Johan Vollenbroek is niet die onbaatzuchtige bloemenbeschermer tegen stikstof

Quote:
Waarom kan MOB zich tot de Europese rechter in Luxemburg wenden voor een vergunning die een Nederlandse provincie aan een lokale ondernemer geeft? Vollenbroek is toch helemaal geen betrokkene? In Nederland kan een partij claimen namens het algemeen belang te handelen. Als een milieuclub op geen enkele wijze een belang heeft bij een bepaalde vergunningsprocedure, kan deze toch inspraak claimen wegens het ‘algemene’ belang. Als niemand voor de bloemetjes opkomt die volgens een dubieus rekenmodel heel misschien last hebben vanwege de stikstofuitstoot van een bepaald bouwproject, dan kan MOB ongevraagd voor dat algemene belang in de bres springen. Deze interpretatie van het algemeen belang betekent dat er wel nieuwbouwprojecten op slot gaan, waardoor er meer daklozen komen. Beroepsactivisten kunnen buiten de geldende democratische procedures om dergelijke afwegingen maken in deze, dat is het gevolg van het inroepen van ‘algemeen belang’.

Deel dit topic

Reacties

Spuit11
Vollenbroek is dus eigenlijk een collega van ons. Hij heeft ook een melkkoe. Zonder meer de beste van ons allemaal.
+1
de jonge
Tsja wat zijn de linken tussen mob en de staat?
magerehein
Genetische bron van een stikstof molecuul of atoom zal dus bepaald moeten worden en vervolgens zal deze gevolgd moeten worden waar zij in het universum blijft.Dit is wat Vollenbroek voor de rechter beweerd.Maar de hierboven beschreven techniek komt er de eerste 500 jaar niet.Vraag is dus wat die natte krant bij een rechter te zoeken heeft.Een rechter die die prutser gelijk geeft haalt zijn jurisprudentie waarschijnlijk van facebook en Twitter.Je weet wel media waar je lekker anoniem vanuit je zolderkamertje ongenuanceerde meninkjes op het web kan kwakken en dat word dan beloond met "volgers" of "trending".Je moet er als journalist en rechter toch niet aan denken dat je onder doet voor onze Greta,een kind wat ook niet van toeten noch blazen weet.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof , luxemburg , stikstofuitstoot , mob , johan vollenbroek en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!