'Einde voor de landbouw in de Nieuwkoopse Plassen'

€žNa veel praten gaf de provincie toe dat er vrijwel geen stikstofuitstoot meer plaats mag vinden. Dat betekent dus het einde voor de landbouw in en rondom de Nieuwkoopse Plassen", aldus een bestuurslid van de Nieuwkoopse boerencoöperatie.

Deel dit topic

Reacties

+2
jan-cees
Er was toch een gebiedsregiseur van LTO die het daar allemaal zou regelen voor de boeren? @John Spithoven daar hebben we mee om tafel gezeten die zei dat we gek waren
Theo61
@jan-cees Kan het stuk niet lezen, zie net op de app een stukje van jou Jan-cees dat 500 boeren rond Kamerik bedonderd zijn.
Elvis
@Theo61 zijn er 16
Realisme
@Elvis dan ben je slecht op de hoogte van de volledige plannen
+3
George
Ik kan jullie wel een geheimpje verklappen , het is niet alleen daar gedaan.
+6
Jannus
@George Wir haben es nicht gewust

sorry
Wie isdat die naast geert zit?
+1
de jonge
@Jannus wie zijn die 2 eigenlijk die daar zitten te ginnegappen?
Nvuur
@de jonge dat zijn Geert Verstegen en Ignace van Bebber
de jonge
:@Nvuur aahhh dit is oa een uitspraak "10.17: Ignace van Bebber, namens Artsenforum gezondheid, natuur en milieu.
"Uitstoot stikstof en ammoniak veroorzaken kanker. Halvering veestapel is veel te bescheiden en het hoeft niet te leiden tot minder boeren. Wie beschermt eigenlijk onze gezondheid?".. komt uit het volgende artikel omroepbrabant.nl/nieuws/3121269/…
marcsterreborn
@George bij jou ook?
George
@marcsterreborn
Dat gaat er wel eens van komen.
marcsterreborn
@George hier ook
+2
George
De kinderen zijn al verschillende jaren huis uit en gaan werken , opvolgers heb ik niet en ik wil nog wel even wat blijven prutsen maar hoeft niet perse tot mijn 67ste .
weurding
@George och, beetje werk in voorjaar, hele zomer wat "inspectie" , kan daar wel van genieten
+3
George
@weurding
Met alle beperkingen in het vooruitzicht zoals bufferstroken , bemestingsnormen , rustgewassen , beregeningsverboden wordt voor mij dat genieten wel een stuk minder. Ik ben graag baas op eigen grond en dat wordt je steeds minder.
+2
hans1980
@George idd boeren worden steeds meer slaaf van communistische kaag , tjeerd , Timmermans etc
+2
ted9
@George Verkoop je de bufferstroken toch aan het waterschap😆
+4
weurding
@George dat vind ik nog niet eens het ergste, echt baas over je eigen ben je toch al niet meer, het vervelendste is dat wetten zo gevormd worden door de linkse kliek dat er een nieuw "legaal" communisme ontstaat
+2
Achso
@weurding toen ik eens opperde dat Brussel/Den Haag pure marxisten zijn, rolden verschillende mensen over me heen.. en zie daar.
arie.j
Quote Reactie van @Achso:
@weurding toen ik eens opperde dat Brussel/Den Haag pure marxisten zijn, rolden verschillende mensen over me heen.. en zie daar

Dus marxisten (communisten) zijn het meest begaan met de natuur, en willen de meest vergaande maatregelen???
Noorderling
@arie.j
Is dat het doel of middel?
arie.j
Quote Reactie van @Noorderling:
Is dat het doel of middel?

Kan je niet volgen
+1
Noorderling
@arie.j
Of stikstof verlaging het doel is, of een middel om alsnog de grond te onteigenen voor andere doelen.

Stikstof verlagen, Schiphol en Lelystad legaliseren en duizenden huizen bouwen benoemen in 1zin rijmt niet met elkaar. Dan ben je nogal hypocriet, is politiek helaas niet vreemd. Dus ja, als je doelen wilt behalen zijn soms alle middelen geoorloofd, dan pak je stikstof als dat op je pad komt. Morgen is het co2 en dan verzinnen ze weer wat ander in de grachtengordel hoe slecht het wel niet is op het platteland.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Noorderling:
Of stikstof verlaging het doel is, of een middel

Een middel natuurlijk, altijd geweest. Het milieu in zijn algemeenheid is altijd al een mooi handvat geweest om andere doelen aan te koppelen.
+1
@George ik hoop voor je dat je land en boerderij in de toekomst nog wat waard is,het is wel je pensioen,zoals het nu gaat zie ik er van komen dat geen 1 kind nog boer gaat worden in holland
George
Quote Reactie van Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl:
k hoop voor je dat je land en boerderij in de toekomst nog wat waard is,het is wel je pensioen,zoals het nu gaat zie ik er van komen dat geen 1 kind nog boer gaat worden in holland

Hoop je dat voor jezelf of alleen voor mij? 😀
Ik weet zelf dat mijn boerderij niks meer waard is , behalve woonhuis en de grond. Dat zeg ik al jaren. Is in die jaren ook telkens nog meer waard geworden tot mijn verbazing. Dus dat 16 jaar lang doormodderen na het stoppen van melken heeft goed uitgepakt. Maar ook ik begin langzamerhand te merken dat door Sjorsen steeds moeilijker wordt met allerlei regelgeving zoals rustgewassen , bufferstroken , beregeningsbeperkingen etc.
Elvis
@George toch zou je product steeds duurder moeten worden met al die beperkingen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw en stikstofuitstoot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0