Waarom duurt het zo lang tot boeren horen wie piekbelasters zijn?


Quote:
Gaat het het kabinet lukken om te bepalen welke bedrijven teveel stikstof uitstoten? Vrijdag komt minister Van der wal van Natuur en Stikstof met een brief hoe het verder moet met de piekbelasters. Politiek verslaggever Lars Geerts legt in Met het Oog op Morgen uit waarom dit proces zo land duurt. Veehouder Jos Bolk vertelt wat deze onzekerheid met hem doet.

Deel dit topic

Reacties

Twentsch Land
Als dat net zo gaat als met de bufferstroken 🤔
Freddie1
Ze zullen het wel over de verkiezingen heen willen tillen, anders kan het CDA zichzelf ook wel bijna opheffen...
+1
Nevergiveup
Zijn er wel agrarische piekbelasters dan nu de RIVM leugen snuffelaar afgeschoten is ?
+2
kanniewaarzijn
Als je nagaat dat de "piekbelasters" geen piekbelasters zijn omdat ze door een 100% foute mestwet op papier de kringloop sluitend hebben 😁 En daar komt nog eens een Aerius overheen met afwijkingen tot 70%, dan wachten we maar af hoe ze dat met 100% zekerheid op gaan lossen....Welkom in de kenniseconomie!
Bekkink
@kanniewaarzijn kenniseconomie.. D66 economie
jg
Zou het gaan om welk gedeelte van een vergunning momenteel werkelijk benut wordt ?
Koeien boertje
Dat weet men nog niet.
En daarbij wat doen ze met piekbelasting van industrie naast n2000.
Daar vallen ze voor de verkiezingen iig niet over
Weidezicht
@Koeien boertje die mogen straks met innovatie binnen nu en 20 jaar beloven dat ze de uitstoot gaan verminderen. Dat is dan voldoende.
hypotheekboer
@Koeien boertje Tjeerd D33 was in Op1 vrij helder. Die zouden wel allerlei klimaatmaatregelen krijgen waarbij NOx bijvangst is. Boerderij heeft het over 35 industriële bedrijven. Maw specifiek op NOx doen ze dus relatief gezien niks is mijn conclusie.

Ze hebben piekbelasters niet in beeld, industrie niet, daarom ook dat gedreig en gehaast van Van der Wal met NH3.
cs-agrar
Quote Reactie van @hypotheekboer:
industrie niet

ze weten amper wat industrie doet, het grootste deel in niet in beeld, en wat wel in beeld is, mocht zelf invullen wat de uitstoot zou kunnen zijn... bij mobiliteit wordt ook niet alles mee gerekend.. Nu woon ik zo'n beetje aan een (in vergelijk nog redelijk rustige) snelweg met een afrit bijna in de tuin, maar ga er eens op letten hoeveel verkeer daar dagelijks langskomt. Vervolgens draai je even om en kijk je de groene polder in....
+2
nitevd
@Koeien boertje NOx uitstoot en depositie afkomstig vanuit industrie, luchtvaart/vervoer en verwarming van huizen/gebouwen is de olifant in de kamer die bewust men niet wil zien. NH3 is lichter dan lucht en vervliegt grotendeels NOx is wel zwaarder en zinkt. Van NH3 inwisselen voor NOx wordt eerder een flinke toename in depositie verwacht dan 30% reductie via afroming.
Weidezicht
Tijd om handhaving van schiphol af te dwingen bij de rechter.
+4
arie.j
Moet gewoon over de verkiezingen heen.
Nu is het alleen een aantal zonder gezicht erbij
+2
demelkboer
@arie.j precies. Kabinet kan het niet gebruiken zin piekbelasters met gezin en kinderen op de tv. Paar koetjes op de achtergrond. Het moet nog effe technocratisch blijven. Na 15 maart met hulp van klaver en kuiken het mes er in

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lars , stikstof , natuur , politiek , piekbelasters , van der wal en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
2.515