Christianne van der Wal-Zeggelink on Twitter


Deel dit topic

Reacties

hans1980
Kijk Derk weet wel voorbeeld bedrijven
+4
Kars
@hans1980 is boeren daar de hoofdtak of maar bijzaak.
stefanus
@Kars Juist, belangrijke info of kom eens met financiele cijfers als het allemaal die kant op moet.
hypotheekboer
@stefanus bij boeren met zulke `vergaderruimtes` heb ik vaak mijn twijfels. Hoe denk je die ooit rondgerekend te krijgen? Neem niet aan dat mevr Van der Wal de kosten komt dekken.
+1
Theo61
@hypotheekboer vergaderruimte annex theehuis is gesubsidieerd door de provincie, heeft Joost weinig gekost, is nooit rendabel te krijgen meestal is het gesloten.
IJsseldelta
@Theo61 Overal zijn die gesubsidieerde hutten meestal gesloten. En na een paar jaar is het hele bedrijf weg.
+5
Jaap40
@hans1980 allemaal voorbeelden met als resultaat einde boerderij op termijn

1e tak geen succes? Dan 2e tak ook niet
j h p
Wat is eigenlijk de gemiddelde levensduur van zo'n maatschappelijk verantwoorde 2e tak, hoor je nooit wat van.
marcsterreborn
@j h p kijk eens wat verder terug in de geschiedenis.
Er zijn vele voorbeelden van zeer succesvolle tweede takken. Vaak hadden ze tot gevolg dat de zogenoemde eerste tak (koeien melken) verdween.
Als ik hier in de regio rondkijk zie ik bijvoorbeeld diverse succesvolle horecaonderneming die een eeuw geleden boerderij waren...
matt
@marcsterreborn het gaat hier over een bedrijfsvoering,die met subsidie overeind moet worden gehouden.

Wat je idd ook wel eens ziet is dat boeren,iets anders kunnen en daar zo succesvol mee zijn.
Dat ze stoppen met melken,of juist andersom de behaalde winsten investeren in het melkveebedrijf.
Kars
@marcsterreborn toine brock is in ouderlijke varkensstal begonnen thuis hier in Oisterwijk Haaren. Nu miljoenenbedrijf met giant loaders.
Maar dat is meer uit passie en ondernemerslust en niet door subsidies of gedwongen keuze van overheid.
marcsterreborn
@Kars precies. Passie en ondernemerseigenschappen geven altijd de doorslag. Zo hoort het, en is ook mooi om te zien.
duitser
@marcsterreborn maar vaak zijn die van eigenaar verwisseld dus klopt je theorie niet
+2
Kars
@duitser mooiste voorbeeld zit langs ons. Vroeger waren het 2 vrijgezellen broers goed 40 koeien en cafe erbij. Nouja dat cafe was niet rendabel zonder de koeien. Jaar of 15 terug beiden overleden kort na mekaar. Koeien waren jaren terug al weg overigens.
Cafe is verbouwd door familie tot restaurant en wordt verhuurd.
Het is in nog geen 10 jaar al 6 keer van huurder veranderd.
Het is hopeloos gewoon. Zitten gewoon teveel eet gelegenheden overal. Zie je dan maar te onderscheiden.
j h p
@marcsterreborn an de geschiedenis kan en moet je leren, maar we leven in het nu, ik meende in dat stukje van Friesland doc hier op PB te horen dat 80% van 2e tak of boerderij winkels, weet ik niet precies, sneuveld.
2e tak kan leuk zijn met genoeg beschikbare arbeid.
Mh12
Tot 6 jr terug kwam ik toch wel 10x per jr bij Joost...... 1 van mijn favoriete adressen.... Joost dacht en denkt anders als de gemiddelde boer, maar zeker niet alternatief ofzo.....meer een uitvinder.....

Hij melkt nu gewoon 120 koeien zoals ik lees. Met 2 lelys, en in de zomer staan die robots buiten..... heeft 2 kavels waarvan 1 over de weg. Heeft dus voorzieningen gemaakt om ook daar robot te melken..... zal vast wel wat subsidie aan zitten, maar ik vind dat best goed bedacht, en hij durft die stap wel te zetten.

Reden van paviljoen weet ik niet helemaal, maar volgens mij heeft hij daar een hoek natuurbeheer, en wilde dat de burger laten zien, wat een boer allemaal doet voor de natuur..... en bij hem kunnen ze dus ook koffie krijgen, als het open is....... is volgens mij geen heel dikke peiler onder het bedrijf..... hier staat ook een uitkijktoren tegen mijn huiskavel.... alleen op grond van gemeente zonder koffie..... en in de zomer staan er wacht bijna contineu mensen op........

Ben 15 jr bij hem over de vloer geweest, kan me bij Joost niet voorstellen dat hij radicaal veranderd is in de laatste 6 jr......
+3
Realisme
@Mh12 hij zal trots zijn op zijn bedrijf en terecht, ik hoop dat we dat allemaal zijn en vervolgens word hij dan wel ietwat misbruikt door Derk en die muts om te laten zien dat dit de toekomst is. Verwacht eerlijk gezegd niet dat hij gezegd heb dat dit de toekomst is voor alle boeren. Ik ben nog steeds van mening dat de diversiteit in onze mooie sector (intensief/extensief, bio/gangbaar enz enz) juist de kracht is en ook de enigste reden is dat de overheid moeilijk grip krijgt op ons hoewel ze ons flink het leven zuur maken.
+1
Jawis
Mooi dat derk boswijk altijd aan komt zetten met gemiddelde bedrijven die zo gekopieerd kunnen worden..... wat zal die weer een veren in zn reet krijgen van zn politieke vrindjes en vriendinnetjes....
Lekker bezig derk!
Wat zul je een respect oogsten... alleen niet bij de doelgroep die jij wilt bereiken....
Hans van Bergen
@Jawis Gaat hem alleen om de stemmen in de 1e kamer en zodat hij zijn baantje/pensioen auto kan houden. Hij is een leugenaar ivm 70 jarige vrouw
+2
slagakker
Die vd Wal komt hier niet op het erf. Ze besodemieterd iedereen waar je bij staat,daar zou ik voor passen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's geweldig , biologisch , natuur , melkveebedrijf , twitter en vrouw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
3.996