Nieuwe ambtelijke berekeningen zijn dreun voor kabinet in stikstofcrisis

Stikstofdossier: Binnen de huidige stikstofregels kan Nederland nooit van het slot, zo staat in een ambtelijke notitie.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Waar zijn ze toch mee bezig

(klik om te vergroten)

Bron NRC
Gladiool2010
@Grasbaal Moeilijk?
Nederland wordt natuurinclusive en circulair.
Heel eenvoudig
+1
jg
@Grasbaal Overal boven op vliegen heeft geen zin . Neem ff wat afstand.
+4
spotmelker
@Grasbaal dat krijg je als je (ongecontroleerde) computermodellen als scherpe basis gebruikt voor beleid en zelf vooral niet meer nadenkt. Kenmerkend voor hele stikstofprobleem is dat de hoofdoorzaak het Haagse onbenullenlegioen is.
Nevergiveup
Laat de raderen maar compleet vast lopen ze hebben het verdient in den Haag 👌, en naderhand gepaste straffen zoals dat hoort in een participatie sociale westerse rechtstaat ....
stefanus
@Nevergiveup Politici zijn onschendbaar in een rechtstaat.
Nevergiveup
@stefanus Dat klopt , toch is uit de geschiedenis bekend dat het niet altijd zo is.
Gladiool2010
Bericht van Jan Huzen:

Veel boeren zijn verliefd op ons carolientje. En liefde maakt blind, een gezegde dat elke boer wel zou moeten kennen. Maar zoals Caroline liet weten is zij verliefd op de VVD-er Remkes. En dat is niet raar, want het CDA en de VVD doen het ook al een lange tijd met elkaar. Jammer voor alle boeren.

Maar nu even serieus! Wat gaat de BBB veranderen voor de boeren? Van o.a Forum en BVNL weten wij het; weg met dat hele stikstof gezeik in ons land, maar de BBB gaat er volledig in mee dat boeren de veroorzakers zijn en spant zich vooral in om alle maatregelen wat te matigen. Raakt daarbij natuurlijk volledig verstrikt in alles en kan er ook niks meer aan redden. ( en misschien wel met voorbedachte rade😜) Het is hetzelfde als een verdachte die bij de rechtbank zit . Als je bekend ligt jouw lot in handen van de rechter. Zo is dat hier ook, boeren die stemmen op de BBB zeggen feitelijk niks anders dan dat zij schuldig zijn aan het hele stikstof probleem, al voegen ze er dan aan toe dat zij als misdadigers graag mild gestrafd willen worden!

Nooit eerder in Nederland heeft een eenpitter zoveel aandacht gekregen in de media. Geen avond ging er voorbij of zij zat wel ergens! Toen ze werd bedreigd stopte zij er mee, ik zei toen al dat houdt ze geen week vol, het was ook precies zo. Na een week schoof zij weer elke avond aan. Ik hoop dat iedereen wakker genoeg is om te weten dat de media achter de groene rakkers staat. 95% van wat daar zit zijn allemaal van die natuuractivisten. En uitgerekend kan die eenpitter daar elke avond aanschuiven, en nog gekker, er wordt haar geen strobreed in de weg gelegd. Baudet die al bijna nooit wordt gevraagd, wordt gewoon live de studio uitgepest. Maar Corolien niet.

Ook de peilingen doen het heel raar. Toen er voor de BBB 19 zetels werden geteld, hielden wij een peiling onder 30.000 boeren en burgers. Zelfs van Haga eindigde nog hoger. De BBB scoorde maar een paar procent, bijna niks. Ik vond dat wel zo bijzonder. Volgens mij werd de partij gewoon opgehemeld om vooral als een serieuze speler gezien te worden.

Binnen de BBB is ook een behoorlijke geldstroom op gang gekomen. Ongekende bedragen worden er in gestopt, maar dat mag nu eenmaal in Nederland dus ga ik daar verder niks van zeggen.

Maak je eigen afweging. Maar mijn inziens zijn er partijen die het beter voor hebben met de boeren en burgers!

Jan huzen.
+1
Hans van Bergen
Dit is volgens mij wat John v Spithoven.JC Vogelaar Geesje Rotgers e.v.a. al best wel heel lang al roepen
+1
jan 10
Komt over 10 jaar parlementair onderzoek,hoofdrolspelers Vollenbroek (als hij nog gezond is)
rest van kabinet moeten gehoord worden wie verantwoordelijk is voor de chaos in het land,hoge boetes en gevangenis straffen voor de Groot en vd Wal wegens verspreiden leugens en ophitsen volk,en veroorzaken voedsel crisis.
+2
de jonge
@jan 10 net zoals stefanus zegt politici zijn onschendbaar. Dat zou 1 van de eerste dingen moeten zijn die veranderd moeten gaan worden.
+3
demelkboer
Nee jullie snappen het niet. Eerst 3000 piekbelaster kaltstellen dan nog 41% reductie rest landbouw en dan pas toe geven dat het allemaal geen donder uitmaakt en dat we gewoon weer lekker kunnen bouwen.

zie Casus Schiermonnik oog
+2
kearl
@demelkboer Ja, dat is wel het plan. Daarom zijn zulke krantenartikelen ook belangrijk, het moet de massa een keer duidelijk worden dat er nu met bakken geld wordt gegooid waarbij er in feite niks significant veranderd, behalve dat er een hoop leed wordt veroorzaakt. Zolang die gedachten landelijk niet heerst, kan het kabinet blijven doorgaan met de huidige anti landbouw aanpak.

Daarom hebben ze ook zo'n haast.
Wie weet het
Wanneer komt de dag dat de overheid tot inzicht komt? Dit alles kost veel en leidt tot niks.
Nevergiveup
@Wie weet het ja het is wel erg jammer voor Vernederland hoe het naar de kloten geholpen word.

Amalia is al druk op zoek naar een ander (ei)land om te wonen in de toekomst.
Grasbaal
Extern salderen wel of niet wenselijk?, tis op dit moment een van de weinige opties...

(klik om te vergroten)

kearl
@Grasbaal Tuurlijk is dat gewenst. Andere laten betalen voor de sanering voor de veehouderij. Dat is toch perfect voor de regering....
+3
kanniewaarzijn
Al was Nederland een volledig onbewoonde vlakte, dan nog zou er allerlei begroeiing ontstaan. Het zijn gewoon natuurlijke processen. Vroeger was er wat dat betreft wat meer "deskundigheid".
kearl
Quote:
Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) voelt geen behoefte om te reageren op de berekeningen van het ministerie van FinanciĂ«n, zegt een woordvoerder van LNV. Er is „ambtelijk wel contact” geweest over de berekeningen, zegt hij, „maar geen nauw contact”.

Die hebben echt maar 1 doel, de rest boeit ze niks.
j h p
De verklaring voor deze domper is de onverbiddelijkheid van de geldende stikstofregels. Om een vergunning af te geven voor nieuwe stikstofuitstoot, mag zich binnen 25 kilometer afstand geen beschermd natuurgebied bevinden dat er slecht aan toe is. Dat wordt gemeten door te kijken of de natuur onder de ‘kritische depositiewaarde’ (KDW) valt, de grenswaarde die bepaalt of een natuurgebied gezond is.

Dat de media dit stukje gebruikt geeft toch wat hoop.
Op basis van een computermodel kijken of de natuur gezond is.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten , stikstofcrisis , stikstofregels en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0