FrieslandCampina op de vingers getikt om ‘misleidende’ reclame

Zuivelcoöperatie FrieslandCampina moet geen reclame meer maken die de indruk wekt dat haar melkproducten goed zijn voor het milieu. Dat zegt de Reclame Code Commissie (RCC) in haar uitspraak over een paginagrote reclame voor Sterke Start-yoghurt.

Op de pagina, die op 24 juni 2022 eenmalig in de NRC verscheen, staat naast een grote yoghurtbeker een boer met een koe afgebeeld, in een weide in de vorm van Nederland, met daarin margrieten, een atalanta-vlinder en een grutto. Over deze reclame is een klacht ingediend bij de commissie.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Wat een zeik(st)er:

Quote:
Met deze afbeeldingen suggereert de advertentie dat de yoghurt is gemaakt van melk van melkveehouderijen met een bedrijfsvoering die gunstig is voor weidevogels, insecten en bloemen, stelt de klager, die de RCC uit privacy-overwegingen anoniem houdt in haar uitspraak. Vooral de iconische grutto zit de klager dwars.
+5
j h p
@Grasbaal De spotjes van WD wekt de suggestie dat alle melkveehouders hun koeien slecht behandelen en verwaarlozen en de zaken daartegen worden allemaal verloren.
+2
BertK
Ik zie een kievit .....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's reclame , koe , frieslandcampina , milieu , weide , uitspraak , Bloemen , grutto en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!