Melkveehouders stellen pensioen uit door hoge melkprijzen

Door de hoge melkprijzen hebben sommige melkveehouders hun pensioen vorig jaar uitgesteld. Terwijl er maandelijks gemiddeld 10 tot 15 boeren stoppen, waren dat er in de z

Deel dit topic

Reacties

+2
weurding
Meende altijd dat je het beste kon stoppen als prijzen op zijn hoogst waren...
+1
T60401
@weurding Waar ze in den haag mee bezig zijn werkt averechts. Misschien brengt het volgend jaar wel een grote zak met geld op dus nog effe door. Ik kan ze uit de droom helpen die grote zak met geld komt er niet.
Twentsch Land
Niet en alles op lange termijn kunnen ze in den haag .... in tub nog heel artikel over de toeslagen affaire ..... kon wel tot 2030 duren voor het opgelost was !

@T60401
+2
George
@weurding
Ik ben gestopt met melken in april 2007 , maar de melkprijs was in 2006 erg slecht.
+3
labella
Dan ben ik ook te vroeg gestopt met melken.😂 maar heb totaal geen spijt!
+1
George
@labella
Ik had het alleen 1 jaar eerder moeten doen toen quotum nog eens zoveel opbracht. Maar dan had ik meer belasting moeten betalen maar blijft er natuurlijk toch ook veel meer over. Maar enige nuance zit erin doordat ik jaar langer heb gemolken kreeg ik wel de melkpremie bij mijn toeslagrechten en dat had ik niet gehad als ik jaar eerder quotum had verkocht. Maar dat is inmiddels ook allemaal weg , de betalingsrechten worden de laatste jaren steeds minder. Maar de eerste 10 jaar heb ik daar wel profijt van gehad.
Melkboer16
Dit artikel gaat over België volgens mij?
Zal in ons land misschien ook wel zo zijn.
Toch hebben er de laatste maanden weer veel veehouders een tandje bijgezet gezien de melkaanvoer!
De hoge melkprijs motiveert blijvers ook om de schouders er weer onder te zetten en er een extra trekker bij te kopen bleek in een ander topic.
+2
George
@Melkboer16
In Duitsland neemt de melkproductie ook fors toe las ik. Het moet weer kapot.
hans1980
@Melkboer16 Dan maar 🙏🙏dat fosfaatrechten markt rustig blijft
matt
@hans1980 ff kijken of die weer hapt 🙂

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's pensioen , melkveehouders en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0