Boeren hebben geen toekomst en verdienen nix aldus oud NZO top man Tjeerd de Groot


Deel dit topic

Reacties

Tommie1
Tjeerd maakt zich druk over ons inkomen, dus hij doet het voor het geld.
+2
mlkvhoudr
Fuck dan word ik genept door iemand die steeds meer geld op mijn rekening stort dan er af gaat, heb ik weer 🤬🤬
+3
Theo61
@mlkvhoudr Tjeert zegt dat boeren weinig verdienen, hij is nijdig dat ze wel genoeg krijgen om de bedrijven in stand te houden zodat zijn plannetje in gevaar komt.
+2
Gladiool2010
@Theo61 melkprijs is prima
Geen enkele reden om het gezeur van tjeerd serieus te nemen
Ik hoop dan Walletje mij volgend jaar verplicht weg gaat pesten. Dan pest ik lekker terug.
Laat dat vrouwtje samen met Hare Kaagheid maar bezemstelen kopen in de uitverkoop
Ik ben niet verplicht weg te krijgen
Boeren zijn stug volk
Komen ze vanzelf weer achter wanneer het getreiter doorgaat
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @Theo61:
Tjeert zegt dat boeren weinig verdienen

daar gaat ie al lek, ze verdienen juist heel veel, als producent van primaire levensbehoefte nr1, alleen krijgen het niet
+2
Gladiool2010
Laat iedereen vrij
Laat niemand vallen
Gladiool2010
@Gladiool2010 klinkt mooi man
Zou zomaar de leus van de G8 kunnen zijn
+1
Gladiool2010
@Gladiool2010 😎😎😂😂
We kunnen niet iedereen redden!!
Van wie was die leus??😁😁😁
Wat kan de wereld om je heen er ineens anders uit zien wanneer je op de verkeerde stapel ligt.
+2
de hoef
@Gladiool2010 christo weer opgestaan
+6
matt
@de hoef prins christoffel de 84e 🙂))
Tommie1
Tis natuurlijk wel goud om in de toekomst elke keer te beginnen met "oud NZO topman"
Jawis
@Tommie1 topman is niet het juiste woord... bestuurder is genoeg
Limootje
@Jawis Tobman
+2
Twentsch Land
De natuur redden en huizen bouwen !

Juist daar waar huizen worden gebouwd wordt de natuur het meest bedorven.
+5
Melkboer16
Ik vind Tjeerdje maar een zielig mannetje worden! Moet boertjes wegpesten ander mag ie d’r thuis niet meer op😂😂
Vlees hebben ze ook al van z’n menukaart geschrapt en we hoeven maar krap een eeuw terug te denken tot welke catastrofale gedachten dat kan leiden.
Daar is de oorlog in de Oekraïne maar een peulenschil bij.
Let maar eens op binnenkort komt ie met een pruikje en een zwart snorretje op de carnavalsoptocht Brabant binnen.
+2
Vantveen
@Melkboer16 Hokt ie nog steeds met dat pvdd meisje? Hij lijkt eig best op mansholt. Een jong links kutje doet rare dingen met de bestuurders
Jawis
@Vantveen zo klinkt het ook nog aanlokkelijk...
jos 15
Interessant artikel
Nieuwe ambtelijke berekeningen. Met de huidige stikstofregels mag er zelfs als alle veehouderij in nederland weggepest is nog niet gebouwd worden.nrc.nl/nieuws/2023/…
+1
Hans van Bergen
@jos 15 Je kan van Tjeerd veel zeggen hij is wel eerlijk. Anders dan CDA/SGP die in verkiezingstijd ineens ook achter de boeren staan en op 15 maart 21.00 uur weer een groot mes en 6 dolken klaar hebben liggen om ons te slachten. Met Tjeerd weet je wat je krijgt. Daar zal ik eerder op stemmen als die misselijke kwijlzak van een Derk Boswijk
+4
weurding
@Hans van Bergen vind je hem eerlijk? Wanneer heeft ie dan gelogen, vroeger bij nzo of nu met zijn waanzinnige aantijgingen , kerel spoort niet,pure rancune
+5
Nevergiveup
@Hans van Bergen het zijn beide minne rotzakken
+3
demelkboer
Boeren verdien volgens tjeerd te weinig, het verdient model is failliet!!! 3 dagen later zijn het weer multimiljonairs. Na twee dagen worden we weer af geschilderd als uitgekleed door big agro. En 3 dagen daarna weer een artikel dat die kutboeren veel te veel geld beuren als ze zich laten uit kopen.

Voorals nog hebben melkveehouders altijd netjes bovenmodaal verdiend om over de waardestijging van de grond nog maar nieg te spreken. Andere sectoren zijn grilliger maar daar wordt grosso modo ook net geld verdiend. FD schreef een artikel over dat boeren niks verdienden maar ging daar bij uit van het niet gerealiseerde rendement om het vermogen. Tja dat rendemnet op vermogen misschien wat laag, maar dat komt vooral omdat er zeker in de melkveehouderij zo veel vermogen is.

Tjeerd legt het allemaal net weer zo uit al dat het hem uit komt.
+2
George
Quote Reactie van @demelkboer:
Voorals nog hebben melkveehouders altijd netjes bovenmodaal verdiend om over de waardestijging van de grond nog maar nieg te spreken.

Dat eerste waag ik te betwijfelen en dat tweede klopt wel maar daar vreet je niet van.
Melkboer16
@George gemiddeld verdiende elke melkveehouder bovenmodaal!
Het is echter net hoe je het rekent, en afgelopen jaar een topinkomen.
+10
matt
@Melkboer16 we verdienen het natuurlijkwel maar krijgen het niet altijd uitbetaald 😉

Dat is bij tjeerd net andersom die krijgt veel,maar verdiend nix vind ik🙂))
George
@Melkboer16
Volgens artikel uit het FD verdienen we niks.

reddit.com/r/thenetherlands/…
+1
stefanus
@George Voor de belastingdienst verdienen we niet veel en daar is niks mis mee, alhoewel dat wel steeds lastiger wordt en daar is ook niks mis mee.
+1
George
Quote Reactie van @stefanus:
oor de belastingdienst verdienen we niet veel en daar is niks mis mee, alhoewel dat wel steeds lastiger wordt en daar is ook niks mis mee.

Ik weet niet of dat zo is. Bijna de helft leeft onder de armoedegrens lees ik. En ruim een kwart is miljonair maar heeft alles vast zitten in grond en gebouwen.
stefanus
@George Veel huisverkoop kan je belastbaar inkomen best laag zijn toch ?
Melkboer16
@George ach kom je lult uit je nek!
Ik heb bij al die demonstraties geen enkele boer gezien met een oud barrel van een tractor! En jij rijdt ook in een bmw en een goeie Deutz?!

Wat ik wel eens heb gezien is veel verborgen werkloosheid waar moeder de vrouw altijd de koffie klaar had en manlief nog geen ei kon bakken.

Het is allemaal net hoe je het bekijkt en wat je doel is in je leven.
+2
George
@Melkboer16

Het is een artikel uit het Financieel dagblad van begin februari waar mijn schoonzoon me op wees. Ik lul niet uit mijn nek en heb het zelf niet geschreven! Dan blijkt dat de boeren vanaf 2000 eigenlijk gewoon gemiddeld genomen niet veel verdiend hebben. Het is gebaseerd op de WUR en het gaat onder andere over het bieden van een verdienmodel en dat dit met de dure grond eigenlijk onmogelijk is. Maar verder wordt er gesteld dat het ook in het buitenland niet veel beter gesteld is met de landbouw. Het komt er gewoon op neer dat door de waarde stijging van de grond en dat de familie bedrijven met weinig content zijn en daardoor kunnen blijven draaien. Maar logisch is het allemaal niet. Dat jij alleen maar verborgen werkloosheid ziet en mannen die geen eieren kunnen bakken en blinkende tractoren in plaats van oude barrels wil eigenlijk helemaal niet zoveel zeggen. Natuurlijk zijn er boeren genoeg die genoeg verdiend hebben en goed de kost kunnen verdienen en die zitten waarschijnlijk allemaal hier op het prikbord. Want die kunnen zich niet voorstellen dat er ook zijn waar het minder gaat.
Trouwens hier is ook wel wat verborgen werkloosheid , ook eigenlijk altijd wel de koffie klaar . En ja ik ben ook n iet zo goed in het bereiden van eten. 😂
pieta
@George Ze hebben daar dus eigenlijk staan dat ik sinds ik boer(vanaf 2001) niets verdiend heb. En dat terwijl ik in 2000 nog geen enkel onroerend bezet en nu een locatie met woonhuis en 60 ha grond bezit. En ja, er is nog wat schuld maar dat doet geen recht aan niets verdiend.
richard-de-wolff
@pieta hoeveel rendement op het totaal geïnvesteerde vermogen? En had je tegen marktwaarde kunnen beginnen?
pieta
@richard-de-wolff Het rendement op vermogen is en blijft lastig. Ik kan je enkel vertellen dat we sinds de overname gemiddeld elk jaar wel een dubbeltje/kg af hebben kunnen lossen. Schuld waar we mee begonnen was hoger dan de vrije waarde vd grond. Verplaatsing vh bedrijf lag in direct verschiet. Toen konden we van een 20 ha naar 40 ha.
George
Quote Reactie van @pieta:
En dat terwijl ik in 2000 nog geen enkel onroerend bezet

Ben je echt met helemaal niks begonnen?
pieta
@George Ja, ik ben zelfs naakt geboren. 😁 Ik vind zelf dat ik een goede start heb gekregen van mijn ouders. Bij ons was de uitkoop indertijd een heel eind rond. Samen met de vrouw heb ik het bedrijf overgenomen. De som van uitkoop is in grond en gebouwen gestoken. Daarna nog een paar keer wat grond bijgekocht. Ik reken altijd terug met beginschuld en wat we er nog bij opgenomen hebben ooit. En dan vind ik dat we aardig resultaat gehaald hebben.
Jawis
@pieta aha de gouden lepel in de bek.....dan niet stoer doen hier... alles gratis of voor weinig gekregen...
+3
pieta
@Jawis Mooi hoor dat je zo gemakkelijk de conclusie trekt. Ik weet zelf waar we vandaan komen en wat we gepresteerd hebben. Dat jij dan vindt dat we een gouden lepel hadden zal me verder worst wezen. Ik ben zelf de eerste die toegeeft dat we met die verplaatsing geluk hadden. Maar daarvoor en daarna hebben we zelf ook wel wat gedaan.
Jawis
@pieta tuurlijk zal je dat worst wezen maar er zit nogal wat verschil tussen alles krijgen pkus uitgekocht worden of vrije waarde betalen omdat je broers en zussen hun deel krijgen. Je bedrijf zou er heel anders voor gestaan hebben als je die verplichtingen had gehad. Dus een gouden lepel is prachtig. Maar het is wel een stukje makkelijker zeker als er ook nog veel eigen land was.
pieta
Quote Reactie van @Jawis:
er zit nogal wat verschil tussen alles krijgen pkus uitgekocht worden

Ik heb alles gekocht waarbij zicht was op verplaatsing(concreet). Ik heb niet de bestaande boerderij gekregen. Die heb ik "gekocht". Ook dat kopen is niet alles tegen de vrije waarde. En over mijn ouders/broers zussen hoef je niet in te zitten. Daar was/is voldoende vermogen voor overgebleven om te verdelen.
+5
George
@pieta Nu krijg ik datzelfde ook hier voor het hoofd geworpen , enige zoon en makkelijk kunnen starten. Op zich is dat in zekere zin zo maar vergeten wel dat als je er op 19 jarige leeftijd plotseling voor komt te staan dat dan wel direct je jeugd voorbij is terwijl andere elk weekend zich konden lam zuipen en op vakantie gingen en ik er altijd moest zijn. En ik heb altijd voor behouden vaart gekozen en continuering , echte groei nooit nagestreefd . Maar wel alle ruilverkavelingslasten 25 jaar lang afbetaald , 7,5 ha grond bijgekocht , quotum nog redelijk uitgebreid , mestopslag gebouwd , stal gerenoveerd. Niks in verhouding wat velen hier hebben gedaan maar het is ook niet echt aan komen waaien . Ik ben sinds 2012 ook van de ruilverkavelingslasten en dergelijke af. Alles en iedereen is betaald en alles is hier van onszelf. Maar ik ben inderdaad niet met niks begonnen en jij ook niet! Ik ben ook nog nergens voor weg gekocht al leek het daar toen ik mijn quotum verkocht dat dit wel zou gaan gebeuren voor een recreatiepark. 😀
+3
weurding
@George en ook al zal je er makkelijk aan komen, moet je je dan schamen? Afgunst veelal, het is nu eenmaal niet gelijk verdeeld in de wereld, niemand zou nee zeggen als ze wat "easy" kregen
+2
George
@weurding
Ik schaam me voor niks en niemand , maar er zijn er ook die makkelijk zijn kunnen beginnen en die niks meer hebben . Je hebt allerlei mensen. Ik kreeg hier vele jaren geleden op prikbord voor het hoofd gegooid dat ik de pot aan het verteren was en het familiekapitaal er door aan het draaien was en weet ik wat allemaal. Later was ik weer een op de winkel passer. Maar degene die me kennen weten dat het allemaal zanikers zijn want er is hier helemaal nog niks verteerd en heb na 16 jaar niet meer melken gewoon alles nog. Ik ben nog steeds boer en daar verdien ik de kost mee , alleen niet meer met melken. Maar voor sommige valt dat moeilijk te begrijpen.
+1
weurding
@George ik verteer elke dag nog🤫
+1
pieta
@George Er zijn er altijd vrij veel die menen alles gekocht te hebben terwijl ze ook veel gekregen hebben. Maar dat hebben ze zelf blijkbaar niet in de gaten. Ik ben er gewoon eerlijk over.
Melkboer16
@George tja je kan het altijd uitleggen zoals je zelf wilt. Wij hebben maar een modaal bedrijfje en lossen elk jaar een modaal inkomen af en groeien de laatste jaren ook weer.
Over de toekomst maak ik me soms best zorgen maar besef ook dat ik in de nadagen van m’n carrière zit.
Een eventuele opvolger moet maar zien maar ik ben overtuigd van een toekomst als boer in Nederland.
Maak best veel uren maar m’n vak is gewoon m’n hobby.
En het inkomen wat ik nu verdien kan ik met mijn opleiding en capaciteiten nergens anders verdienen plus dat ik zelf op mijn pensioen pas.
+1
marcsterreborn
@George schoonzoon begint zich zorgen te maken over de erfenis..
+4
weurding
@Melkboer16 hier dan

(klik om te vergroten)

Jannus
@Melkboer16 ik heb best wat oude tractoren gezien en men was nog trots op ook want niet de trekker was de show maar de acties wel,respect ook voor hen die als boer gewoon meededen
+1
Gadver
Nou nou, Top man is wel een hoop credits voor dit zielige mannetje

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's nzo , toekomst , verdienen , de groot , man en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
50
DEELNEMERS
24
WEERGAVES
0