VIDEO: Vlog van Mark: "De Ja-knikkers bukken zich weer, wij houden onze rug recht. 11 maart: WEES ER BIJ"



Deel dit topic

Reacties

+2
Gladiool2010
Ik snap Mark
Deel zijn mening ook
Zit het bestuur van fdf op 1 lijn?
hans1980
Zeker mee eens
Hooibaaltje
Aan de reactie’s te merken leeft het nog niet bij de meesten.
+6
Hans van Bergen
Ik stoor me NOGAL aan het getrap tegen lto/agractie. Zeker op dit, cruciale moment. Vd Oever is zelf zlto er dus ga op een afdelings vergadering kritiek leveren. Als FDF leden hebben wij natuurlijk ook zeer beperkt inbreng. Agractie hield nog een enquette
+1
familie pelle
@Hans van Bergen niet van jou gewend. Een goed genuanceerde mening. En je hebt nog gelijk ook.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @familie pelle:
niet van jou gewend. Een goed genuanceerde mening

Het is ook niet zijn schrijfstijl. Dit is door iemand anders geschreven.
marcsterreborn
@kanniewaarzijn ok , ik geef het toe...
hans-hans
@Hans van Bergen ik kan me er wel in vinden (in jou reactie)
+2
Hans van Bergen
90% van de boeren/FDF leden gaat BBB stemmen en ik probeer via de app al 2 weken er achter te komen of en hoe laat Caroline komt spreken maar geen antwoord. Ik heb geen zin om op een FvD feestje te verschijnen
+3
Melkveehoudernh
@Hans van Bergen ik ben bang dat dit vooral een soort wappie/gele hesjes forum dag gaat worden. Alleen overal tegen zijn. Maar ik betrap mezelf er ook op me steeds meer te herkennen in deze mensen. Ze maken het daar in Brussel en Den Haag zo bont dat je als nuchter reëel denkend mens die kant bijna op moet. De enige tevreden mensen die ik spreek, zijn tweeverdieners met goede banen die alles nog goed kunnen betalen, en zich niet interesseren in politiek
Gladiool2010
11 maart sluiten de Nederlandse sekswerkers zich aan bij de protesten.
Ze voelen zich enorm genaaid en slikken het niet langer.
Nevergiveup
@Gladiool2010 Is ook een K#u#t baan
+2
Bennie Stevelink
FvD streeft naar een vrijheid die alleen mogelijk is als je tot de heersende partij behoort in een dictatuur. De vrijheid die zij willen kan in een democratie nooit bestaan. Daarom wordt de democratie door hun beschreven als een “dictatuur” of een “totalitaire staat”. Het is de basis voor een algemeen anti-overheidssentiment.
Voor dit anti-overheidssentiment proberen ze mee te liften met iedereen die een conflict met de overheid heeft. De mensen in Groningen met aardbevingsschade, de mensen in Limburg met overstroming schade, de boeren en mensen die het niet eens zijn met de corona maatregelen. Het maakt niet uit waar het over gaat, als er maar een conflict met de overheid is wat ze kunnen gebruiken voor hun eigen anti-overheidssentiment. Ze zijn te vergelijken met een stier die achter een tochtige koe aanloopt. De stier loopt alleen achter de koe aan zolang ze tochtig is. Is de tocht voorbij dan kijkt hij naar de koe niet meer om. De stier interesseert zich niet voor de koe maar alleen voor de tocht van de koe ten behoeve van zijn eigen lust.
Extreem rechts heeft geen interesse voor de boeren, Groningen of Limburg maar alleen voor het conflict met de overheid om te gebruiken voor zichzelf.

FDF heeft iedereen die een conflict met de overheid heeft opgeroepen om op 11 maart naar Den Haag te komen. Dit is overduidelijk geen boerenbelang maar een extreem rechts belang. Alle “tochtige koeien” in Den Haag op een rij zodat ze allemaal tegelijk door FvD besprongen kunnen worden.

Het wordt hoog tijd dat boeren wat kritischer naar FDF kijken. FDF is een organisatie die primair het belang van extreem rechts dient en pas secundair het belang van de boeren. Zolang het belang van extreem rechts en het belang van de boeren samenloopt valt het niet zo op. Maar als het belang van de boeren en het belang van extreem rechts uit elkaar loopt (zoals nu het geval is) zie je dat FDF het belang van extreem rechts dient, ook als daarmee schade wordt gedaan aan het belang van de boeren.

Laat je niet wijs maken dat FvD belang hecht aan de boeren. Ze hebben alleen belang bij het conflict van de boeren met de overheid.
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
. De mensen in Groningen met aardbevingsschade, de mensen in Limburg met overstroming schade, de boeren en mensen die het niet eens zijn met de corona maatregelen.

En als die fantastische overheid van jou al deze mensen (en vele anderen) nu eens fatsoenlijk behandeld had, dan had er op 11 maart niemand een reden om naar Den Haag af te reizen.
+2
Bennie Stevelink
@kanniewaarzijn
Quote:
En als die fantastische overheid van jou al deze mensen (en vele anderen) nu eens fatsoenlijk behandeld had, dan had er op 11 maart niemand een reden om naar Den Haag af te reizen.

Het gaat er niet om of deze mensen wel of niet een terechte reden hebben. Het punt is dat ze door FvD misbruikt worden voor hun eigen strijd tegen de democratie. FvD geeft geen barst om deze mensen of om de boeren. Ze worden alleen maar gebruikt. Als op enig moment het conflict met de overheid voorbij is spreekt Baudet weer over “die kut-boeren” en de PVV stemt weer vrolijk met de dierenpartij mee.

Is jullie opgevallen dat sinds vorige week vanuit de achterban van FvD op social media een haatcampagne wordt gevoerd tegen BBB?
Ik hou er rekening mee dat het trekkerprotest mede bedoelt is om vlak voor de verkiezingen BBB te beschadigen.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
FvD geeft geen barst om deze mensen of om de boeren.

Vul voor FvD dan ook maar in: VVD, CDA, D66, CU, LTO.
+2
hypotheekboer
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Is jullie opgevallen dat sinds vorige week vanuit de achterban van FvD op social media een haatcampagne wordt gevoerd tegen BBB?Ik hou er rekening mee dat het trekkerprotest mede bedoelt is om vlak voor de verkiezingen BBB te beschadigen.

Viel mij ook op. FvD maakt zichzelf er alleen maar belachelijk, onbetrouwbaar, onverkiesbaar en onmogelijk mee. Wat mij betreft een verloren stem. Zoals Harry in het filmpje hieronder zegt, #alleballenopcaroline.
+1
de jonge
Quote @Bennie Stevelink" :
FDF heeft iedereen die een conflict met de overheid heeft opgeroepen om op 11 maart naar Den Haag te komen. Dit is overduidelijk geen boerenbelang maar een extreem rechts belang

ja hoor en daar is bennie vingertje weer, wat een ziekelijke reactie ook weer van je, dus je wilt nu gaan beweren dat iedereen die een conflict met de overheid heeft onder ""extreem rechts"" valt.. man man , loat oe noakieken
+1
Bennie Stevelink
@de jonge
Quote:
ja hoor en daar is bennie vingertje weer, wat een ziekelijke reactie ook weer van je, dus je wilt nu gaan beweren dat iedereen die een conflict met de overheid heeft onder ""extreem rechts"" valt.. man man , loat oe noakieken

Leer eens lezen!!!
Waar zeg ik dat iedereen die een conflict heeft met de overheid extreem rechts is????
Ik zeg dat extreem rechts iedereen die een conflict met de overheid heeft probeert te misbruiken voor hun eigen agenda.
+3
hypotheekboer
@Bennie Stevelink ben het met je eens dat FDF ervoor moet waken dat de demonstratie niet een FvD feestje moet worden, maar een demonstratie tegen het woke linkse randstad regeringsbeleid. Anders kan het alleen tegen de agrarische sector werken. Je praat hier over extreem rechts, maar kijk de definitie daarvan nog even na. Ik neem aan dat je hier iets van fascisme of populisme bedoelt.
+2
Nevergiveup
@hypotheekboer Ik ga mij verder niet zo in deze links / rechts , ja / nee , extreem , wie de bal kaatst ..... Discussie mengen.

Wat ik wel weet is dat Mark vd Oever alles geeft / heeft gegeven op zijn manier om er voor de boeren het beste van te maken , en toen hij jaren geleden het over "in de spiegel kijken had ." , Er niet ver naast zat ..... Hij heeft het er zelf ook zeker niet makkelijker door gekregen . Of dat alles even succesvol uitgewerkt heeft valt over te twisten.
En als ze 11 Maart naar de Haag gaan hoop ik dat ze er iets leuks , ludiek , gezelligs van maken. Met leuke spandoeken. Wat niet BBB en Ja21 in de weg loopt.

Al zal het wel weer zo zijn dat Als 99,9 % netjes en luek verloopt, de 0,1% op de staatsmedia komt en begint met "Boeren" al hadden die er dan misschien niks mee te maken.
+1
hypotheekboer
Quote Reactie van @Nevergiveup:
Wat niet BBB en Ja21 in de weg loopt.

Kan het alleen maar met je eens zijn. Voor de aanwezige boeren, het mag best schuren, maar geef die 0,1% niet de kans bij de staatsmedia in de picture te komen. Neem ook even een bbq met vlees mee voor die slavreters die daar ook ergens willen protesteren. 😉
Bennie Stevelink
@hypotheekboer
Quote:
ben het met je eens dat FDF ervoor moet waken dat de demonstratie niet een FvD feestje moet worden,

Daar waakt FDF niet voor. FDF is namelijk een verlengstuk van FvD. Ze dienen het belang van FvD. Ze dienen het belang van de boeren alleen als dat niet tegen het belang van FvD ingaat.
hypotheekboer
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
FDF is namelijk een verlengstuk van FvD

Kun je dit nader onderbouwen met feiten?
+1
de jonge
@Bennie Stevelink en vertel eens bennie met het vingertje wat hebben jij en jou club allemaal klaargespeeld wat positief is voor de sector, of zie jij het samenwerken in oekraine en de boeren in nederland laten smoren en afhankelijkheid voor voedsel uit het buitenland als iets positiefs
+1
arie.j
Hoeveel leden LTO op heden heeft en wat ze vertegenwoordigen weet ook ik niet.
Wel dat Mark niet bij de tijd is wat dat betreft in zijn verhaaltje.
Hij heeft het over slapende LTO leden zonder bedrijf voor een paar tientjes, die alleen Nieuwe Oogst nog willen ontvangen .
Maar die heeft LTO niet meer
Die moesten verplicht lid af, dat was van de belastingdienst i.v.m. de omzet belasting
En die heten met ingang van 1 jan. 2022 ambassadeur .
En Dat kost overigens, samen met een abonnement op Nieuwe Oogst, een veelvoud van een paar tientjes in het jaar.
+3
hans-hans
+1
hans-hans
+1
Hans van Bergen
Het is mij niet helemaal duidelijk waar FvD naar streeft. Sowiezo streven ze naar een baantje voor zichzelf. Echter ik zou zo een complot theorie kunnen verzinnen waarin Baudet, die opgeleid is op het links communistisch
gymnasium Amsterdam om daarna de cominustische VU te gaan doen. Combineer je dat met het feit dat Baudet honderden rechtse zetels in de 2e de 1e de provicies h2o schappen gemeentes heeft laten verdwijnen als sneeuw voor de zon dit met opzet doet.
jordi 1455
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
msterdam om daarna de cominustische VU te gaan doen. Combineer je dat met het feit dat Baudet honderden rechtse zetels in de 2e de 1e de provicies h2o schappen gemeentes heeft laten verdwijnen als sn

Sommigen denken dat Baudet gecontroleerde oppositie is en puur in de kamer zit om de tegenstanders van het Rutte regime in een slecht daglicht te stellen.
Bennie Stevelink

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
31
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0