Melkprijs blijft hoog

De melkprijs blijft de komende jaren hoog in Nederland. Dat verwacht Hein Schumacher, CEO bij FrieslandCampina. Door afnemend aanbod komt er krapte aan melk, waardoor verwerkers tegen elkaar moeten opbieden.

Zo hoog als afgelopen jaar zal de melkprijs niet blijven, verwacht Schumacher. “Komende jaren zul je in Nederland wel een prijsbubbel zien.” Hij verwacht een afnemende melkproductie doordat de derogatie afgebouwd wordt en meer melkveehouders zullen stoppen. “Er zal dus meer concurrentie zijn om de melk. Verwerkers willen blijven draaien. Daardoor blijft de melkprijs kunstmatig hoog.

Meer: boerderij.nl/schumacher-frieslandcampina-er-komt-m…

Deel dit topic

Reacties

jg
Kan de melkprijs in Nederland kunstmatig hoog blijven terwijl het overgrote deel in het buitenland afgezet moet worden ? Woorden van Hein.
bio boer
@jg en wat is hoog 40/45 cent is ook hoog vergeleken met afgelopen jaren 🤷‍♂️
altijdbeter
@bio boer Ik denk dat hij dat bedoelt met een hoge prijs
Noorderling
@altijdbeter of een (te) hoge prijs voor de onderneming..
+1
Twentsch Land
Hij bedoelt beide

Hij snapt dat met de flinke kostenverhoging boeren niet afgescheept kunnen worden met een prijs van een paar jaar geleden.

Hij bedoelt ook dat de fabriek meer onkosten heeft en dat er waarschijnlijk minder melk over niet te lange tijd wordt aangeleverd door leden.

Hij wil die meerprijs die nodig is neerleggen bij de consument maar hij ziet ook dat andere landen het goedkoper leveren.

ra ra wat wordt het 😉

@Noorderling
ted9
@Twentsch Land Minder melk dat word 5ct extra inleggen🤔 weg melkprijs
Twentsch Land
Zal een oplossing voor een jaar zijn maar niet voor jaren.

Boeren zitten met hoge kosten die nog meer worden, fabriek zit met hoge kosten die meer gaan worden.

Wil je alles draaiende houden zal de prijs bij de consument komen voor een prijs die hoge licht dan de wereldprijs.....

@ted9
cjw73
Ben bang dat Heintje het verminderen van het aantal koeien fors onderschat.
Twentsch Land
Fabriekje weg met bijbehorend personeel zal dan kunnen bijdragen aan een oplossing.

@cjw73
cjw73
@Twentsch Land aan wie?? Dan heeft de concurrentie ook geen belang meer.
bio boer
@cjw73 en productie stijging? Als je exstensief bent zakt die eerder door dat je het moet doen met het voer wat je hebt in de praktijk bekend dat bij veel melkveehouders meer gras
cjw73
@bio boer productie stijging vlakt de laatste jaren behoorlijk af en net wat jij ook al aangaf. Met extensievering wordt de kwaliteit van het ruwvoer er niet beter op.
Galebreaker
Onlangs een rapport vd EU gelezen. Dit ging over de outlook vd landbouw tm 2030. Hier wordt een gemiddelde melkprijs van ±45cent in voorgespiegeld. We hebben en hadden een melkprijs die er ruim boven ligt. Dat kan betekenen dat er nog periodes met lagere prijs zouden kunnen/moeten komen..
bio boer
@Galebreaker wat zijn voorspellingen waard
Galebreaker
@bio boer idd, daar zeg je zowat. Ik ben genegen toch iets geloof te hechten aan zulke makro rapporten. Temeer het rappport ná de corona en tijdens de conflictsituatie geplubliceerd zijn. Bovendien, makro is als een olietanker. Je kunt wel hard aan het tactische stuur draaien maar de koers is gezet.
+9
de hoef
Ik hoor dat de prijs hoog blijft, en dat past me ,
cjw73
@de hoef timmerman alweer besteld? Kunnen wel weer een paar spantjes bij aan gebouwd worden.
T60401
@cjw73 Dat spantjes prutsen voor de hoef is verleden tijd.
+1
bio boer
@T60401 heb het beeld dat ze contenu aan het bouwen zijn als ik fb zie 😄
cjw73
@T60401 hoezo dat nieuwe schuurtje raakt ook weer een keer vol he
T60401
@cjw73 Vast wel en dan komt er weer zon schuurtje bij langst om in jouw termen te blijven. En dat noem ik geen spantjesprutsen.
cjw73
@T60401 zo dus jij wel al hoe zij het straks doen.
T60401
@cjw73 nee maar spantjes prutsen noem ik een keer 20 plekken bij maken door bv een paar spanten er bij aan of stal wat breder waardoor een extra rij boxen bij komt. de hoef is die stap voorbij die is aan het robot prutsen. robot er bij en daar horen ook minstens 50 boxen bij.
+1
cjw73
@T60401 dan noem jij het zo. Verder hoef je niks te melden, dat doet hij zelf wel richting mij.
de hoef
@T60401 laat ons maar rustig prutsen , kleine update voor jou, de schuur komt voor het eerst niet klaar , we konden niet binnen het buget blijven
T60401
@de hoef niks mis mee met dat gepruts bij jullie. Sommige plekken zet ik weleens mijn vraagtekens bij als ze een dikke nieuwe stal bouwen en met geld smijten alsof het water is. Bij jullie is iedere euro die uitgegeven is functioneel. winter is weer bijna voorbij zijkanten heb je over 9 maanden pas weer nodig.
+1
jan 10
Quote Reactie van @de hoef:
Ik hoor dat de prijs hoog blijft, en dat past me ,

Ik ook,maar ik wed niet meer op 1 paard:😬
MTSTAMMINGA
€?Megastal’
Meest in het oog springende nieuwe eis vind ik, dat de stal ten hoogste 250 dierplaatsen mag hebben

Deze zin stond las ik van de morgen!!!
+1
MTSTAMMINGA
Ik hoor dat de prijs hoog blijft

Kom heelemaal goed @de hoef fosfaat zakt leuk!! 😁 😂
+1
kaas
Ik denk dat we blij mogen wezen als de melkprijs met een half jaar nog boven de 40 cent zit
cjw73
@kaas zo ongeveer....
Jan-T
De melkproductie zal door het niet verlenen van derogatie 35% zakken, daarmee word er een fors te kort gecreëerd op de rekening courant, en dat gaat er voor zorgen dat de coöperaties moeten kiezen willen we Mel verwerken en de fabriek volhouden of moeten we mensen ontslaan.

Dus we gaan interessante jaren tegemoet met veel kopzorgen!!!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , frieslandcampina , dierenwelzijn , milieudefensie , duurzaamheid , melkproductie , bedrijfsleven , nieuwzeeland , melkveehouders en concurrentie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
33
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
3.955