Stikstofefficiëntie Nederlandse landbouw verbetert

Mede door het meststoffenbeleid is de stikstofefficiëntie van de Nederlandse landbouwsector tussen 1990 en 2020 toegenomen van 30 naar 50 procent. Dat meldt het Compendium voor de leefomgeving. De stikstofefficiëntie van een gemiddeld melkveebedrijf is bijna 45 procent.

Deel dit topic

Reacties

hypotheekboer
Compendium voor de leefomgeving beweegt zich m.i. aardig op glad ijs als je veevoer uit het buitenland gaat toerekenen aan de veehouderij als dit allerlei bijproducten zijn die anders waarde nul hebben en stikstofefficiëntie van de teelt verlagen.
Graag ook eens een stikstofefficiëntieberekening loslaten op de gemiddelde D33 kiezer. En dan wel de luchtvaart boven 900 meter meetellen. Krijgen we dan een negatief getal?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw en melkveebedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
552
TREFWOORDEN