Boeren in actie roept op tot trekkeractie in Hoorn

Boeren in actie Noord-Holland heeft voor donderdag 2 februari om 9.00 opgeroepen tot een protestactie met trekkers bij Van der Valk in Hoorn. Daar begint namelijk om 10.00 uur een conferentie van de provincie Noord-Holland.

Deel dit topic

Reacties

MBMB
Elke Noord Hollandse boer moet er nu zijn. Door mysterieuze krachten, is alles boven het Noordzeekanaal aangewezen als nutriënten vervuild: gevolg is nog snellere afbouw van de derogatie maar nog erger: een extra korting van 20% op de gebruiksnormen daarna. Kom je op 136 kg stikstof. Bovendien is een groot deel van de sloten van hhnk aangewezen als krw water. Je zult het wel zien in de perceelsopgave en de bufferzones: 5 meter verlies rondom ZONDER afschaling. Bij alle kleine percelen in waterrijk Noordholland een verloren zaak voor ons allemaal. En dan zitten donderdag alle betrokkenen (ambtenaren, bestuurders, natuurorganisaties) bij elkaar om te spreken over de gebiedsprocessen. Achteraan in de lijst, nadat alle belangen zijn opgesomd, zie je nog een zinnetje over perspectief voor de landbouw. Dat perspectief is met deze maatregelen voorgoed weg, wie kan door met 136 kg? Wegblijven geen optie, laat je zien, laat je horen, spreek of roep mee in de conferentie waar de STADJES gaan beslissen over jouw voortbestaan.
cs-agrar
Quote Reactie van @MBMB:
Kom je op 136 kg stikstof.

wordt nog gekker, die 136kg lijkt zelfs het totaal te gaan worden... En het waterschap weet hier nergens van..
Bartlehiemboer
@MBMB We waren gewaarschuwd door een europarlementariër dat het nog gekker werd. Blijf de politiek volgen. Niet dat we hier iets aan kunnen doen door welke actie ook maar. Alles is allang zo besloten. Enige wat nog iets zou kunnen helpen is dat dit kabinet stopt, nieuwe verkiezingen en een Nexit.

Ik begrijp dat we uit onmacht daar toch maar weer gaan staan in protest. Hopelijk krijgen we burgers mee zodat ze in maart juist stemmen. Maar als de coalitiepartijen in maart weer aan de top komt dan is het echt exit met de boeren, en zijn de smart cities daar.

Het is nu een paar maand er op of er onder....

Alvast veel succes aan de boeren en laat je zien met protestborden. Vooral naar de burger toe. Van de politiek hoef je geen steun te verwachten.
cs-agrar
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
Nexit

als we dat willen...BBB stemt nogal eens pro-EU
Bartlehiemboer
@cs-agrar Ik heb moeten wennen aan de BBB haar stemgedrag. Maar vaak bekijkt ze het vanuit een andere invalshoek waardoor je eigenlijk niet ja of niet nee kunt stemmen. Of juist wel ja of nee omdat je het anders leest.

Ik doe veel mee met enquêtes Vaak is de vraag: vindt u milieu belangrijk? . Ja, natuurlijk. Maar iemand van D66 zal ook die ja invullen uit een hele andere invalshoek.
De uitwerking van de enquêteur zal ook richting het linkse beleid zijn. Staat mijn ja er dus wel tussen.... En kunnen ze zeggen dat het volk de natuurgebieden graag wil

Zo lees ik Carolien ook. Ik kan er in deze geen mening over hebben.
Ik geloof wel dat ze haar best doet en haar fouten toegeeft. Helaas is dan vaak het kwaad al geschiet.
MBMB
@Bartlehiemboer Als 136 de totale norm stikstof wordt zijn we in NH verloren. En dat terwijl de achtergrondwaarden van het water niet gehaald kan worden, ook al is de hele veehouderij weg, het helpt niet of nauwelijks. En dan hebben we het over een extensieve provincie! Natuurlijk stampen we NH wel vol met woningen, afgrijselijke bedrijfsterreinen, steeds meer wegen en recreatie voor de Stadjes. De halvering van de veestapel door de in- en in slechte T.de G. (krijg zijn naam niet meer uit de mond) is dan een feit. Niet via stikstof maar via de KRW. Maar luister: de EC heeft NOOIT gezegd dat heel NH aangewezen moet worden als nutriënten vervuild gebied, dit is aan Nederland zelf en komt uit de koker van LNV al dan niet samen met het waterschap. We komen er wel achter.
Albert Peters
Succes
+1
Jawis
Als alle boeren stoppen in noord holland dan zorgt tatasteel wel voor de 136 kg N plus als bonus vele andere ingrediënten

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's trekkers , boerenprotest en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!