Zeespiegeldreiging is niet het breken van de dijken, maar de hele kust

Zeventig jaar geleden verdronken bijna 2.000 mensen in Zeeland, Zuid-Holland en het westen van Noord-Brabant. Die ramp vormt nog steeds het oeroude schrikbeeld van de zee. Maar de zeespiegeldreiging voor de toekomst is deels een heel andere. Die gaat meer over de ontoereikendheid van dijken, dan over dijkdoorbraken. “Ook zonder dodelijke watersnood, kan het zijn dat we de boel moeten opgeven.”

Deel dit topic

Reacties

+1
weurding
Komt er meer water, of minder ruimte ervoor? Het rommelt altijd binnenin de aarde, zou me niks verbazen als door op elkaar schuivende breuklijnen de zeeen verondiepen
cs-agrar
"In kustgebieden pompen die gemalen de dunne laag zoet water weg, terwijl de druk van het zoute water in de bodem steeds groter wordt. Door dat zout komen onze productiefste landbouwgebieden in de knel."

Dat probleem hebben ze zo tegen 2030 al wel verholpen..

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zeeland en toekomst geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN