Het gaat nog pijn doen rond het Ulvenhoutse Bos



Quote:
In en rond het Natura 2000-gebied Ulvenhoutse Bos bij Breda is zeven jaar een gebiedsproces aan de gang. Tot 2020 is vooral gewerkt aan vernatting van het bos. De combinatie van doelen voor het Natuurnetwerk Brabant, de Kaderrichtlijn Water, de stikstofaanpak en woningbouw hebben grotere gevolgen.

Deel dit topic

Reacties

Gladiool2010
Au

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

kanniewaarzijn
@Gladiool2010 Die laatste alinea ook gelezen?
+1
stefanus
@kanniewaarzijn Eerst stikstof opkopen bij boeren en vervolgens de normen veranderen zodat er weer volop gebouwd kan worden.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Die laatste alinea ook gelezen?

Maar natuurlijk wel weer "meedenken en meebewegen".
mrpieter
Als ze genoeg bieden heb ik nog wel een locatie te koop incl stikstof in de buurt van ulvenhouts bos.
Gek genoeg weten wij niks van lopende gesprekken.
+3
robbies
Aah, het Ulvenhoutse Bos, 112 ha "natuur" in de oksel van drukste autobaan naar t zuiden. Dagelijks ronken er zoveel auto's doorheen dat er twee of 3 banen bij moeten. Al 20 jaar een prachtig subsidieproject, waar nog nauwelijks veehouderij in de directe omgeving zit. Is ook onmogelijk, want Breda bouwt alles dicht. Het natuurgebied dat er zo slecht aan toe is dat Isover nog een vergunning krijgt voor 27 mol depositie. Natuurlijk ligt het aan die dekselse boeren die door de milieukwibussen de schuld krijgen in allerlei dubieuze rapporten waarin piekbelasters worden aangewezen op locaties waar geen stallen meer staan. Ff in de computer kijken waar vergunningen zijn afgegeven, maar te lui om de feitelijke situatie ter plekke te beoordelen. Waarom zou je dat doen? Als je vanuit je luie stoel en subsidie kan vangen en de boeren kunt wegpesten?
Kars
@robbies toch knap dat natuur onder stikstof lijd. Staat die heilige eik bij sint annabosch tussen de rijstroken in en nog een mooie eik. Daar staat elke dag stil van vracht verkeer vanuit rotterdam.
+1
pieter p
@Kars Die heeft vast geen last van de stikstof, er staat een hekje omheen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water , bos , brabant , stikstofaanpak en zeven geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0