Huizen bouwen in dit dorp lukt niet wegens stikstof, maar voor de kamsalamander rijden talloze vrachtwagens wel op en neer

Je hebt een lapje grond, bent een kleine lokale woningcorporatie die op vrijwilligers draait en je hebt een plan om in je dorp huizen te bouwen. Hoe moeilijk kan dat zijn?

Deel dit topic

Reacties

j h p
Die kamsalamander heeft wel ontheffing, verschil moet er zijn en anders creeren ze het wel.
+1
zandhapper
Hier maken ze de sier ,bij weg werkzaamheden (speciaal foto in de krant met wethouder erop) een elektrische shovel te gebruiken ....tussen de middag en s avonds staat hij aan diesel aggregaat om op te laden.
JappieJo
@zandhapper = per saldo minder diesel
Weidezicht
@JappieJo aggregaat op HVO100 brandstof. Mogelijk worden er dan tegelijk ook batterijen voor trilplaten, stampers en zagen opgeladen. Wat we er ook van vinden, alles wat nu fossiele brandstoffen verbruikt zal in de toekomst minder worden. Dat heeft een alternatief, dus portie landbouw zal volgens onze rekenmeesters 🤣, procentueel toenemen.
+1
oubi
@Weidezicht dan moet er nog meer sojaolie in de diesel om te compenseren. dus nog meer kap van tropisch regenwoud om onze diesel te vervangen door zgn groene brandstof. De gekte wordt nog steeds gekker en nuchter verstand is al heel ver weg.
Weidezicht
@oubi biobrandstof en HVO zijn ook weer verschillend van elkaar.
+1
Nevergiveup
@JappieJo Geloof je dat zelf met al de laad verliezen ? en die twee dingen moeten ook gebouwd , onderhouden , vervoerd worden , enuhh vooral de accu is zo milieuvriendelijk toch !

felixdonkers.nl/2019/05/…
JappieJo
@Nevergiveup ik zeg alleen maar = per saldo minder diesel.
Of alles nut heeft is vraag 2.
+1
Nevergiveup
@JappieJo Wat die generator goed probeert te maken op zijn constante 1500 toeren is al weer lang verloren met alleen die 25 % laadverliezen , en dan hebben we het nog niet eens over de andere zaken zoals genoemd.

Iets wat simpel kan ingewikkeld doen is bijna altijd fout.

Een flinke shovel om grond te verstouwen is ook niks op elektrisch.

Een hoogwerker die vaak ook weer tijd op hoogte stil staat op accu is een heel ander verhaal , ook het arbeids confort door de rust.
Willem123
@JappieJo tuurlijk niet, alles wat electrisch is altijd van afgelopen jaar veel duuder, bv 300 liter gas boiler van 12 graaden naar 85 graaden verbruikt ie 2.5 kuub gas is dan maximaal 2.5 keer 5 euro , electrische boiler verbruikt dan 32 kilowat keer 0.70 euro is dan maximaal 22.40 euro , en alles wat je opwekt of verbruikt kost weerstand dus energie, een aggreraat die meer accus moet opladen kost meer PK of Kw of brandstof.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof , grond en bouwen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN