JA21 on Twitter - Wij hebben realistische plannen om NL te bevrijden van de stikstofwaanzin

Quote:
“De provinciale afdelingen van VVD en CDA scharen zich achter de aanpak van JA21. Alleen D66 houdt vast aan het huidige, totaal onuitvoerbare stikstofbeleid. Stem op 15 maart JA21. Wij hebben realistische plannen om NL te bevrijden van de stikstofwaanzin.

#Stikstof”

Bron

JA21 on Twitter
twitter.com

Deel dit topic

Reacties

+1
demelkboer
Kijken of die provinciale vvd ers eb cda ers na 15 maart een rechte rug hebben
+1
Weidezicht
+1
matt
Hier kun je zien wat je aan ja 21 hebt maar ook fvd en de pvv,konden we nog wel eens veel last van hebben.

partijvoordedieren.nl/moties/…
+7
Melkveehoudernh
@matt ik denk dat we wel kunnen constateren, na de laatste 10 jaar, dat we gewoonweg met en te klein groepje mensen worden in dit land. een democratie werkt met meerderheden, en die gaan we als landbouw simpelweg niet meer vinden. omdat de bevolking andere dingen belangrijker vindt, wat wel droevig is, is dat de bevolking zn stemgedrag aanpast op wat ad/ nu.nl en andere d66/pvdd blaadjes schrijven. en niet op de werkelijkheid en feiten. De meeste burgers kijken ook niet meer verder dan het einde van het lease contract van hun auto, en de volgende (ski)vakantie
+2
Melkveehoudernh
@Melkveehoudernh en de mensen die de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen en dreigen in opstand te komen, worden door mvr kaag en consorten stelselmatig weggezet als wappie en dom, en haken op die manier gewoon af, en gaan niet meer stemmen, of stemmen op wilders of ander links, omdat die gratis geld beloven.
+9
Koetje33
Landbouwkundig gezien is die Joost Eerdmans niet te vertrouwen. Hij is een vegetariër (nou moet ieder dat zelf weten maar het wringt wel in hoeverre je door het vuur gaat voor de landbouw) en hij is in het verleden actief geweest bij een dierenclub. Volgens mij is het een wolf in schaapskleren.
+1
Koetje33
@Koetje33 en bij een dierenclub bedoel ik geen fokkerij vereniging 🙃
+2
Bennie Stevelink
@Koetje33
Quote:
Landbouwkundig gezien is die Joost Eerdmans niet te vertrouwen.

Joost Eerdmans is een man van 12 partijen en 13 ongelukken.
+3
casev2
@Bennie Stevelink toch vond ik naninga zojuist in het debat van wnl op zondag best goed voor de dag komen. (verbaal, niet qua uiterlijk....) Wat verder opviel..... die vrouw van de Pvv.... ongeloofelijk wat een schreeuwlelijk
marcsterreborn
@Bennie Stevelink dan zit ie bij Ja21 wel goed. Daar lopen meer van die switchers.... we noemen geen namen...
Kars
@Koetje33 joost eerdmans heeft een iets gezegd van, dat ie eerder emmmigratiebeperking zal verkiezen boven de landbouw als ie met vvd zou gaan regeren. Dat ben ik nooit vergeten.
+1
Twentsch Land
Joost is hierboven al een aantal keren goed beschreven.....hij zal mijn stem nooit krijgen.

@Kars
jan-cees
@Kars is dat je eigen verzinsel?
Kars
@jan-cees was het maar waar!
jan-cees
@Kars zou graag het citaat lezen waar en wanneer het is uitgesproken of geschreven
+1
cornelissen
@Kars Daarom hopen ,dat JC.Vogelaar weer op de lijst komt en wordt gekozen. JC. Vogelaar is wel een persoon , misschien eigenzinnig, die niet met zich laat ringen looien.
+2
jan-cees
@Koetje33 vertel baseer je dat op de motie steunen waar dieren natuurlijk gedrag moeten kunnen vertonen?
Even voor de goede orde mijn advies was voorstemmen en dat zeg ik nog steeds.
Als we dierhouderij willen behouden dan zullen we moeten zorgen dat dieren voor zo ver als goed mogelijk natuurlijk gedrag kunnen vertonen in het houderijsysteem.
Doen we dat niet dan heb je binnen 20 jaar einde veehouderij in de westerse landen
Graag wel beetje jullie gezonde verstand blijven gebruiken en beetje doordenken voorbij je eigen dampalen.
Verder zou ik jullie willen vragen kijk eens naar het stikstofbeleid wie daar de kastanjes uit het vuur haalt en consequent zegt dat dit stikstofbeleid onzin is waar BBB zegt we moeten werken aan oplossingen zonder eerst te kijken wat het “probleem” nu eigenlijk is
+2
Twentsch Land
Als we dierhouderij willen behouden dan zullen we moeten zorgen dat dieren voor zo ver als goed mogelijk natuurlijk gedrag kunnen vertonen in het houderijsysteem.

Dat is wel weer een heel breed begrip .... zullen we het gelijk dan maar 10 jaar in de toekomst nu gaan regelen .......bv jaar rond dat het dier zelf bepaald wanneer het naar buiten of binnen wil gaan, de koe bepaald bij welke leeftijd het kalf lang genoeg heeft gezoogd ... enz enz

Met andere woorden ..... het blijft maar doorgaan.

Beter is een grens te weten tot hoever en daar mee af.

@jan-cees
+1
stefanus
@Twentsch Land Als je nog steeds denkt dat meer produktie op een klein stuk land toekomst heeft dan heb je een blinddoek op. Eerdmans en Eppink mag ik graag zien en horen spreken.
+1
Twentsch Land
Meer productie heb ik het niet over !

@stefanus
Kars
@stefanus lul praat, wordt nog steeds afgeroomd bij koop en verkoop fosfaat. Maar natuurlijk gedrag bij gedomesticeerde landbouwhuisdieren?
+2
hans1980
@jan-cees politiek heeft haast met stikstof
Die gaan echt geen nieuwe onderzoeken of ontkenningen afwachten (terecht of onterecht)
Dan kom je met bbb verder
+3
jan-cees
@hans1980 politiek kan wettelijk niets zonder goede wetenschappelijke harde onderbouwing en daar zijn ze de afgelopen maanden mee geconfronteerd door goede vragen van Eppink, omtzigt en Van Haga en door het monniken werk van Stikstofclaim.
Wetenschappelijke onderbouwing om de onzin van het voorgenomenbeleid aan te vechten kost heel veel jaren en daar is Mesdagfonds in 2012 mee begonnen .
Bv onderzoek van Herman de Boer over uitspoeling is november gepubliceerd.
UvA gaat dit jaar publiceren.
Je ziet lnv al voorsorteren eerst kwam ammoniak 1 km ver in kamerbrief in januari 500 meter en nu kunnen ze plots geen definitie van piekbelasters maken.
Er gebeurt het komende jaar helemaal niets.
Jij kan wel zeggen dat de politiek niet wil of zal wachten ik concludeer dat de politiek sinds 29 mei 2019 niets heeft kunnen doen en dat is voor een belangrijk deel de afgelopen 2 jaar te danken aan Stikstofclaim en Mesdagfonds.
Komende dinsdag is er weer een zitting Rechtbank Den Haag
BBB heeft goede intenties en leuke babbel van Tweede Kamerlid maar in het stikstofdebat het verschil nog niet kunnen maken
hans-hans
@jan-cees bbb kan heel goed communiceren en is heel slim want ze ging samen met ja21 optrekken (in stikstof dossier)
+8
Twentsch Land
De kracht van BBB zit in het opkomen voor de boer en de gewone man/vrouw/kind op een vriendelijke wijze, afstand neemt van fout gedrag en nooit extreme uitspraken heeft ........bij zo iets hebben veel mensen een vertrouwd gevoel.

@hans-hans
+1
hans-hans
theo-lamers
@jan-cees het enige wat er bereikt is is uitstel. derogatie zijn we al kwijt als dadelijk de plafonds verlaagd worden steven we regelrecht op een generieke korting af. zijn we als sector daarmee beter af?
jan-cees
@theo-lamers wil je dat ssc en mesdag aanwrijven of lto bestuurders die zonder kennis van zaken aan tafels aanschuiven? En zelf het vertikken om goed onderzoek te doen? Die sectorplafonds zijn op verzoek van lto ingevoerd net als dat op verzoek van lto er van 600 maar 3000 “piekbelasters” is gegaan
theo-lamers
@jan-cees ik verwijt helemaal niemand iets, ik constateer alleen maar. Jij bent diegene die constant met het vingertje wijst richting lto. Maar je geeft geen antwoord
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @jan-cees:
waar BBB zegt we moeten werken aan oplossingen zonder eerst te kijken wat het “probleem” nu eigenlijk is

Daar heb je wel een punt, maar zou het niet gewoon strategie zijn van BBB? Als je ergens dwars vóór gaat liggen (hoe terecht ook), wordt je meteen neergezet als Wappie. En daar is Caroline veel te slim voor. Hetzelfde zie je gebeuren over de immigratie; ook daar laat ze zich niet verleiden tot uitspraken waarmee ze haar eigen glazen ingooit.
+1
Koetje33
@jan-cees vooral op zijn activiteit in het verleden bij de dierenbescherming. Dit geeft mij niet het vertrouwen dat hij het beste voor heeft met de veehouderij.
binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/…

De meeste boeren onder ons zijn wel bereid om in de loop der jaren verder in te zetten op dierwelzijn. Als de markt het ook maar betaald. En die vraagt nog altijd veel voor weinig.
Om natuurlijk gedrag vast te leggen in een wet gaat wel veel te ver. En helemaal door het uit sluiten van huisdieren geeft het gevoel dat het te doen is om de veehouderij een tik te geven.
En daarbij wat is natuurlijk gedrag..... onze dieren zijn opgegroeid in deze omgeving. Een koe die nooit buiten komt zou ook niet weten wat hij daar moet doen.... En als het op stal zo slecht was krijg je ze toch ook nooit meer in de stal.... voor deze dieren is dit natuurlijk

En m.b.t het stikstofleugen. Er zijn nou eenmaal hoe stom dat ook is in het verleden achterlijke doelen vastgelegd. Om bij voorbaat alleen maar te gaan ontkennen ga je elke discussie uit de weg. Om een aantal zaken in de kern te willen veranderen zul je toch draagvlak moeten creëren.
jan-cees
@Koetje33 er staat in dat interview niet zo veel verkeerds bio industrie moet idd weg en moet verantwoorde veehouderij worden . Dat zie ik in het gros van de stalsystemen ook worden gerealiseerd
We praten over een interview van 12 s 13 jaar geleden toen waren er best nog wel wat meer verbeterpunten in de veehouderij dan nu het geval is
+2
Melkboer16
@jan-cees JA21 en BBB moeten elkaar zeker geen vlooien af gaan vangen.
Eppink kan heel smeuïge vragen stellen zonder boos te zijn.
Ik heb in beide partijen wel vertrouwen maar of de fractiediscipline straks wel goed komt??
Stel je voor JanCees jij bent een beste kerel maar ook niet de makkelijkste om mee samen te werken en laat je zeker de wet niet voorschrijven.
jan-cees
@Melkboer16 Eppink is goed Kamerlis dat is zeker. En jij denkt dat je weet dat er mij niet makkelijk is samen te werken maar dat zuig je uit je dikke duim want je hebt nooit met mij samengewerkt en kan daar dus niets over zeggen. De afgelopen 40 jaar heb ik in circa 26 organisaties samengewerkt en in tientallen commissies en adviesraden. Heb jij ooit een artikel of een tweet of een opmerking gezien van al die honderden verschillende mensen dat het met mij lastig samenwerken was of nu is?

Je weet mogelijk wie ik ben maar je kent me niet.
Weidezicht
@jan-cees nou laten we het erop houden dat melkboer 16 zijn inschatting maakt op basis van je soms zeer recht door zee opmerkingen. Een kwaaie Jan Cees of een kwaaie stier, bij beide is straatje om dan beter, maar dat is mijn inschatting, niet rot bedoeld.
jan-cees
@Weidezicht Dat bedoel ik dus. Uit de duim gezogen geleuter. Maar niets concreets
+1
Melkboer16
@jan-cees als door een wesp gestoken!
Nogmaals ga elkaar geen vlooien afvangen en zorg dat de trekkers thuisblijven op de verkiezingen
+1
Twentsch Land
Schat maar zo in dat veel mensen juist een stem brengen op partijen die de boeren flink wil minderen ( ook al staan ze voor de rest niet eens zo achter die partijen ) als ze die dag hinder ondervinden van trekkers ..... Nederlanders laten zich niet intimideren.

@Melkboer16
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Melkboer16:
en zorg dat de trekkers thuisblijven op de verkiezingen

En tot die tijd ook!
+2
BertK
@jan-cees Het oplossen van een probleem begint met te kijken wat het probleem eigenlijk helemaal is.....
+2
Weidezicht
@jan-cees dat is ook mijn twijfel bij BBB, ze maken nogal een punt van 2030 i.p.v. 2035, maaar er is meer aan de hand omtrent stikstof. Ook omtzigt ontkent stikstofprobleem niet. Maar hoe dan ook, ik hoop dat e een gezonde samenwerking ontstaat tussen BBB en Ja21 en Omtzigt en Bvnl. Verschillen moeten en zullen er zijn. Maar als ze samen optrekken en jij kan Eppink goede vragen in blijven fluisteren, blijft er hoop.
BertK
@Weidezicht Vreemd genoeg jan Aerius ook best wel praktisch zijn. Neem van TNO over dat 7 mol significant is trek de conclusie dag alles minder niet significant en dus toegestaan wordt met eventueel afroming van 30% bij NH3 voor NH3 en idem NOx voor NOx. Denk nog eens na of NOx saldeerbaar mag zijn met NH3. Vergeet de rest bij vergunning.
Daarnaast investeren via tbo in onderhoud, waterbeheer etc en DOOR !!!
+2
Nevergiveup
Ik vind ja21 en BBB beide vele sterke punten hebben , hopelijk komen we in de situatie 🙏 dat ze succesvol samen kunnen werken 💪
de jonge
@Nevergiveup bvnl is ook een goede naar mijn idee

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's cda , vvd , d66 , twitter , stikstofbeleid en ja21 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
44
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
0