Opkopen veebedrijven door o.a. Schiphol, etcc.

Regelmatig komen de berichten dat veebedrijven uitgekocht worden door bijv. Schiphol. Zijn hier meer details van bekend?
*wordt alleen de NB-vergunning eraf gehaald of stuurt men op gehouden dieren?
*welke prijsrange wordt gehanteerd?
*worden de stallen gesloopt of blijven ze gewoon staan?

Wie weet hier antwoorden op?

Deel dit topic

Reacties

nederlandse boer
Er is blijkbaar zeer weinig over bekend in de markt. Lijkt me dat na aantal transacties er wel e.e.a. boven water moet komen hier of daar?
cjw73
@nederlandse boer heeft al in vakbladen gestaan. Soms alleen de nb vergunning , maar ook weleens alles.
nederlandse boer
@cjw73 Iets van prijs bekend?
cjw73
@nederlandse boer niet dat ik weet.
walker1
Schiphol zit gewoon op de vrije markt voor agrarisch onroerend goed. Ik denk dat de focus vooral ligt bij stikstof opkopen en de rest bijzaak is, of het moet gaan om een boer die met grond tegen Schiphol aan ligt, dan is de grond ook interessant.
Wat er verder met die bedrijven gebeurt weet ik niet, zal per geval verschillen. Schiphol zal marktconforme prijzen betalen, misschien iets er boven.
nederlandse boer
@walker1 Wat is marktconform momenteel?
+1
George
Quote Reactie van @nederlandse boer:
Wat is marktconform momenteel?

Je wilt er ook vanaf?
nederlandse boer
@George Ik wil gevoel krijgen bij een toekomstig 'woest aantrekkelijk aanbod' wat toch minimaal ergens in de orde van grootte van de 'markt' zou moeten liggen. De 120% zegt mij helemaal niets.
George
Quote Reactie van @nederlandse boer:
'woest aantrekkelijk aanbod'

Ja dus je wilt er ook vanaf , tis geen schande hoor. Als ik woest aantrekkelijk aanbod zou krijgen wil ik ook.
walker1
@nederlandse boer Dat is goede vraag en alle onrust rondom stikstof zal heus wel invloed hebben, maar zijn altijd boeren die iets willen verkopen en er zijn ook altijd boeren die iets willen kopen. Bovendien staan er ook altijd wel courante bedrijven te koop.
Ik neem aan dat Schiphol kijkt wat er te koop staat en daarover gaat onderhandelen en blijkbaar zijn ze al meerdere keren tot overeenstemming gekomen.
Noorderling
Quote Reactie van @walker1:
Schiphol zal marktconforme prijzen betalen

wat is marktconform, dat is hier vlakbij in een paar jaar ook hard veranderd omdat Staghouwer zich met grondpolitiek is gaan bemoeien. Bij dergelijke bedrijven draait het niet om een miljoen meer of minder, de trein mag niet afremmen, dat kan voor een individuele boer wel flink extra geld zijn waar je als buurman niet meer aan kopen hoeft te denken. Naast warme grond, heb je zo ook emissieposities die interessant zijn voor derden.
pa
Als Schiphol of anderen vrijelijk bedrijven mogen kopen is dat logisch dat ze het ook doen. Dus: wetgeving maken. Met weer mitsen en maaren.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stallen en schiphol geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN