Podcast De Dag: nog meer chaos in stikstofdossier

Terwijl het rijk - op zoek naar stikstofruimte - grootste plannen heeft om boerenbedrijven uit te kopen, blijkt dat de overheid van duizenden veehouderijen niet weet of ze een stikstofvergunning hebben en hoeveel ze mogen uitstoten. Mogelijk mogen ze legaal veel meer uitstoten dan nu wordt aangenomen. Of stoten ze juist veel meer uit dan waar ze toestemming voor hebben. Dat blijkt uit onderzoek van NOS-redacteur Thomas Spekschoor, die in podcast De Dag door de vele bomen het bos probeert te laten zien.Het nieuws heeft mogelijk grote consequenties. Want wat betekent dit voor boeren? En voor de milieudoelstellingen om de uitstoot te reduceren? En hoe kan het dat het overzicht in zo'n belangrijk en gevoelig dossier totaal afwezig is?

Luister hier: plinkhq.com/i/1339219119/…

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Deel dit topic

Reacties

+3
spotmelker
Nog meer chaos? Da kennie...
+1
kanniewaarzijn
@spotmelker En of dat ken....
cs-agrar
Quote Reactie van @spotmelker:
chaos

in het kader van min en min is plus, moeten we zelf maar chaos gaan veroorzaken. mest thuis uitrijden, niks niet aan bufferstroken en weet ik wat.
+3
spotmelker
@cs-agrar zo zou het moeten. Maar zolang we aan het Brusselse toeslageninfuus liggen en voor "goud" gaan gebeurt dat nooit. Sterker nog: als één of een paar het doen staat de rest te grijnzen als ze gepakt worden.
bio boer
@spotmelker is vrijwillig hoor om aan glb tedoen en tevoldoen aan de glb Conditionaliteiten alleen aan wetgeving moet je altijd voldoen zo als bufferstroken
spotmelker
@bio boer vrijwillig én door geld gestuurd.... 😁
bio boer
@spotmelker is meestal zo toch wie betaald bepaald gedkrijgen waar niks tegen over staat zou ook bijzonder zijn binnen het biologisch zijn heb ik ook regels bij waar ik zelf vind dat die er niet moeten zijn zo had derogatie ook bij een biologich bedrijf gepast was mijn mening maar ja die mogelijkheid was er niet straks helaas voor niemand meer 🤷‍♂️
cs-agrar
Quote Reactie van @bio boer:
gedkrijgen waar niks tegen over staat zou ook bijzonder zijn

daar hebben de meeste Nederlandse boeren niet de juiste huidskleur voor..
bio boer
Mijn vergunning adviseur is druk met veel vergunningen aanvragen met gekochte amoniak dat kan alleen met stallen met traditionele huisvesting want emissie arme stalsystemen nemen ze niet in behadeling dat zijn niet alleen pasmelders ook veel die gewoon niks hebben van uitbreidingen om de provincie het niet zo belangrijk vond
+1
HansBa
@bio boer van die adviseur a 125/uur geloof ik direct dat die er druk mee is. Relevanter is of de provincie er ook druk mee is of dat het op de stapel komt.
Frans Z.
Toch wel apart. Het is grote chaos met de vergunningen,maar ze kunnen wel exact het aandeel van de veehouderij op de depositie bepalen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's bos , kopen , overheid , bomen , uitstoot , NOS , overzicht , stikstofruimte en nieuws geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!