Boze maar ook zingende boeren

Om te peilen hoe het gaat met de gemoedstoestand van de boeren woon ik verschillende bijeenkomsten bij. Want hun wacht een onzekere toekomst. De overheid luistert niet, zeggen zij, kijkt onvoldoende naar innovatie, en boeren worden als boeman in het stikstof- en klimaatprobleem weggezet. Nu komt daar ook nog een mestprobleem bij. Boeren zijn het zat. Spuugzat.

Toch verkondigen de boerenorganisaties precies dezelfde boodschap. Zij vinden dat de Nederlandse landbouwgrond in deze orde van grootte behouden moet blijven. Maar waar de Agractiebijeenkomst 70 kilometer ten noorden eindigt met een gevoel van frustratie, sloten de zuidelijke polderboeren juist zingend af. Saamhorig bijna. „Wat vertel ik aan mijn zoon die ook boer wil worden”, zingt een Brabantse melkveehouder, terwijl zijn compagnon de gitaar bespeelt. „Wie koestert onze vruchtbare delta nog?” Als journalist vind ik het interessant om te zien dat elke boerenclub zich op een andere manier uit. Duizend boeren, duizend meningen, maar over één ding zijn ze het eens: die landbouwgrond kunnen we maar beter koesteren.

Bron

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's innovatie , landbouwgrond , overheid , melkveehouder , toekomst , mestprobleem , Sloten , peilen en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0