Het bashen is begonnen Leeuwarder courant schoffeert caroline

Jantien de boer van de leeuwarder courant vind het nodig om in haar column caroline van der plas weg te zetten als prietpratende leugenaar.....

Adema daarentegen krijgt het voordeel van de twijfel want, voor jantien de boer, brengt hij goed nieuws voor de europese natuurbeschermingsregels.
Iets waar jantien erg opgewonden van word en waarvoor zij al jaren de ene na de andere leugen in de leeuwarder courant publiceert....

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+8
George
Opzeggen die krant
+4
paul1
@George ik heb even wat navraag gedaan, maar hier in de buurt leest niemand deze krant..
+2
George
@paul1
Hier ook niet. 😂
hoest
Het is dat mijn ouders hem nog lezen maar anders zei ik hem ook op eigenlijk alleen om die Jantien haar prietpraat
+2
Weidezicht
@hoest morgen uurtje aan besteden en een mooi ingezonden stuk/reactie schrijven. Al lezen maar 1000 mensen jouw reactie, altijd meer effect dan simpelweg opzeggen.
+1
Jawis
@Weidezicht probeer maar eens......ingezonden stukken die niet in het straatje passen van deze linkse krant worden zonder uitzondering niet gepubliceert...
De keuze van de redacteur word dan als argument gebruikt... uw stukje was niet goed genoeg.....
cjw73
@Jawis klopt ook 2 keer te horen gekregen. Dus ik ben er mee gekapt.
Bartlehiemboer
@hoest Heb je Irene Overduin wel eens gelezen....??? Heb al eens met haar in de clinch gelegen. Ze had zo ontzettend dom praat. Zogenaamd had ze onderzoek bij de Universiteit Wageningen gedaan. Het verhaal bleek heel anders te zijn. Als ze maar even had door gevraagd. Maar ja, dat past de Leeuwarder Courant niet.

Ja, ook hier ligt de Courant nog op de tafel. puur omdat het een stukje nostalgie is. Terwijl alleen nog de strip op de achterkant wordt gelezen.
+1
komelker 2
@Bartlehiemboer Dure stripverhaal de Donald Duck is goedkoper/
zandhapper
@Bartlehiemboer En voor de sudoka...
hans-hans

Filmpje over pesten
Conclusie is het zijn hele zielig mensen de pesters, Caroline is voor ons door het vuur gegaan met goeie argumenten
marcsterreborn
@hans-hans nou nou... goede argumenten....
hans-hans
@marcsterreborn stel je maakt een lijstje met al haar(caroline) argumenten en zet ze in de krant
mag iedereen goed of fout vinden maar dat zou het wel eerlijker zijn
of gewoon iemand met open vizier interviewen op tv en dan mag deze column schrijver haar punten van kritiek geven en dan kan Caroline er op antwoorden
zo za ik er in
Frans1
@marcsterreborn Tjeerd zijn wormenverhaal spreekt jou meer aan
jammermaarhelaas
@marcsterreborn

Maar is er een beter alternatief ?
+5
kanniewaarzijn
Dit kon je verwachten. Caroline zal de komende tijd een dikke huid nodig hebben.
+3
klant
@kanniewaarzijn ach laat maar praten iedereen kent jantientje haar gezeur zo langzamerhand wel.
+1
Jawis
@klant en toch erger ik me er wel aan... ze mag al jaren liegen..... zielig oud vrouwtje....
Coen
@klant , hoe kan onze advocaat Anker het toch zo lang bij haar uithouden?
Spuit11
Ja duh.... Wat verwacht je anders in het provinciale PVDA/Rabobank krantje.
mlkvhoudr
Iedereen die tegen verandering is bang, ik vat de column even samen, de echte helden veranderen en passen zich aan zonder zicht op een beter verdienmodel.

Laat de echte rambo s opstaan en een voortrekkersrol nemen, dan worden jullie mijn helden op non profit basis.

Deze held op sokken wil best in het tempo van de consument mee bewegen maar sneller gaat gewoon niet
+2
Frans1
@mlkvhoudr je maakt 1 denkfout, het is niet de consument die vraagt om aanscherping van alle regels
mlkvhoudr
@Frans1 nee maar die moet t wel betalen en de 1 nalaatste consumument vraagt er wel om denk maar aan t ah concept
+1
Frans1
@mlkvhoudr het gaat niet over het ah concept maar over het mestbeleid, wezenlijk verschil. Ze toetert maar wat, ondertussrn is het de regering zelf die geen langetermijnvisie heeft en maar brandjes blust. Invoering p rechten was ook zo'n blunder, ipv de plaatsingsruimte leidend te laten zijn, ga je rechten met waarde uitdelen voor elk dier wat er aanwezig is, dus hoe meer vee, hoe meer rechten.Het gaat maar door met aanmodderen in nl. Hier in Frankrijk moet je een sluitend plan indienen, en dat is vrij logisch, de mest moet gewoon goed geplaatst worden, en dan wordt niet de een slachtoffer door het handelen van een ander zoals in nl steeds het geval is met de sectorale benadering.
mlkvhoudr
@Frans1 als je echt niet ziet dat er cohesie tussen die zaken zit kun je beter in het buitenland gaan boeren
Frans1
@mlkvhoudr jammer dat je de discussie zo doodslaat, maar ik laat me graag onderwijzen door iemand die wel de capaciteiten heeft om in Nl door te boeren.
Deze column gaat over de algemene wet en regelgeving en niet over nichemarkten, maar daarbuiten, wat is volgens jou de cohesie tussen beide?
pieta
@Frans1 Jij redeneert voor NL gewoon vanuit je eigen perspectief. Op de lange termijn inzetten op grondgebonden is voor NL al moeilijk genoeg omdat je hier op sommige plekken van alle kanten in de verdrukking zit. Moet je die boeren dan per acuut het boeren onmogelijk maken? Ook die hebben niets misdaan.
weurding
@pieta er is meer lef voor nodig te verkassen (zeker naar een ander land )dan te blijven zitten, mits je gedwongen word
+1
pieta
@weurding Dat ontken ik zeker niet. Ik vind het een hele stap die Frans heeft gezet. Tegelijkertijd denk ik niet dat ie financieel gezien in het diepe is gesprongen. Maar sociaal en bedrijfsmatig is het een grote uitdaging lijkt mij. Zelf zou ik trouwens ook eerder naar Frankrijk gaan dan naar Denemarken. Maar ik stop eerder dan dat ik vertrek.
Maar de oplossing voor de dieraantallen zoals Frans die voorstelt werken in NL niet. Structuur is hier anders. Dan moet je eerst de structuur ombuigen en daar tijd voor nemen. Die tijd was er in 2015 helemaal niet.
weurding
@pieta Was ook aan mlkvhoudr 😄gericht
+1
mlkvhoudr
@weurding was ook met een knipoog naar frans bedoeld overigens maar ik heb het wat rottig neergezet schijnbaar
+1
weurding
@mlkvhoudr nadeel van internet tegenover direct contact😉
+1
mlkvhoudr
Frans1
@pieta nee, niet acuut. Maar langetermijn regelgeving, zodat een ieder weet waar hij naartoe werkt. Dat het een probleem is, komt puur omdat fatsoenlijke wetgeving met een visie op de lange termijn altijd uitgebleven is
Frans1
@pieta en daarbij, nu gaat het de kant op dat er dus bedrijven weggedrukt (lees onteigend) worden omdat het voor anderen te moeilijk is om ggb te worden? Daarom sta ik er zo in, en daarom vind ik het ook een flutcolumn wat die dame daar schrijft
+2
pieta
@Frans1 Dat wegdrukken en opkopen van bedrijven heeft niet enkel en alleen te doen met grondgebonden. Dat is ook een stukje dingen aan elkaar koppelen die niet helemaal waar zijn.

Als ik mezelf als voorbeeld neem dan zijn wij met nog steeds 100 melkkoeien(hadden we in 2005 ook al) uitgebreid van 20 ha op naam naar 60 ha. Met de bufferstroken pakken ze me nu denk ik een 2 ha grond weer af. Derogatie valt weg daar moeten ook weer hectares voor terug komen. Zo wordt je toch nooit grondgebonden. Wij zetten al bijna 20 jaar koers richting grondgebonden. Als ons aantal stuks vee direct al sinds 2005 direct van grond afhankelijk was was ons bedrijf wellicht al lang ter ziele. Terwijl wij enkel ontwikkeld hebben richting grondgebondenheid en steeds weer wat terug in de tijd gezet worden. Dit jaar met de bufferstroken en over een paar jaar met de derogatie.
+1
mlkvhoudr
@Frans1 deze vrouw ratelt maar wat alsof er geen marktwerking zou bestaan, alsof wij iets kunnen produceren waar geen vraag naar is. Ze moemt niet 1 keer de consument, het is gewoon een oogklepjes op verhaal van een slechte fantast, zonder cohesie in beleid van producent naar consument is alles een doodlopende weg, dat zal deze dame een rotzorg zijn die wil gewoon de boeren weghebben, maar de pragmatische mensen moeten voor beleid zorgen dat niet alles overal kan maar dat er nog wel van alles kan. Die schreeuwerds moet je gewoon laten schreeuwen.
+6
Koetje33
@mlkvhoudr veranderingen is van alle tijden en hoeft ook niet fout te zijn. Echter gaat het op dit moment de manier waarop. Men wil alles op het bordje van de boer schuiven. Die moet zich in allerlei wegen wurmen om aan de onhaalbare doelen van de ambtenaren te voldoen. En de consument..... ja die wil nog altijd goedkoop.... en Schiphol..... daar mag alles....
Veranderingen is niks mis mee. Maar wel eerlijk realistisch en rechtvaardig.
mlkvhoudr
@Koetje33 eens dat is gewoon onrecht
+6
de Tank
@mlkvhoudr Mensen zijn vooral bezig om te vertellen dat een ander moet veranderen. Ik zie nog weinig mensen zelf veranderingen doorvoeren wat voor hen zelf achteruitgang van welvaart of perspectief geeft.
+1
mlkvhoudr
@de Tank ook daar is een markt voor 😉

(klik om te vergroten)

+2
pieta
@de Tank Juist, wij hebben hier ook wel eens zo'n klimaatpreker op bezoek. Ondertussen vliegt ie zelf meerdere keren per jaar naar Portugal zonder echte noodzaak.
+1
mlkvhoudr
@pieta is van alle tijden natuurlijk een blind voor eigen gedrag zijn zelfevaluatie is ook t moeilijkste maar tis wel een hypocriete donder dan
+2
pieta
@mlkvhoudr Hij is niet zozeer hypocriet. Hij ziet dat zelf gewoon niet. Hij gunt ons gewoon een hele goede melkprijs zodat we het voor natuur, klimaat en dergelijke goed kunnen doen.
weurding
@pieta Zal wel denken, hij vliegt toch, hoef alleen maar op te stappen, daarom heb ik ook geen moeite met vlees eten, het dier is toch al geslacht.....😊
+7
Hans van Bergen
22 jaar geleden had je de verkiezingen met Pim Fortuin. Zelfde laken/pak. Eerst was het een gekkie toen echter duidelijk werd dat hij veel stemmen ging trekken werd hij neergesabeld door de media en de linkse vuiligheid. Hij kreeg een taart in zijn gezicht echter die was gemaakt van kippen en paardenmest. Alle linkse subsidie likkers werden steeds gekker want hun inkomen dreigde weg te vallen. En ook toen had je extreme natuurplannen die de boerenstand weg zouden vagen. Wien vd Brink ging praten met Pim evenals de nertsen sector die tegen een verbod aanliepen. Uiteindelijk werd Fortuin vermoord en de moordenaar werd beschermd door de linkse vuiligheid en heeft amper straf gehad.

Dit gaan we allemaal de komende weken wederom zien. En zon columniste en Marc Sterreborn en Dolf Jansen worden gewoon betaald om met heel veel fantasie te schoppen en te trappen naar Caroline. Dit zagen we ook in Rusland in de jaren 20 in Duitsland in de jaren 30. En we zien het nu weer in Rusland. Hournalisten die beweren dat Oekrainers nazis zijn. Ik ben altijd gefasineerd door de sukkels die zich hier voor lenen.
+1
mlkvhoudr
@Hans van Bergen pim fortuin had wel een veel rechtser profiel natuurlijk
Spuit11
@mlkvhoudr Wat jij zegt klopt niet. Links is toch vrede en tegen geweld?
Of is de linkse terrorist gebruikt om een andere reden.
bol.com/nl/nl/…
+3
mlkvhoudr
@Spuit11 extreem links is zeker zo gevaarlijk als extreem rechts

duitslandinstituut.nl/artikel/49728/…
+2
GJKlaassen
@mlkvhoudr gevaarlijker!
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Spuit11:
Of is de linkse terrorist gebruikt om een andere reden.

Gewoon labiel en alles willen doen voor geld.
Hans van Bergen
@mlkvhoudr Wat maakt dat uit?? De paarse puinhoop va toen had de boeren op het schavot staan en ze stonden op het moment om de handel over te halen en ons allemaal uit te roeien. En toen kwam fortuin........ ent cda moest met hem mee. En das nu weer hetzelfde
mlkvhoudr
@Hans van Bergen ik persoonlijk denk dat dat uitmaakt maar geen misverstanden er over hoor ik weet niet alle details meer rondzijn standpunten, nu even snel vind ik vooral asiel en moslimkwesties, maar feit is dat hij vermoord is door een milieugekkie

npokennis.nl/longread/7540/…
+4
Hans van Bergen
@mlkvhoudr Hij is vermoord door VARA BNN VPRO Volkskrant Groenlinks/PvdA/en heel die f@king flauwekul bijmekaar
marcsterreborn
@Hans van Bergen En zon columniste en Marc Sterreborn en Dolf Jansen worden gewoon betaald om met heel veel fantasie te schoppen
Zo komt Jan Splinter door de winter....
Het valt me op dat jij ook best wel een dikke duim hebt. Wil je niet meedoen?
Melkboer16
Pim is vermoord door Volkert vd Graaf! Dat is en was een mileufanaat en vriendje van Sjoerd van der Wouw.
De nertsenfokkers lagen zwaar onder vuur en probeert Fortuyn voor zich te winnen en dat lukt mede door Wien.
Dat was zout in wonde van Volkert en Sjoerd die net een meerderheid voor het verbod op de sector zag onstaan.
Daarom is Fortuyn vermoord en nergens anders om.
Wat dacht je waarom Caroline beveiligd moet worden??
Die vegan Streaker loopt ook vrij rond en die was en is ook tot doodslag in staat en wat dacht je van op 20 plekken dode biggetjes op locaties neerleggen vlak voor kerst.
Dan ben je niet goed snik en tot alles in staat net als die gekken op de A12
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Melkboer16:
Daarom is Fortuyn vermoord en nergens anders om.

Ik heb daar zo m'n twijfels over; wat te denken van het gevaar dat de zittende elite de macht kwijt zou raken?
+1
Spuit11
@kanniewaarzijn En war dacht je van de F35? Die was er ook niet gekomen met hem. Daar gingen miljarden in om. Deze theorie is al door meerdere onderschreven
+5
Fred4130
@kanniewaarzijn ik blijf er ook bij dat de toen zittende macht doodsbenauwd waren voor Pim, zagen in dat vele plannen gedoemd waren te mislukken met hem in de regering en hadden hier zeker een vinger in de pap. En door gebruik te maken van figuren als Volkert die het uitvoeren, konden ze zelf met "schone" handen verder. De dubieuze rechtszaken rondom V en zijn veroordeling en snelle vrijlating zegt genoeg.
+2
de jonge
@Fred4130 precies iedere zaak die volkert aanspande kwam hij winnend uit, hoe bijzonder in deze ""rechtsstaat""
+3
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Fred4130:
De dubieuze rechtszaken rondom V en zijn veroordeling en snelle vrijlating zegt genoeg.

En alle privileges daarna.
Hans van Bergen
@kanniewaarzijn Ik denk dat je het dan te ingewikkeld maakt. Politici nu maar toe ook zij vrij simpel en bang en lui. Die gaan geen ingewikkelde constructie aan. Fortuin werd 24 uur per dag op radio 1,2,3 tv1234 in kwissen en kranten door zelfbenoemde carbetiers afgezeken als nazi racist domkop loser en zijn aanhangers waren untermenschen. En in die fase zitten we nu weer. Sommige journalisten en programma makers zijn van het tv scherm getrapt maar waren zo weer terug
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
Ik denk dat je het dan te ingewikkeld maakt.

Zo ingewikkeld is dat niet hoor, kwestie van een belletje en een bod.
Hans van Bergen
@kanniewaarzijn Klopt maar je praat hier over mensen die er nog nooit in geslaagd zijn om een baan te bemachtigen en van ambtenaren baantje omhoog gepijpt via partijkartel
+1
kanniewaarzijn
@Hans van Bergen Volgens mij maak jij het ingewikkeld 😂
+4
nitevd
Laat ze maar bashen tot ze een ons wegen. De achterban van links en de coalitie is nauwelijks te motiveren om te gaan stemmen voor provinciale verkiezingen. Als de opkomst van hun kiezers laag is en die van BBB en JA21 hoog dan is een 'landslide' (o.a. minderheid coalitie +links) een feit.. Daarna heeft doorregeren ook geen zin meer, Dus nieuwe 2e kamer verkiezingen waarbij ook nog eens Omtzigt meedoet. Trommel iedereen dus op om te gaan stemmen op 15 maart.
+1
spotmelker
Jammer voor de LC. In de tijd van Herre Stegenga en Jacob Noordmans was die krant het lezen waard. Nu zit er zo'n heks zonder bezem....
+1
Bartlehiemboer
Ik ga Lc even attent maken op dit topic. Jantien kennende is ze gepikeerd en zal ze op een of andere manier reageren. Misschien hier, misschien lezen we het terug in de Courant (Wie hem nog wel leest)
Spuit11
@Bartlehiemboer Doe maar niet. Dan wordt er een column geweid aan de witte, heteroseksuele, conservatieve boer die "we" liever kwijt zijn dan rijk
Jawis
@Spuit11 je vergeet "boze" nog....
GJ Bosch
@Bartlehiemboer Misschien dat jij dan haar plek kunt innemen. Jij hebt hier laten zien dat je een heel bijzondere kijk op de wereld hebt.
Jawis
@GJ Bosch haha.. zou wat zijn. Maar je weet het antwoord al...
Bartlehiemboer
@GJ Bosch
Ik zag een heel leuk plaatje van een boer die over het weiland tuurt.
Er staan geen koeien in de wei maar levensgrote krekels of kakkerlakken.
Ik vond het heel grappig.

Ik weet zeker dat ik het dan hierover zou hebben, of over de reptielen die aan de top staan.
De doorgedraaide wereld.

Nee, laten jullie het dan maar over Jantien hebben.

Straks komt de BBB vast goed uit de bus en hopelijk kan Carolien nog wat terug draaien van alles wat deze coalitie aan wetten heeft bedacht en dicht getimmerd.
Zal een moeilijk opgave worden. maar we houden hoop.
Maar laat je als boer wel zien komende tijd. De burger moet wel voor ons stemmen

Had ik al verteld dat mijn dochter op het Wur vertelde dat de studenten ook wat klaar zijn met D66
"ze maken hun beloften niet waar"
Maar hmmm lijkt er op dat ze nu voor Groen Links gaan....
spotmelker
@Bartlehiemboer bedoel je zoiets?

(klik om te vergroten)

+1
Bartlehiemboer
@spotmelker

Zoiets ja. Maar dan nog niet in de mond maar nog in het land. Koeien er uit insecten er in.

Je zou bijna muteren naar reptiel ....

Krijgen de "wappies" nog gelijk ook....
Coen
@Bartlehiemboer , D66 is samen met GL en PvdA één groot communicerend vat, een vast aantal zetels voor links-progressief.
+5
Galebreaker
De enige manier om tegen dit soort linkse vuiligheid te wapenen is het ontnemen van platform. Dat doe je door de krant op te zeggen. Briefjes naar de redactie halen niets uit.
Jawis
Wat een judas is jantien toch, al jaren probeert deze boerenhaatster de publieke opinie te beïnvloeden door wekelijks leugens over boeren te vertellen, en zie nu.... de heks probeert haar hachje te redden, want oeps boeren zijn toch populairder dan ze ooit had gedroomd.....

(klik om te vergroten)

+2
Braboboer
De propagandaomroep draait weer op volle toeren.

In nieuwsuur gisteren werd het stikstofplan van de BBB en JA21 al de grond in gestampt en kregen Erisman en Leen Hordijk uitgebreid podium om hun kritiek te uiten.

Ik zal je een voorspelling doen, de D66 journalisten zijn alle statenleden aan het natrekken met de hoop wat te vinden om ze zwart te maken.
huub
@Braboboer laat ze maar doen. Ze proberen de burgers ook al jaren te laten geloven hoe vervuilend de veehouderij is, lukt ook niet.
+1
Braboboer
@huub

De burgers in de stad die nog nooit een koe of varken in het echt gezien hebben weten ze te overtuigen. Kijk maar hoe groot GroenLinks en PvdD zijn in de steden.

Buiten de steden weet men gelukkig beter.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's caroline van der plas en nieuws geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
77
DEELNEMERS
33
WEERGAVES
7.703