Akkoord verkoop Duitse tak FrieslandCampina

De verkoop van de Duitse zuivelactiviteiten van FrieslandCampina aan Theo Müller mag doorgaan, zo heeft het Duitse Bundeskartellamt besloten. Daarvoor heeft Müller wel een aantal concessies moeten doen, zo wordt gemeld. Zo heeft...

Deel dit topic

Reacties

+2
ted9
Kunnen ze de nabetaling weer van betalen.
arie.j
Quote Reactie van @ted9:
Kunnen ze de nabetaling weer van betalen.

Die van volgend jaar? Daar zijn ze dan vroeg bij 😉
labella
Ik zeg niks....
Mkl87
@labella alleen dat je blij bent dat je niet meer melkt? 😉
arie.j
Quote Reactie van @labella:
Ik zeg niks....

Is veel beter, maar dan ook geen plusjes uitdelen.
Heb even het jaarverslag gedownload
Maar daar staat iets over een boekverlies op de verkoop van dat gedeelte van de duitse consumenten activiteiten
En ook iets over verwachte verliescompensatie wat betreft belastingen
Geen exacte cijfers uitgesplitst zover ik zo gauw kan bekijken.
Maar in ieder geval kun je van verlies geen nabetaling doen, nu niet en volgend jaar niet.
+2
cornelissen
@arie.j Laten we eerlijk zijn, de Duitse avonturen van Campina hebben veel geld gekost. Moest de tweede thuismarkt worden en dan mag het wat kosten.
Ik was FrieslandFoods lid en heb het allemaal op afstand gevolgd . Een failliete fabriek ergens achter Berlijn gekocht door Campina , weg geld. Een failliete fabriek in Beieren pakte financieel wat beter uit en deze activiteiten , die nu worden afgebouwd is ook niet financieel een successtory.
Overigens heeft FrieslandFoods ook nog een melkfabriek gehad in Duitsland, moesten ze overnemen van Nutricia met de Chocomel activiteit. Die heeft FF niet lang gehad, viel zelfs niet eens te verkopen, dus gesloten, maar ook in Duitsland kun je de werknemers niet zomaar op straat zetten, dus moest er geld achteraan.
Ik hoor ze het nog zeggen op de vergadering: In Duitsland valt voor ons absoluut geen geld te verdienen, te veel kleine melkfabrieken en ze worden tegen elkaar uitgemolken door de supermarkten.
+1
weurding
@arie.j maar als door verkoop van dat verliesgevende deel het verlies stopt levert het toch een plus op😇
Mkl87
Jarenlang werd er op vergaderingen verteld dat Duitsland weinig opleverde of zelfs verliesgevend was. Ze houden nu de bekende merken en verkopen de rest. Zou het meer zorgwekkend vinden als ze juist de goede merken verkochten.
+2
labella
Quote Reactie van @Mkl87:
Zou het meer zorgwekkend vinden als ze juist de goede merken verkochten.

Die hebben ze al verkocht.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's verkoop en frieslandcampina geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1.553