Maïspercelen

Deze hoef je niet meer voor 15 feb te melden ?
En mag je ze dan ook al bemesten als het nog grasland is ? (word eerst nog gemaaid)

Deel dit topic

Reacties

stefanus
Hoef niet meer te melden en op enkele vroege teelten na mag je op geen enkel bouwland nog voor 15 maart drijfmesten. Als gras als groenbemster is gezaaid mag je niet bemesten.
grös
@stefanus
Het is al jaren grasland, maar ik wil bemesten, maaien en daarna scheuren.
stefanus
@grös Mag volgens mij wel maar dan mag je bij scheuren niet veel meer opbrengen want dan geld een lagere bemestingnorm.
BoerBart
@grös Volgens mij mag dat niet. De hoofdteelt is mais, dus moet je die regels (pas na 15 maart bemesten) aanhouden.
Gladiool2010
@BoerBart Tsjeens of plens
BoerBart
@Gladiool2010 Je kan je plannen wel veranderen, maar op papier zit je fout. Kans op controle met terugwerkende kracht is natuurlijk wel erg klein.
stefanus
@BoerBart Heeft het over grasland scheuren.
royale
@BoerBart vorig jaar mocht het wel en nu niet? Bij mij staan alle percelen hoofdteelt gras, maar dat wordt begin mei gewijzigd als ik besloten heb welke percelen gescheurd worden. Lagere gebruiksnorm stikstof is bekend, maar heb deze nog nooit geheel gebruikt!
stefanus
@grös Ook nog afhankelijk van de grondsoort. Ik heb het over zandgrond.
+3
T60401
@grös Ik ben het ook van plan. Gaat donderdag gewoon mest op het is grasland.

De wei viel mij tijdens het maaien zo tegen dat ik toen maar besloten heb om mais te zaaien. 😉
cjw73
@T60401 niet te moeilijk doen hé..
+1
Kars
Dat je daar druk om maakt. Hoe willen ze dat controleren? Ken er die vorig jaar 2 keer italiaans maaiden voor het maiszaaien hier in de buurt zelfs.
weurding
@Kars lenterogge kan ook gewoon toch
+1
cjw73
@Kars en toen stond er bijna geen maïs vanwege de droogte die er over heen kwam??
Kars
@cjw73 da weet ik niet. Kunnen hier wel beregenen overal. Mja dacht dat maaien mais al net ging. Maar sommige hebben nooit genoeg... Zal ook nooit een topper worden lijkt me dan
bio boer
@Kars daar zijn de bemesting normen niet op aangepast als je 1 of 2x oogst voor het hoofd gewas door 1 of 2x oogsten ontrek je zomaar 140 kg stikstof en 25 kg p exstra als je 5 ton kg ds voor de mais oogst
Fiatboertje
@stefanus
Dag Stefanus, maispercelen hoeven dit jaar niet meer gemeld te worden, maar pas na 15mrt te bemesten. Het grasland dat maisland wordt, mag je wel bemesten, mits het voor het scheiden gemaaid of beweid wordt.
Voor zandgronden geldt een korting van 85kg N op de kunstmestruimte per hectare. Voor veen en klei geldt een scheurmonster. Vanggewas na mais telt niet als grasland
grös
@Fiatboertje
Ja 20 antwoorden, maar ik kies deze wel uit, past me het beste 😅
+6
midden
Sta er steeds weer van versteld dat er zulke domme reacties worden geplaatst op een openbaar forum! Heel de wereld kan meelezen!!!
slagakker
@midden Openbaar forum voor de boeren ja. Wie leest hier verder mee. En afgezien van dat feit moeten we het dan de hele dag over de soep en piepers hebben. Dan kun je dit forum beter opdoeken.
+3
midden
@slagakker ik bedoel met name, als je hier schrijft dat je bewust de wet gaat overtreden omdat het moeilijk controleerbaar is. Dat noem ik domme reacties, en ja er lezen hier vele mensen mee die de agrarische sector graag zien verdwijnen in NL!
slagakker
@midden Ja daar heb je wel een punt.
+2
klant
@midden opzouten met je wet bepaal zelf wel wat ik met mijn eigen land doe.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's bemesten en grasland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN