Superunie heeft tel. contact opgenomen met Cono/Beemsterkaas

Bericht van "De Pers":Superunie heeft tel. contact opgenomen met Cono/Beemsterkaas

Als het inderdaad zo is dat Superunie terugkrabbelt dan zou dat van invloed kunnen zijn op de Kaas/Melkfabrieken die angstig zijn dat, mochten ze hun poot stijfhouden bij onderhandelingen, de afnemers/grootgrutters naar een andere melkleverancier dreigen over te stappen.

Is het niet mogelijk dat de Melkfabrieken om de tafel gaan zitten om onderlinge "Prijsafspraken" te maken, zodat er een eind komt aan deze prijzenoorlog? Op dit moment is wat de spotmarkt aan melkgeld aan de boeren betaalt veel hoger dus ze zouden het kunnen proberen.

Of is dat de denkwijze van een eenvoudige boerin???

Deel dit topic

Reacties

anonymous_8
Hallo, met Monique
"He, Monique
Mag ik mammie even spreken
Nee, pappie, dat gaat nu niet, want ze staat in de keuken
En ze maakt voor ons tweetjes het eten klaar

Oh, zeg me alsjeblieft
Hoe is 't met jou en haar
Oh, pappa, mamma huilt bijna de hele nacht
En daar kan ik bijna niet van slapen"



(voor mensen die liever luisteren)

Zo zal het telefoongesprek met Superunie wel niet geklonken hebben.
Wel vind ik het een goede zaak dat Cono hier een heel duidelijk statement maakt. En dat de NMA het niet goed vindt dat bedrijven samenspannen, wil natuurlijk niet zeggen dat de andere melkfabrieken nu moeten inspringen op het gat dat er bij Superunie lijkt te vallen. Ze moeten gewoon alles doen om de directie van dit bedrijf zo veel mogelijk te laten zweten.
anonymous_8
Met alle respect Monique, maar ik vrees dat de NMA er niet echt een boodschap aan heeft, hoe jij het precies ziet.
Wel denk ik dat er voor de zuivelfabrieken best mogelijkheden zijn om elkaar in de markt te versterken zonder direct prijsafspraken te maken.

P.S. Het was niet de bedoeling je agressief te maken. Ik begrijp juist van de beheerders van dit prikbord en andere harmonieuze types dat het de bedoeling is om de agressieve uitingen op dit prikbord in toom te houden. Maar ja, een uitlaatklep hebben we allemaal wel eens nodig.
anonymous_8
Melk uitrijden over het land hoeft niet meteen kleineren te betekenen.
anonymous_8
Oooo. Nou het liedje is ook niet kleinerend. Wel heeel sentimenteel...
anonymous_8
Tja toch wel een gevoelige snaar.
Ik heb een vriendin die Manuela heet. Bij haar hoef je niet met Jacques Herb. Aan te komen.
Maar het kan altijd erger.... wees maar blij dat je geen Joke heet.
anonymous_8
Nou.... soms is het een uitdaging op zich om op zoek te gaan naar nieuwe invalshoeken. En dat daarbij het oorspronkelijke onderwerp soms wat uit beeld verdwijnt, heeft ook zijn charme.

Maar knap hoor, dat jij de discusie weer terugbrengt naar de oorsprong.
anonymous_8
Nou ja. Ik hou inderdaad wel van kaas.
Farmer_
Uitlaatklep is niks mis mee, maar anderen kleineren=
Farmer_
Bedoelde over het algemeen.
arie.j
Beemsterkaas heeft alleen Cono, waar hebben jullie het eigenlijk over?
cs-agrar
Misschien wel eenvoudige denkwijze, maar hoe vaak blijkt deze niet de beste te zijn?
Maar ja, die NMa he
cs-agrar
Marcster en kaas? een nieuwsgrazer-huwelijk???
ejb
de NMA heeft geen moeite met standpunt Cono de NMA zorgt er toch voor dat er genoeg andere aanbieders zijn en dat geld gewoon de marktwerking en als die andere aanbieders ook vinden dat prijs hoger moet dan is het simpel

uiteraard mogen de zuivel verwerkers niet om de tafel gaan zitten voor prijsafspraken wat dat mag natuurlijk niet van de NMA


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/09/2009 08:53 door ejb.
Coen
Superunie en Cono sluiten vrede

BEESD – Het conflict tussen Superunie en Cono Kaasmakers is opgelost. Daarmee komt er een einde aan de boycot van de kazen door de inkooporganisatie.

Dat zegt Niek Nielen, supply chain manager bij Cono Kaasmakers, tegen Het Financieele Dagblad. Over de prijs die nu betaald wordt doen beide partijen geen mededeling. De helft van het kaasassortiment van Cono Kaasmakers werd sinds eind september van de schappen geweerd bij de leden van Superunie.

Melkveehouders
De kaasmaker plaatste vervolgens een advertentie om consumenten te waarschuwen voor het gebrek aan kazen bij onder andere Dirk van den Broek, Jumbo, Coop, Em-Té, Deen, Hoogvliet en Plus. De 500 melkveehouders die verbonden zijn aan Cono hebben niet geleden onder de boycot. Alle melk is volgens een woordvoerder afgenomen.
Wimsumar
Beste Paul: Een tijd geleden ging mijn buurmeisje stagelopen in Canada. Ze werd niet overal even gastvrij binnengehaald als ze haarzelf voorstelde : Haar naam is Fokje.
paul1
ik vind het altijd wel vreemd, dat je wel een inkooporganisatie ( superunie ) mag hebben, maar geen verkooporganisatie, die de prijs maakt.
paul1
In het buitenland is Joke een erg grappige naam hoor, niks mis mee
paul1
nou ,Wim, misschien werd ze op sommige plaatsen ook wel met open armen ontvangen


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/09/2009 13:49 door paul.
kaas
wij meoten allemaal beemsterkaas kopen bij de andere inkoop organisatie dan supperunie zo kunnen we cono helpen met deze actie
hookwood
Daar zal de NMA veel moeite mee hebben lijkt mij....
Scarlett
porsche928 Schreef:
-------------------------------------------------------
> Dan weten we ook weer wat er door het struikgewas
> ruist: Het is Marcster met een broodje kaas.

Dan is het vast Marcster met een broodje raas
Scarlett
SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSST Monique, zolang niemand het weet mag alles
Meelmuisje
Ja de NMa is tegen Kartelvorming. Maar dat de NMa tegen een prijskartel is houdt in dat de Grootgrutters de Melkfabrieken tegen elkaar kunnen uitspelen wat ook gebeurt.

Ik heb twee weken geleden gesproken met de leidinggevende Communicaties van onze Melkfabriek en hij vertelde me dat ze bang zijn dat de afnemers, als er te weinig melk bij de melkfabriek binnenkomt (boeren uit Wallonie weigerden melk te leveren), naar een andere Melkfabriek zullen overstappen. Dat geld ook voor onderhandelingen, vraagt een melkfabriek te veel geld dan stappen ze gewoon naar een ander.

Daarom heb ik veel respect voor Cono, die houdt zijn poot stijf en ondersteunt daardoor toch boeren!

Boeren zijn uiteindelijk toch de dupe als de melkfabriek bij onderhandelingen uit angst zijn hoofd buigt. Daar moet ook eens over nagedacht worden.
Meelmuisje
Ik zie het niet als samenspannen maar als samenwerken. In zoverre, dat de melkfabrieken zich houden aan prijzen die voor de boerenleefbaar zijn.

En wil je dat NIET meer doen van dat liedje, dacht ik eindelijk na 35 jaar van dat complex af te zijn blaas jij het ff weer nieuw leven in. Daar word ik nu echt >>> Aggresief <<< van!
Meelmuisje
Nee joh zo bedoelde ik het niet hoor ik schoot er behoorlijk van in de lach. Maar ik heb wel 'bijna' een jeugdtrauma van dit liedje overgehouden grijns...

Ik WEET dat de NMa er zo over denkt, maar er zou toch een (andere) weg gevonden kunnen worden... Zo als het nu gaat blijven de verliezers de boeren. We zitten niet meer in de middeleeuwen maar zoals het nu gaat blijven boeren lijfeigenen en dat zal toch echt niet de bedoeling zijn. Dat moet toch echt veranderen! Helaas zijn wij boeren geen Heineken of -hoe heet dat merk ook alweer- kruidkoekfabrikant.
Meelmuisje
Ik denk dat Farmer het liedje bedoelt..
Meelmuisje
Ja maar als de hele school het maanden, wat jaren, achter je aanblért, en je familie en vrienden het ook niet kunnen laten dan KAN je wat anders op dit liedje reageren..... 35 jaar geleden bleef zo'n liedje makkelijk bijna een jaar in de top 40.

Ach, mijn vriendin van toen had knalrood haar en die kon Arno Janssen niet lijden

En ze heette nog (Wille)Mien ook, maar of ze ooit in haar nachtjapon achter de Rhodondenderon heeft gezeten... (liedje Tol Hansse)

Maar ja dat heeft helemaal niets met het onderwerp te maken he...
Meelmuisje
Ja die is best mooi. Wat lang geleden ....

Maar dat heeft eigenlijk niets meer met >>> KAAS <<< te maken he.... of is dat "niet de bedoeling"?
Meelmuisje
En ik maar denken dat het Trix was, mpffffff Ze heeft het trouwens niet over kaas maar wil wel graag eten Hallo!!!


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/09/2009 23:21 door Monique.
Meelmuisje
Sorry hoor maar daar heb ik geen kaas van gegeten
Meelmuisje
Hahahahaha ik ken iemand die Dick Kok heet en die wil niet naar engelstalige gebieden op vakantie...

Wat een slap geklets he maar wel leuk! Mijn buurman hier heet, net als zijn zoon en veel andere mannen in deze streek Willie. En nee, ze begrijpen niet dat deze naam in het engels grappig is. Ik zit me opeens te bedenken, de familie die vroeger bij mij om de hoek woonde heette Weener.....
anonymous_233
Klopt, Cono heeft zich een positie in de markt verworven dat ze dit soort dingen kan doen. En als je dan in staat bent uit te leggen aan de consument waarom een produkt zoveel moet kosten en niet voor minder weg kan is dat super!
porsche928
Er zijn er ook die vernoemd zijn naar bijv.

dit liedje. Of naar Lea van dezelfde artiest. En er eigenlijk best trots op zijn.
porsche928
Ja petje af. Je zou haast zelf telefonisch contact opnemen hè Marcster? haha
porsche928
Dan weten we ook weer wat

er door het struikgewas ruist: Het is Marcster met een broodje kaas.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kaas , beemsterkaas , spotmarkt en melkgeld geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
35
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0