Weerman Reinout waarschuwt: 'Als het zo doorgaat hebben we straks nog maar twee seizoenen'

Januari 2023 is tot nu toe veruit de natste januari ooit gemeten. Gemiddeld viel er deze maand meer dan 140 mm regen in de Bilt. Normaal valt er gemiddeld in januari ongeveer 70 mm regen per maand. Er is een duidelijke trend te zien in het winterklimaat. De maand januari wordt net als de andere wintermaanden snel zachter en natter.

Weerman Reinout van den Born van Weer.nl maakt zich zorgen: "Het winterseizoen in Nederland is al heel kort en het wordt steeds korter. Ik denk dat er een tijd komt dat er in Nederland geen winters meer voorkomen, dan heb je een hele korte periode van lente die overgaat in een lange zomer en een lange herfst. Wanneer dat precies gaat gebeuren is niet te voorspellen, waarschijnlijk binnen 20 tot 30 jaar", vertelt hij aan Hart van Nederland.

Deel dit topic

Reacties

+6
JohnDeere7serie
Quote:
Dat is slecht nieuws, want onze natuur is niet gemaakt op dit klimaat

Typische denkfout. Natuur past zich aan aan het klimaat dat er is.
Tweede denkfout is dat klimaat nooit een rechte lijn 1 kant op is. Dat het nu warmer wordt zegt in feite niets over de toekomst. Het kan nog warmer worden maar ook afkoelen.
+5
Mkl87
@JohnDeere7serie Zolang de aarde bestaat verandert het klimaat al toch? De mens denkt dat het hetzelfde moet blijven, omdat we al iets meer dan 100 jaar meten..
royale
Wat een geneuzel om het te hebben over 1 winterseizoen zonder storm. Ten eerste kan het nog komen en daarnaast hebben we vorig winter een extreem stormseizoen gehad. De stormschade van 2022 zal me nog lang herinneren! Vanaf nu droog weer en dan kunnen we met een week of 4 het land op!
+2
Kars
We hebben in december geschaats. Paar weken terug nog bijna week sneeuw gelegen hier in brabant. Ben blij dat warmer is. Dat wij als Nederlandse inwoners hoogste energie tarieven betalen, dan helpt dit weer de portemonnee
+1
Mkl87
@Kars Als ze zo graag een winterstorm willen ruilen ze toch lekker met de Afghanen die hier heen komen 😆 Verhuizen ze maar met het klimaat mee 👍

nos.nl/artikel/…
casev2
2 seizoenen heb je in Canada, waar het voorjaar en najaar maar zeer kort is. Kunnen we hier toch niet zeggen?
+2
Vdejong
@casev2 lente is hier ook van 21 maart tot 21 juni😁
j h p
Wolken drijven over, hoeft weerman Reinout niet te doen, en wat dan nog winter hoeft van ook niet meer, scheelt heel wat CO2, en een lang groeiseizoen is alleen maar goed voor de vastlegging van koolstof in de bodem, maar vergeten die vogels er altijd bij te vermelden.
paulus2
Het mestseizoen, begint in ieder geval binnenkort weer
+4
George
Alleen Lente en zomer lijkt me wel leuk. Moet er wel geregeld een bui water vallen in de lente en de zomer. Ideaal zou dat zijn. En hard waaien hoeft het van mij ook nooit meer.
Noorderling
@George
Mais en gerst in een jaar telen, ik ben ook voor!
Vdejong
@Noorderling emigreren naar Brazilië een idee?
@Vdejong Moet je niet willen met de ex klant van de bajes door corruptie onder zijn precidentschap van 2001-2011 , Luiz Inacio Lula da Silva , heeft gevangen gezeten van april 2018 tot november 2019 .
Nu ook met fraude de verkiezingen gewonnen .
bio boer
@Noorderling het zou bijna kunnen met mais ras die je laat kunt zaaien met winter gerst als gps 😅
bio boer
@bio boer gerst als gps en de mais als mks krijg je kuil met meer zetmeel wel de zelfde kg ds 🤔 moet je wel goed kunnen beregenen om de mais goed telaten starten
George
Quote Reactie van @Noorderling:
Mais en gerst in een jaar telen, ik ben ook voor!

Nee ik niet , dat is niet goed voor de prijsvorming. Je bent weer een echte boer , je wilt teveel produceren. 😂
+5
torrarica
Vorig jaar hoorde je nog van die weergoeroes dat er steeds meer en heftigere stormen zouden komen door klimaatverandering. Ze hadden al een hele reeks nieuwe namen bedacht. Nu komen er minder stormen en dat komt ook door klimaatverandering. En dat soort figuren noemen zich dan ook nog klimaatdeskundige.
+2
Nevergiveup
@torrarica ze waaien mee als een blad aan de boom

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zomer , herfst , regen , lente , van den born en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0