Derk Jan Eppink (JA21): Waarom het platteland niet langer zwijgt

Alleen als de leefbaarheid is gewaarborgd, kan het platteland voortbestaan, schrijft Tweede Kamerlid Derk Jan Eppink (JA21). Want een dorp zonder dokter, zonder school en zonder openbaar vervoer, is een dood dorp.

De Tweede Kamer stemt jaarlijks over ongeveer vijfduizend moties, maar moties die met een Kamerbrede meerderheid worden aangenomen, zijn – in een intussen versplinterd parlement – zeldzaam. Het werd hoog tijd voor een Kamerbrede uitspraak over publieke basisvoorzieningen op het Nederlandse platteland. Die verschralen zienderogen en komen in onmiddellijk gevaar als door het stikstofbeleid mogelijk tienduizenden boerenbedrijven het veld moeten ruimen. De agrarische sector vormt de sociaal-economische ruggengraat voor grote delen van regionaal Nederland.

Ik vroeg het kabinet daarom een onderzoek te doen naar het waarborgen van publieke diensten op het platteland – zoals artsenposten, scholen, postdiensten, zorg­instellingen, politiebureaus, winkels, enzovoort – om het platteland leefbaar te houden. Het platteland is nog niet verloren, maar zonder sociale leefbaarheid zal het een stille dood sterven. En dat moeten en kunnen we voorkomen. Mijn motie werd Kamerbreed aangenomen

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zeldzaam , school , Vervoer , platteland , scholen , uitspraak , stikstofbeleid , tweede kamer , ja21 en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0