Gapende kloof stad, platteland en politiek: vooral boeren zijn het vertrouwen kwijt

Nederland kampt met diepe verdeeldheid tussen (Rand)stad, platteland en de politiek. Vooral boeren lijken zich af te keren van andere groepen in de samenleving, blijkt uit uitgebreid onderzoek van deze site en agrarisch weekblad Nieuwe Oogst. De kloof wordt dus diep gevoeld, maar er is ook hoop.

Deel dit topic

Reacties

+1
kanniewaarzijn
Eigenlijk is heel Nederland het vertrouwen kwijt. Iedereen walgt van dat Haagse zootje.
+2
bio boer
@kanniewaarzijn de zal je tegen vallen stedelingen denken echt anders dan plateland mensen in de steden wordt ook ver weg het meeste links gestemd
In ons dorp krijgen linkse partijen nog geen hand vol stemmen dat kun je zien wat er gestemd is per stemlokaal
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @bio boer:
zal je tegen vallen

Nee hoor, ken heel wat mensen die geen plattelander zijn die BBB gaan stemmen. En ook PVV doet het goed in de steden. Ook Ja21 komt op. Allemaal omdat ze de huidige politiek strontzat zijn.
+1
cjw73
@kanniewaarzijn ja das Jan modaal maar wat boboer bedoel is de elite in de grote steden , die blijven gewoon d66 GroenLinks en op de pvvd stemmen hoor.
kanniewaarzijn
@cjw73 Die wel, maar in de steden zijn ook genoeg "normale" mensen. Eigenlijk meer dan de "elite".
+2
mlkvhoudr
Moet je het niet eerst gehad hebben om het kwjjt te raken?
Jannus

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's oogst , platteland , politiek , Agrarisch , boeren en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1.227