Uren vergaderd, maar onderhandelingen Landbouwakkoord moeten nog beginnen - Boerderij

Tientallen uren hebben landbouwbestuurders inmiddels vergaderd over het Landbouwakkoord, maar inhoudelijk is het proces pas net begonnen.

Deel dit topic

Reacties

+6
Bekkink
Het landbouw akkoord word zowiezo een bloedbad voor de landbouw. Waarom werkt de landbouw er dan ook aan mee?
+1
HansBa
@Bekkink er wordt altijd zo groots over gedaan dat hele landbouw akkoord maar wat er nu concreet allemaal besproken wordt en waarover er afspraken gemaakt moeten worden is me niet duidelijk. En iets wat in het geniep gedaan wordt is vaak niet best!
+1
mlkvhoudr
@HansBa
+7
John Spithoven
Volgens mij zijn ze half december 22 begonnen aan de hoofdtafel, de bijzettafeltjes tweede week januari 23.

Als de weergave in het artikel juist is, dan is er nog steeds geen agenda geformuleerd, heeft Adema en v d Wal op basis van de kamerbrieven 25 november 22 de randvoorwaarden opgesteld. Neem daarnaast het verlies derogatie, extra aanscherping nutriënten verontreinigde gebieden, aanscherping plaatsing norm gronden in grondwaterwingebieden en N2000 gebieden en verplichtingen bufferstroken en ik vind het dan heel bijzonder dat je nog het lef hebt om aan tafel te schuiven. En dat is niet zonder risico, want ik zou me voor kunnen stellen dat er stoppen doorvliegen bij boeren als naast bovenstaande, een landbouw akkoord er voor gaat zorgen dat er nog meer beperkingen komen.

Overigens als ik de punten uit schema LTO bekijk voor de melkveehouderij dan denk ik....bespaar de km die men verrijdt van en naar overleg.....is beter voor het klimaat en de stikstof deken🤔🤔
Spuit11
@John Spithoven De stoppen bij het overlegorgaan zijn doorgeslagen, die ruiken bloed/geld en gaan door. De geslachtofferde boeren komen enkel op voor hun eigen. En dat is hun goed recht!
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @John Spithoven:
want ik zou me voor kunnen stellen dat er stoppen doorvliegen bij boeren

als dat al niet gebeurd is.. Lijkt mij ook, eerst derogatie terug, die bufferstroken en andere ongein weg, alle boeren de vergunning regelen en dan pas weer praten.. Als Adema een weldenkend mens zou zijn, was hij al op een draf met dat onderzoek van de Boer onder zn arm naar die EU-Vesuvius gegaan om te zeggen dat de oplossingen totaal contra moeten zijn..
Jawis
Ze ruiken geld en gaan keihard door met vergaderen... zo lang mogelijk... tot ze niet meer kunnen... en dan kunnen ze de rekening opmaken...ws. honderden declarabele uren..
Het is gelukt..... phoeeee....
+6
Mh12
Ik vind het ook erg summier wat lto voor melkveehouderij uit het overleg wil slepen.....

Want grond hebben we al, verdienmodel gaat niemand gdfen en overheid is heus voor innovatie mits geborgd, nou daar weten we nu ook wel zo'n beetje alles van.......

Beter had geweest,
Derogatie terug, kdw eruit. Iedereen vergunnen... komt verdienmodel vanzelf, en kunnen innovaties betaald worden....
HansBa
@Mh12 als je de opgaven voor stikstof, water,klimaat,dieren welzijn en weet ik wat allemaal wil combineren binnen de normen van de overheid zijn die prioriteiten van LTO zinloos.
+1
klant
Grootste speerpunt was meen ik legaliseren pas melders lees ik nergens.
Weidezicht
Wat een belachelijk lijstje. Vrijkomende grond moet beschikbaar komen voor akkerbouwsector? Welke grond? Die schiphol en de overheid opkooot/onteigend? En er moet voldoende grond blijven voor melkveehouderij en nog een paar. Wat is de definitie en eenheid van "voldoende" ? En zo zie ik nog paar dingen die politiek correct opgeschreven staan. Het was niks, is niks, wordt niks.
+4
John Spithoven
@Weidezicht Dus wordt duidelijk dat het niet om de natuur gaat, niet om stikstof, niet om kwaliteit grondwater of oppervlaktewater, niet om klimaat.....nee, zelfs de grootste belangenbehartiger laat zich verleiden om te laten optekenen dat het gaat om het herinrichten en herverdelen van Nederland. Ik zag deze week ook al in notulen van een branche organisatie dat sectoraal pro actief herverkavelen weer op de agenda staat.

En zo was het eerst AgriNL, daarna Veerman, Keurentjes, de Lucht, Lageweg (met Kemp en v dTak) die Nederland wilde herverdelen. Daarna ontstond er een schimmig document vanuit de G8 (de gelegenheidsclub die ontstond na Stroe) die WILG (wet inrichting landelijk gebied) warm aan beveelde bij Remkes.

En dan nu.....nu gaan we het proberen in een Landbouw Akkoord.

Walgelijk!!!!!!
+1
de hoef
@John Spithoven nu ben jij een hele slimme vent john, maar volgens mij is de strijd allang gestreden , en kan alleen de wal het schip nog houden,
of heb jij het idee dat er nog ergens invloed is in te brengen
+6
John Spithoven
@de hoef Bedenk 1 ding goed, zonder ons kunnen ze niets. Dat bewijs wordt nu zo langzamerhand wel geleverd na 3,5 jaar stikstofcrisis, 100 den kamerbrieven die allen losse flodders zijn omdat de boeren, jij en ik, hun poot stijf houden!
+1
de hoef
@John Spithoven dus we doen gewoon niks ?
+3
John Spithoven
@de hoef Vrijwillig is er van alles mogelijk.
Maar met dwang wordt het niets. Perspectief creër je niet met dwang, nee , het is de ondernemersgeest van een veehouder, die mogelijkheden creëert en ziet in combinatie met een markt die vraagt

Maar...als ik wekelijks veehouders aan de telefoon krijg , die om wat reden dan ook vrijwillig willen stoppen en daar via de opkoop regelingen anderen mee willen helpen, maar er een overheid is die niet faciliteert, als ik pas melders spreek die 10 tallen stoppers bijelkaar zoekt om gezamenlijk hun probleem op te lossen maar provincies niet mee willen werken, als modellen uitkomsten produceren die wetenschappelijk niet reproduceerbaar zijn.....ja....dan is er geen wil...dus op de handen gaan zitten in plaats van tankwagens koffie en uren ouwehoeren om niets , want je hebt geen mandaat als partij aan tafel!!!
de hoef
@John Spithoven dus in hoeverre zit ik er dan naast dat we geen enkele invloed meer hebben met welke organisatie dan ook, ondanks dat ik enorm waardeer wat jij jan cees , en nog vele andere, waaronder ook boeren bij ons uit de buurt , zich enorm inzetten voor ons, er niks mee bereiken
+4
John Spithoven
@de hoef We bereiken met z'n allen heel veel, we zien het niet, maar er is weldegelijk resultaat. We laten ons niet van one grond trappen!

En politiek geeft het vanzelf op, hoe langer het duurt, des te eerder ze het opgeven, de kiezer ziet deze puinhoop ook. Zie de ontwikkelingen rond BBB en JA21 of Omzigt, is niet zomaar.
+1
de hoef
@John Spithoven mooi , ik kan weer rustig slapen , er zit nog muziek in zo te horen
hans-hans

Deze past misschien niet bij het onderwerp maar wel bij de hele gang van zaken

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boerderij geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
2.514
TREFWOORDEN