Rekenregels stikstof mogelijk onderuit in nieuwe uitspraak Raad van State


Quote:
De onderbouwing van de 25 km afkapgrens is volgens juristen en adviseurs een punt van discussie.

Zucht. Iets met significant? Klopt die wet wel?

Deel dit topic

Reacties

Twentsch Land
Bij de geschreven gedachte in het artikel zou dan ook de uitstoot van vliegtuigen boven de 900 meter moeten worden herzien.
+1
BertK
Vooral de grote jongens en vooral NOx hebben hier een probleem mee. Nog maar ff wachten met landbouwakkoord.
+1
John Spithoven
De onderbouwing van de 25 km afkapgrens.....NewMob en SSC hebben daar al meer dan een jaar een WOB over lopen bij TNO. TNO levert niet, dat zou uitgelopen hebben op een rechtszaak die 16 februari zou dienen. En wederom verzint de staat een list. En ging de zaak niet door.....

De premier was gisteren te gast bij Eva Jinek. Daar ervoer Eva de gladheid van de premier, met een glimlach vertelt hij hoe succesvol de EU is in Oekraïne, de keerzijde is vreselijk.

Maar dicht bij huis vergaat hem het lachen wel...... #stem ze weg
John Spithoven
@John Spithoven Aerius berekent van de emissie de depositie....tot 25 km.

Maar de rekenregels rekenen na 25 km ook nog depositie... En soms meer dan 0.005 mol....en dat ziet Nederland als een significante invloed op de natuur....

Ik had in 2021al uitgerekend dat de afkapgrens ging sneuvelen.

Complete absurditeit, depositie uitrekenen tot 0,005 mol....per ha
Noorderling
@John Spithoven

De overheid staat toch garant voor de depositiedaling blijkt uit onderstaande?
Er zouden dan uit een calculator wel cijfers moeten rollen welke LNV achter de schermen dient te salderen.
Mits ze zich aan de afspraken houden en zoals bovenstaand handelen, is die depositiestijging daarmee toch afgedekt?

Want met andere maatregelen binnen 25km, vervalt ook depositie buiten de 25 kilometer welke effect hebben. Als je saldeert op 24,9 kilometer heeft dat ook effect welke niet direct ingecalculeerd en verzilverd wordt door iemand.

rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/…
Quote:
Het besluit om uit te gaan van een afstandsgrens van 25 kilometer voor alle emissiebronnen, betekent dat een initiatiefnemer de stikstofneerslag die het project veroorzaakt binnen deze zone indien nodig moet beperken. Ecologisch onderzoek of beperkende stikstofmaatregelen buiten deze zone, veelal gaat het om geringe uitstoot op grote afstand, zijn dan niet langer nodig. Voor het effect van projecten op de totale landelijke stikstofneerslag buiten de 25 kilometer komt het kabinet binnenkort met extra (bron)maatregelen.
John Spithoven
@Noorderling maarrrrr

Zie screenshot

Elke project of som der gezamenlijke projecten moeten een passende beoordeling doen over de significante gevolgen voor de natuur.

Aerius kan niet verder rekenen als 0.005 mol maar dat betekent nog niet dat de depositie buiten de 25 km voldoet aan art 6.3. en de Nederlandse interpretatie daarvan

Dat men deze depositie buiten de 25 km met een drempelwaarde) mitigerende maatregelen wil regelen, daar heeft de RvS al wat van gezegd op 29 mei 19

Een drempelwaarde kan wel, zelfs tot 10 mol, zegt TNO maar dan moet de beide kamers bewegen.

Nogmaals het is een politiek bestuurlijke keuze met een juridisch randje en een surrealistische kijk op de staat van de natuur.
John Spithoven
@John Spithoven screenshot

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof en uitspraak geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN