"1 extra portie zuivel verkleint kans op botbreuken en heupletsels op oudere leeftijd": op welke leeftijd eet je best welke hoeveelheid zuivel? En waa
Een op de drie vrouwen en tot een op de vijf mannen ouder dan vijftig krijgt vroeg of laat een fractuur als gevolg van osteoporose of botontkalking. “Uit nieuw wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één extra portie zuivel bij ouderen kan leiden tot 33 procent minder botbreuken”, vertelt voedingsdeskundige Inge Coene. Wat verstaan we onder één portie zuivel? En hoeveel porties consumeer je best per leeftijd om het risico te beperken?
Deel dit topic
Lees ook
Proteststem
FrieslandCampina heeft last van tekort aan bankbiljetten in Nigeria. Mensen willen wel zuivel kopen, maar bij de kassa houdt de pret op
Spotmarkt melk 29,5 cent moeten we ons zorgen maken?
Qarc Zuivel wint Den Besten Cum Laude Award beste zuivel
EU: in 2022 opnieuw minder zuivel geëxporteerd
Deel ook jouw kennis en inzicht
Hebben de thema's zuivel en leeftijd geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Reacties