Hocus Pocus…PAS: hoe er wordt gegoocheld met stikstofcijfers

De discussies over stikstof blijven hoog oplaaien en de cijfers vliegen ons om de oren. Maar waar gaat het precies over, en wat betekent die cijferbrij nu eigenlijk? Bene

Deel dit topic

Reacties

+7
Grasbaal
De foto bij dit artikel geeft de stikstof waanzin goed weer....

(klik om te vergroten)

+3
Zwaagdijk
@Grasbaal en toch blijft het raar, dat de journalistiek niet er op in gaat. Wat je zeg, dit plaatje is zo treffend. Vee moet weg en de pijp blijft roken.
+7
de jonge
@Grasbaal deze foto zouden we massaal moeten gaan gebruiken op spandoek formaat in de landerijen
+1
cs-agrar
@de jonge op social media delen
+1
apel
@Grasbaal Weet jij om hoeveel koeien het gaat bij de aankoop van schiphol van die 12 bedrijven? Laat ze allemaal 200 koeien hebben dan praat je over 500000 vluchten gedeeld door 2400 koeien is een 208 vluchten per koe. Hoe dan????????
cornelissen
@apel Voor 260000 vluchten is geen extra stikstof nodig, waren de vluchten van voor de aanwijzing van de Natura 2000 gebieden.
oubi
@cornelissen dan 100 vluchten per koe
jan 10
Elke burger in dit land weet het heus wel dat de overheid manipuleert,stikstof uit industrie is moeilijker aan te pakken omdat het direct werkgelegenheid en mobiliteit aanpakt,door maar altijd te zeggen dat de boeren te veel stikstof uitstoten (ook al staat de stal al 3 jaar leeg)is het de bedoeling de boer in de hoek te drukken.
Er is maar een manier om uit die hoek te blijven,stug doordoen en afwachten tot de boel in honderd loopt.
+4
spotmelker
@jan 10 dezelfde burger ervaart ook dat zijn boodschappenkarretje € 100 meer is gaan kosten afgelopen jaren. Ze klagen/mopperen wel maar ik geloof niet dat het gros iets boeit als morgen alle boeren morgen vertrekken. Het is blijkbaar nog niet duur genoeg.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @spotmelker:
Ze klagen/mopperen wel maar ik geloof niet dat het gros iets boeit als morgen alle boeren morgen vertrekken.

In de dorpen hoef je niet zo veel uit te leggen, die snappen nog wel waar het eten vandaan komt, worden er regelmatig mee geconfronteerd. In de steden daarentegen, hebben ze geen idee, zien boeren alleen op een plaatje en in de stad is alles dichtbij te krijgen, ook als het van heel ver weg komt. En dat laatste intresseert ze niets, als het er maar is
HansBa
@cs-agrar juist, als het er maar is en GOEDKOOP!
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @cs-agrar:
En dat laatste intresseert ze niets, als het er maar is

Ik vind dat jullie de gemiddelde burger flink onderschatten hoor. Zo dom zijn ze echt niet. Mijn ervaring is dat mensen (ook in de stad) dondersgoed weten wat er speelt en waar ze mee bezig zijn, een klein groepje uitgezonderd: D66-stemmers. Maar die zijn sowieso niet serieus te nemen.
+2
de jonge
@jan 10 dat zou ik niet zo stellig willen beweren, het gros heeft er geen idee van en gelooft hetgeen word gepredikt namelijk de boeren zijn de grote schuldigen,kijk maar naar de nos jinek etcetc
+1
producent
Citaat:
Hun werk lijkt soms op creationisme. Eerst bepaalt men wat de uitkomst moet zijn en dan gaat men argumenten of wetenschappelijke studies zoeken die de vooropgestelde uitkomst enigszins kunnen onderbouwen. De virtueel gecreëerde stapel stikstof is ondertussen ook big business geworden. De luchthaven van Schiphol bijvoorbeeld is bezig met dermate veel stikstofrechten van veehouders op te kopen, zodat ze een natuurvergunning kan aanvragen. Hebben de activiteiten van luchtvaartreuzen dan minder impact op nabijgelegen natuurgebieden, in vergelijking tot de relatief kleinschalige activiteiten van landbouwers? De karikatuur wordt stilaan compleet en het huidige stikstofdossier leest als een boek van Kafka.

Dit is nu net wat Tjeerd aan het doen is, roepen de veestapel moet gehalveerd worden en dan van alles erbij zoeken om zijn doel te bereiken.

En de VVD en PvdA/GroenLinks gaan de komende 6 weken tegen elkaar campagne voeren wie zo genaamd de grootste gaat worden, en hopen zo van links en rechts extra stemmen te krijgen.
Dan kunnen ze na de verkiezingen met gedoog steun van PvdA/GroenLinks Nederland verder kapot maken.
De BBB heeft nog werk te verzetten.....
newholland6640
@producent

Vind het een slechte uitleg van creationisme.
producent
@newholland6640

creationisme: benadrukt de persoonlijke en denkbeeldige wereld in tegenstelling tot de natuurlijke wereld, door middel van naast elkaar geplaatste en vaak irrationele maar indringende beelden.

Dit past wel bij Tjeerd, vervreemd van de werkelijkheid.
Jannus
Quote Reactie van @producent:
Dit past wel bij Tjeerd, vervreemd van de werkelijkheid.

Kijk eens op 20 min,men staat heel ver van de mensen af

npostart.nl/khalid-sophie/30-01-2023/…
Jawis
Stadjes vinden het allemaal wel best.. zo lang ze goed te vreten hebben en dat hebben de meesten, en op vakantie kunnen. Interesseert het ze geen reet.... en stemmen ze weer op de partij waar ze vorige keer ook op gestemd hebben
Johannushoeve cv
@Jawis je vergeet . kunnen blijven auto blijven rijden zonder files en goedkopen rommel uit China kunnen bestellen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof en vliegen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!