofclaim en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
4.650