Schiphol koopt stikstofrechten boerderij Wijdewormer. ’Ik wilde liever doorboeren tot m’n tachtigste’

Schiphol heeft de stikstofrechten van in totaal twaalf boerderijen gekocht, voor een bedrag van tussen 20 en 25 miljoen euro. In de regio Zaanstreek Waterland zou het gaan om twee boerderijen: één in Jisp (vermoedelijk) en één in de Wijdewormer.

De boer in Jisp wil niet bevestigen dat het om zijn boerderij gaat, die in de Wijdewormer wel. „Mijn boerderij stond al te koop”, zegt hij. „En Schiphol was één van de geïnteresseerde partijen.”

„We hebben met alle partijen afgesproken geen mededelingen te doen over welke boerderijen dat zijn”, zegt woordvoerder Hans van Kastel van Schiphol. „Niet alleen omdat wij dat zelf liever niet doen, dat willen bijna alle betrokkenen niet. Het zal van boer tot boer verschillen, maar dit kan gevoelig liggen. Verkopen aan Schiphol wordt niet door iedereen fijn gevonden en kan tot scheve gezichten leiden.”

Deel dit topic

Reacties

Jaap40
En volgens telegraaf gaat Schiphol in de mei vakantie vol gas alles uit de kast om ze veel mogelijk vluchten te kunnen afhandelen. Wie is er nu gek.....
Afbouw vlucht plannen in de kast, alle stikstof ten spijt, waarschijnlijk nog veel meer stikstof opkopen....!? Wat een wereld.
+3
kanniewaarzijn
@Jaap40 Het verschil tussen Schiphol en boeren is dat Schiphol in het toekomstplaatje past en boeren niet.
George
Quote Reactie van @Jaap40:
En volgens telegraaf gaat Schiphol in de mei vakantie vol gas alles uit de kast om ze veel mogelijk vluchten te kunnen afhandelen. Wie is er nu gek.....

Hun niet , natuurlijk je kunt de mensen toch niet laten wachten. En anders vliegen ze wel vanaf ergens anders.
+1
melkertje
Grote verschil is natuurlijk, deze boeren vrijwillig verkopen en tegen een goede prijs.
Kan ze geen ongelijk geven, echter blijft er minder ruimte over voor de pas melders te compenseren.
+4
George
Dat boeren zich schamen aan wie ze verkopen vind ik wel heel erg dom. Iedereen die goed kan verkopen tegen betere prijs dan binnen de landbouw heeft toch groot gelijk en is een dief van zijn eigen portemonnee. Iedereen denkt er tegenwoordig wat van te moeten vinden , belachelijk.
Melkboer16
@George Idd als een boer zijn stikstofrechten verkoopt aan Schiphol heeft ie groot gelijk!
Wie zijn wij om dat te veroordelen,
Lekker doorboeren met een beetje akkerbouw

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boerderij , boerderijen , schiphol en stikstofrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0