Van der Wal: dit jaar nog geen dwang om boeren uit te kopen

De minister zegt dat er een "fors aantrekkelijke regeling" komt voor boeren die meehelpen. "Dan kunnen we een deuk in een pak boter slaan."

Deel dit topic

Reacties

Twentsch Land
De tijd gaat snel ... het is bijna volgend jaar.
Melkboer16
Men hoopt dus dat er een paar boeren genoeg van hebben?!
Tja en wat wil ze dan een checque uitschrijven van 4 miljoen ongeveer per bedrijf en dan alles inleveren?
Stoppers kunnen zelf wel rekenen en laten zich echt niet wegjagen
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @Melkboer16:
Stoppers kunnen zelf wel rekenen en laten zich echt niet wegjagen

daarom is derogatie ook weg, om die boeren aan te moedigen te stoppen
IJsseldelta
Het aanbod gaat van "woest" aantrekkelijk naar "fors" aantrekkelijk. Wij noemen dat achteruit bieden.
+1
HansBa
Uitkopen onder dwang zal zo niet gebeuren denk ik. Maar ga er van uit dat wanneer je aangemerkt wordt als piek belasters en je niet wil stoppen er wel zo veel beperkingen/ heffingen komen dat je in de zelfde misère komt als pas melders. Dus bij de 2500 melders komen er nog eens 2500 gezinnen door deze regering in ellende. Ze lossen niets op maar creëeren problemen!
Noorderling
Quote Reactie van @HansBa:
Maar ga er van uit dat wanneer je aangemerkt wordt als piek belasters en je niet wil stoppen er wel zo veel beperkingen/ heffingen komen dat je in de zelfde misère komt als pas melders.

wat kun je nog weer kopen als je huidige te "verkopen" bedrijf halveert in waarde, en zomaar gelijk is aan je hypotheek. Sta je met lege handen. Dat is een vreselijk vals spel waar geen uitweg in is als ondernemer. Wie gaat nu grond kopen rondom Nieuwkoop? je bedenkt je wel 3x.
+1
weurding
Kreeg deze nog via app

(klik om te vergroten)

+4
kanniewaarzijn
@weurding Uit deze tekst blijkt maar weer eens duidelijk dat men helemaal niet van plan is om die miljarden naar de landbouw te laten vloeien; ook verschillende provincies beten al eerder in het stof.
+1
de Tank
@kanniewaarzijn Ook wel erg naïef om te denken dat de 25 mljrd naar stoppende boeren zou gaan, ze insinueren dat wel zodat bevolking denkt dat boeren geen reden tot protest hebben. Onderzoek het aardbevingsherstel in Groningen en kijk waar het geld terecht komt, in die verhouding zal de 25 mljrd ook verdeeld worden.
+1
Nevergiveup
@weurding de muziek speelt nog op de Titanic...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kopen , boter en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN