In 2025 worden de plafonds opnieuw met 10% verlaagd.

Herintroductie van kolchoz en sovchoz kan niet lang meer duren.....

Lagere productieplafonds door derogatie

De Europese Commissie (EC) heeft toestemming gegeven voor derogatie in Nederland voor de komende jaren. Zoals u hierboven leest veranderen sommige voorwaarden wel. Dit geldt ook voor de nationale productieplafonds.

Deze productieplafonds zijn de maximale hoeveelheid stikstof en fosfaat uit dierlijke mest die in Nederland geproduceerd mogen worden. Op dit moment zijn deze plafonds 504,4 miljoen kilogram stikstof en 172,9 miljoen kilogram fosfaat. Deze plafonds zijn hetzelfde als de productie die Nederland in 2002 had.

De nieuwe productieplafonds zijn hetzelfde als de nationale productie in 2020. Dat betekent dat de plafonds 489,4 miljoen kilogram stikstof en 150,7 miljoen kilogram fosfaat zijn. In 2025 worden de plafonds opnieuw met 10% verlaagd.

Bron

Deel dit topic

Reacties

matt
Dan stoot je vanzelf een keer je kop,als je het plafond steeds verlaagd 😒))
Twentsch Land
We zitten al jaren aan een ketting waar ieder jaar een schakel tussen weg werdt gehaald, het gaat vanaf nu progressief, steeds meer schakels per jaar met binnen afzienbare tijd totaal geen bewegingsvrijheid .... vergelijkbaar met een kistkalf 20 jaar geleden.
+1
Koetje33
Het houd niet op! Niet vanzelf......🥺

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , derogatie , stikstof , fosfaat , europese commissie en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
2.548