Minister Adema: onzeker of we nu wel aan Europese mestvoorwaarden voldoen

€100 procent zekerheid” over de vraag of Nederland nu wel aan de voorwaarden voldoet waardoor het een uitzondering krijgt op de mestregels uit Europa, heeft het kabinet niet. Dat heeft landbouwminister Piet Adema gezegd in een zwaar debat over strengere regels die toch al vanaf dit jaar al gelden. De bewindsman bood tijdens dat overleg opnieuw meerdere keren zijn excuses aan.

Deel dit topic

Reacties

+8
BertK
Lekker belangrijk als de aangeleverde informatie naar Brussel niet klopt. Cijfers over de waterkwaliteit wijzen de vervuiler niet aan. Als je ziet welke chemicaliën allemaal onderzocht zijn, is er maar één vraag: Wat is dat allemaal voor zooi?
+2
Tjonger
@BertK ja iedereen wijst naar Brussel dat hun de boeman zijn maar als men daar moet rekenen met de cijfers die ze krijgen aangeleverd dan krijg je zulke onzin. Fouten zitten hier in Nederland.
Vroeger al geleerd op school: de som is belangrijker dan de uitkomst
+2
Freddie1
Ik vindt het maar een kluns die Adema, hij heeft de Kamer bewust verkeerd geïnformeerd, ik vindt hem maar onbetrouwbaar als persoon op deze manier...
Twentsch Land
Tjeerd heeft de timing weer precies weten te fiksen.
+5
Jan-T
Tjeerd levert via de achter ingang in Brussel informatie die niet de waarheid zijn.
Het is standaard de grammofoonplaat natuur is slecht en dat kunstmest slechter is voor de natuur interesseert de Groot niks.
Hij liegt en bedriegt de zooi ook, het doel is halveren en dat gaat hem lukken ook.
Er is maar 1 manier omdat tegen te gaan voedsel prijzen moeten omhoog en verdubbelen.
de jonge
Er is een oplossing, uit de eu
+1
casev2
@de jonge heb mensen jarenlang voor gek verklaard, die dit riepen. Maar onderhand krijg ik ook wel dit soort onderbuik gevoelens.....

Maarja, ik heb niet het idee dat het hier ineens beter zal worden, met wat er in denhaag rondloopt.
+1
de jonge
@casev2 we zullen massaal op een pvv en een fvd en een bvnl moeten gaan stemmen,dan is er nog hoop, anders zitten we allemaal als ratten in de val, alles word doorgedrukt onder het motto afspraak met eu, die afspraak met eu is in feite afspraak met het wef en schwab en als dat doorgezet word, gaan we leven in een complete controle staat,meelwormen en krekels zijn al goedgekeurd om in voeding te verwerken, retaildetail.nl/news/food/… de landbouw moet eruit, je kunt zien wat ze nu al aan het uitrollen zijn... de mensen in de armoede jagen, oorlogje willen voeren en ondertussen hun wil aan de bevolking opleggen.. te ziek voor woorden waar deze mensen mee bezig zijn
+4
BertK
@de jonge Brussel is de excuus-Truus van den Haag. Brussel is net een computer, als je er ondeugdelijke info instopt weet je dat er rotzooi uitkomt. Ben je een beetje handig, weet je zelfs ongeveer wat voor rotzooi.
demelkboer
Alles is een jaar terug opgezet om te laten te ontsporen, adema kan daarcweinig meer aan redden. De Poolse eurocommissaris helpt graag een handje bij dit ontsporen. Hadden wij als nl maar niet zo moeten zeuren over hun rechtstaat
+2
MBMB
De valse Nederlandse ministers hebben precies wat ze willen: geen derogatie en blijvende ingrijpende maatregelen. Allemaal geconstrueerd en Brussel heeft het gedaan! Natuurlijk niet, Nederland zorgt hier zelf voor en wat komt het mooi uit dat Brussel de bal inkopt: lekker de Nederlandse boer kapot maken dat is goed voor de Poolse boeren. Zo gaat dat. Maar de KRW komt eraan. Precies hetzelfde: er zijn waterkwaliteitsnormen gesteld gelijk aan een Zwitsers bergbeekje en daar moeten we aan voldoen. Het zoveelste zwaard om eerst de boeren mee te steken en wie weet, daarna de rest. Ik stel voor dat Agrifacts/(of je doet het), zelf bij de waterschappen een WOB verzoek doet om te achterhalen welke kwaliteitsnormen zijn gesteld, en wat de achtergrond daarvan is, welke gegevens zijn ingeleverd bij de minister voor de bufferzones en de (extra!) strenge afbouw van de derogatie, wat de kwaliteit is van het water rond jouw land, welke ontwikkeling daarin zit en welk aantoonbaar verband er is tussen dit en dat. Verder de cijfers van alle andere bronnen van vervuiling (lozing RWIZ's, riooloverstorten, gebiedseigen nutriënten, inlaat van water met slechtere kwaliteit, invloed van buitenlands water die uiteindelijk in ons oppervlakte water komt, ongezuiverde lozingen in het buitengebied, overstort van gemeentelijke riolen). Lekker massaal doen en laat alles maar boven 'water'komen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's piet , europa , regels , nederland en piet adema geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!