Melkprijs DOC zakt met 7,55 euro per 100 kg

DOC Kaas verlaagt de melkprijs voor februari tot 57,28 euro per 100 kg. Dat is 7,55 euro per 100 kg minder dan in januari. 

Deel dit topic

Reacties

+1
Koeien boertje
Zit nu alles op gelijke prijs ongeveer
+2
JohnDeere4440
De tijd zal het leren of dat overstappen allemaal zo zinvol was
linosilux
Heren: Ik ben een kritische consument van zuivelproducten, geen boer maar ik vraag me af hoe een internationale melkprijs van ca 55 euro/100 liter er voor zorgt dat ik 1,25 euro/liter in de supermarkt betaal waar blijft die marge hangen?
Ik neem aan dat de melk in de NL supermarkt van nederlandse boeren komt, waarom kunnen ze dan geen hogere priijs van de AH, Jumbo ea bedingen bij de kaas lijkt t wel te lukken? want die is plotseling veel duurder, Ik hoop hier wat antwoorden te krijgen want de als we als consumenten en producenten vooer een eerlijker priijs kunnen strijden kunnen we t voor andere productem ook.
+3
weurding
@linosilux kijk eens wat een autofabrikant voor een auto beurt, en waar ie hier voor in de lijst staat , benzine, olie, etc
exact hetzelfde, bewerking en verwerkingskosten, transport, verpakking, noem maar op, een product gaat van producent naar consument door vele handen, en die willen allemaal een aandeel
Koeien boertje
@weurding nu is het wel zo dat een supermarkt wel de meeste marge heeft dan de rest.

En zo gauw we met de trekker bij de dc staan we de politie en me op ons dak krijgen ivm voedselvoorziening.
Het is en blijft een kromme wereld
weurding
@Koeien boertje vergis je niet op BPM op een auto, en dan de mrb en brandstof ook nog eens

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs , kaas en doc geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!