CDA in problemen in Brabantse Staten door eigen stikstofmanifest

Het CDA in Brabant is vrijdag tijdens een vergadering van Provinciale Staten (PS) fel bekritiseerd vanwege de opstelling van de partij in het stikstofdossier. Waar het CDA donderdag nog een landelijk manifest uitgaf dat de partij af wil van 'oeverloze Haagse non-discussies over jaartallen, kosten en modelberekeningen', legde het CDA in Brabant zich vrijdag toch neer bij het grotendeels op slot zetten van Brabant. Door de achteruithollende natuur kunnen bijna geen vergunningen meer verleend worden voor projecten op het gebied van infrastructuur, landbouw, industrie, woningbouw en verduurzaming.

Aanvankelijk diende het CDA een motie in om te wachten en eerst een nieuwe analyse uit te voeren. Maar later zwakte het CDA die motie af, en vond een nadere analyse toch niet nodig, zodat het beleid direct kan ingaan. Met name rechtse fracties in de Staten wezen het CDA erop, dat ook CDA-gedeputeerde Erik Ronnes het donderdag gepubliceerde manifest van het CDA heeft getekend. Ronnes kon echter geen tekst en uitleg geven, hij had zich ziek gemeld. Voor PVV-fractievoorzitter Alexander van Hattem was duidelijk, dat het CDA Brabantse boeren ‘de nek omdraait’. Hij sprak van een ‘stikstofbloedbad’.

Deel dit topic

Reacties

+1
ross
Ronnes al tijd al een waardeloos figuur geweest .trouwen het gehele CDA brabant is waardeloos

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voeren , landbouw , cda , natuur , brabant , boeren en Kosten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
1.561