Gaan landbouwtafels fase Alice in Wonderland in? - Nieuws Stikstof Stemming



Quote:
Het al weken lopende overleg aan de landbouwtafels heeft bij de agrarische deelnemers nog weinig positieve gevoelens losgemaakt, zo blijkt uit informatie van...

Deel dit topic

Reacties

John Spithoven
*Deelnemers zeggen zich ook in toenemende mate ongemakkelijk te voelen bij het overlegproces voor het landbouwakkoord. "Het voelt steeds meer als een Alice in Wonderland-proces", aldus een deelnemer. Een ander vreest dat, als de gewone achterban hoort wat hier allemaal wordt besproken, de deelnemers met pek en veren worden ingesmeerd.*

(klik om te vergroten)

+1
mlkvhoudr
@John Spithoven nu heb ik als belezen boer 🙃alice in wonderland gelezen maar wat moet ik me daar bij voorstellen in vergadersituaties?

Veel wensdenken en weinig concreets?

Of worden de boeren vooral onterecht beschuldigd?
+1
GJ Bosch
@mlkvhoudr Menno, ik denk dat Klaas van der Horst doelt op de passage waarin de Hartenboer er van wordt beschuldigd de taarten van de koningin te hebben gestolen
+1
j h p
@GJ Bosch Dat maakt in deze niets uit, deze koningin heeft een nul tolerantie vwb taartjes. 😂
j h p
@mlkvhoudr Kop er af,.......alle koppen er af
+1
mlkvhoudr
@j h pik heb vanmorgen de samenvatting van alice in wonderland nog maar even doorgelezen het was al meer dan 28 jaar geleden dat ik het boek gelezen had, uiteindelijk was het maar een droom, ikdenk dat team john vaak gelijk blijkt te hebben achteraf, tegelijkertijd eindigd elke "oorlog" aan de overlegtafel, dus weglopenlijkt mij nu nog wat voorbarig maar als het tot niks leid komt het moment van weglopen wel een keertje natuurlijk
+3
j h p
@mlkvhoudr Als de beul de hakbijl optilt heb je niet zo heel veel tijd meer om weg te lopen.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @j h p:
Als de beul de hakbijl optilt

Laten we zorgen dat we 15 maart zelf die hakbijl in handen krijgen...!
+9
matt
der Tak meent dat het cruciaal is om uiterlijk medio april een akkoord te hebben, anders gaat de overheid zelf voort met de gebiedsprocessen.

Haal die CDA'er alstublieft weg van de onderhandelingstafel,dit gaat helemaal mis.
demelkboer
@matt wat is het verschil?
+1
matt
@demelkboer verschil is dat ze het dan zelf moeten doen,waartoe ze niet in staat zijn.
En we het dan juridisch kunnen aanvechten.
+1
Jawis
@matt het is allang mis. dat ze daar zitten over ons te onderhandelen is al van god los, en er moet half april ook iets op tafel liggen, dan weet je dat alles daar misgaat.
Ik hoop echt dat caroline eind maart begin april kan ingrijpen...........
matt
@Jawis laten ze links liggen.
+1
demelkboer
Vanaf het begin had de landbouw moeten zeggen: kabinet jullie willen ern andere landbouw, nou regel het maar. Oke jullie willen van ons af, oke onteigen ons maar. Maar we zullen elke onteigening tot aan de raad van state uitvechten.

De overheid weet dat dat heel veel tijd kost en eigenlijk on uit voebaar. Onze belangenbehartiging heeft zich bang laten maken door verlies derogatie , nitraat richtlijn en glb.

Nu puntje bij paaltje komt zitten we nog met afschaffing derogatie, 7e nitraatrichtlijn bufferstroken en een onuitvoerbaar glb.

Dd overheid gebruikt de landbouw tafels om de sector zelf de sleutels te laten overhandigen.
+1
demelkboer
@demelkboer als sector kun je nu eigenlijk nooit iets aanvechten dat in het landbouw akkoord staat. Je bent immers akkoord.

Ik ken dit systeem vanuit de overheid. Klankbord groep oprichten. Iedereen in de klankbord groep en op die manier de belangen van de landbouw laten verwateren/verdunnen. Op deze manier worden de belangen van agrariërs gelijk getrokken met die de lokale hengelsportvereniging en de vrienden van de goudhamster.

NIET VOOR LATEN LENEN. maar dar snapt onze belangenbehartiging niet
demelkboer
@demelkboer dan is men bang dat je als landbouw gepasseerd wordt. Niet bang voor zijn. De landbouw heeft de sleutel in handen voor alle processen in het landelijk gebied: G.r.o.n.d.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof en nieuws geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN