Vergunningen onzeker ,gedwongen inkrimping mogelijk.

Deel dit topic

Reacties

ted9
Alleen boeren? Interessant.....
+2
cornelissen
Er is nog niets ingetrokken en als dat wel gebeurd, neem ik aan ,dat je recht hebt op volledige schadeloosstelling. Maar ik zeg , neem ik aan, dus dat is bepaald geen garantie.
We hebben het wel gezien met de fosfaat problematiek. Melkveehouders, die alles in orde hadden inclusief zelfs grondgebondenheid, maar geconfronteerd werden met de peildatum met onomkeerbare investeringen werden de armoede in getrapt. Alle procedures verloren.
Als dat ook zo gaat met intrekken natuurvergunningen, dan is gewoon een gedeelte van de veehouders rechteloos. En dat geeft mij wel enige angst, gezien de fosfaat problematiek.
+1
Mkl87
@cornelissen NBW vergunning is een verleende vergunning. Bij P rechten werd niet naar vergunningen gekeken. Enkel naar aantal koeien x kg melk.
+1
de Tank
@cornelissen Leef je zelf nu in armoede of ken je mensen die in armoede leven die dit is overkomen?
altijdbeter
@de Tank Er zijn vele honderden bedrijven naar de kloten gegaan hierdoor ja. Al bedrijven met zogenaamde duurzame stallen en vaak jonge ondernemers.

Ze zijn inderdaad niet failliet, maar het wordt nooit meer wat met die bedrijven. Allemaal in bijzonder beheer en/of grond moeten verkopen aan beleggers

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0