24

Melkkanalen afknelling?

Heb sinds kort twee vaarzen die 1 speen maar 0,3 tot 0,5 liter geven. Kwartier is niet leeg als ze uit de robot lopen. oxytocine spuiten maakt geen verschil. Het ligt niet aan de speen die is gewoon leeg. melk zit hoger in het uier. Iemand tips?

Deel dit topic

Reacties

Komt het wel in de speen.? Kan hogerop ook dicht zitten.
@cjw73 nee en het kwartier is onderaan ook slap.
Wrang gehad ?
@aldert De vaarzen hebben gewoon melk gegeven uit het kwartier. 1tje tien dagen na kalven gestopt en de andere 80 dagen naar kalven. In de kwartiergrafiek van de computer kun je zien dat het een paar dagen voor het stopte de melkgift al wat onregelmatig werd.
@T60401 heb je er een melk zuiper tussen .
@T60401 Lijkt me toch een soort uier ontsteking.

(klik om te vergroten)

@T60401 Geleidbaarheid heb je die ook ?
@aldert ja niets bijzonders aan te zien. rond de 4,3 toen er nog melk uit het kwartier kwam. Bij de lage giften geleidbaarheid onder de 4
@T60401 En de melk is gewoon wit ? Niet rood van het bloed omdat er een bloedprop hogerop zit
@aldert ja gewoon wit. bloed waarde in de computer allemaal 0
@aldert De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Bij de hoge piek een bloed waarde van 6500. De volgende melkingen allemaal nul. melk lijkt nu weer terug bij te komen. enkel geleidbaarheid is wat hoger dan eerst. nu rond de 5

(klik om te vergroten)

@T60401 tpoltest gedaan?
@T60401 ik weet wat je bedoeld, heb dat ook gehad laatst beet later zijn eigen speen af, schijnt toch iets aan de hand te zijn daar binnen wat pijn doet
@de hoef ja Zonde mooie vaarzen. de 1 ne is geïnsemineerd en gaat het als 3 speen ook wel maken verwacht ik. De ander geloof ik niet dat de volgende lactatie haalt. eerst maar eens een maand aan kijken.
Toevallig zijn ze beide van de zelfde stier. Horst allard.
@T60401 hier verschillende vaders , potcast, en cheroke
Geen balletje vet net boven speen in weefsel zitten?
@ted9 zou kunnen wat te doen?
@T60401 Proberen kapot te knijpen of tussen 2 buisje knellen en dan hard naar beneden trekken knapt het misschien. Melk met melkstal dan kun er 2 keer daags in knijpen of de koe uitrekken zal in jou geval wel niet zo makkelijk gaan.
Quote Reactie van @ted9:
ussen 2 buisje knellen

eens voor elkaar gekregen deze in een injector te zuigen
@ted9 Een vet balletje voel je in of net boven de speen zitten.Het is onmogelijk dat alle melkkanalen verstopt zitten met een balletje.
Uier mint op het uier aanbrengen zodat de doorbloeding verbeterd.
Hier ook gehad, bleek 1 tepelvoering net niet helemaal recht in te zitten
Gewoon als drie speen melken als je geluk hebt krijgt hij geen uierontsteking en misschien als je geluk hebt is er in de volgende lactatie geen probleem meer,

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's Spuiten , melk en uier geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
ONDERWERPEN