Wisselend effect bufferstroken, toch stelt Brussel ze overal verplicht - Boerderij



Quote:
Het effect van bufferstroken op de waterkwaliteit is erg afhankelijk van de omstandigheden, blijkt uit onderzoek van Wageningen UR. Toch stelt Brussel de bufferstroken verplicht.

Deel dit topic

Reacties

bio boer
Lees ik het nou goed dat brussel 3 meter langs alle sloten wil in plaats van 1 of halve meter bij meer dan 4% perceel oppervlakte ??
Dat wordt wel sliken in veel klei en veen gebieden

Quote:
Hoewel LNV flexibiliteit wilde bieden, zet de Europese Commissie daar een streep door en stelt een bemestingsvrije zone van 3 meter langs watervoerende sloten verplicht vanaf 2023.
Raben
@bio boer valt wel mee , hier in het noorden zijn de afgelopen jaren enorm veel sloten dicht gegooid, dat zal nu ook even doorgezet gaan worden , de overheid en natuur clubjes hebben blijkbaar liever geen sloten dan wel , dit is het gevolg ervan .
Twentsch Land
Watervoerende sloten ..... dat is een breed begrip.
+1
bio boer
@Twentsch Land zijn sloten waar jaar rond water in staat droge sloten is 1 meter staat er in het artikel mag het niet kopieren en plakke
Twentsch Land
Oke bedankt @bio boer
Kars
@bio boer klopt.
weurding
@bio boer screenshot mag wel toch
casev2
Dat "cadeautje" dat het maar max 5% zal zijn wanneer je (veel) meer sloten hebt zal heus geen blijvertje zijn.
Tel daarbij op dat er op de overgebleven hectares ook geen derogatie meer gaat zijn: Einde veehouderij hier in het westen, maar dat zullen ze in denhaag vast niet erg vinden
bio boer
@casev2 er zijn veengronden in nederland waar de percelen zo smal zijn dat je op het kopeind bijna nier kunt keren
casev2
@bio boer de meeste zijn hier rond 1600 zo'n beetje ontgonnen en 30meter breed. De echt hele smalle stukjes zijn (vooral in de jaren 60) wel wat aangedempt
+1
bio boer
@casev2 30 meter met 6 meter buffer is 20% van de oppervlakte die hakt er dan wel in de max 4% was nog teoverzien zou jij zou naar halfe meter en 3% verlies gaan
Als alles 3 meter moet worden gaat bij mij om 7% of 8% ongeveer
hans-hans
@bio boer krijgen we ook een vergoeding voor die bufferstrook en hoe hoog is die?
ik kon artikel niet lezen
bio boer
@hans-hans nee stont er niet in ging hoofd zakelijk over effecten van de bufferstrook op het water kwaliteit
Ging mij vooral om dit stukje

Quote:
Hoewel LNV flexibiliteit wilde bieden, zet de Europese Commissie daar een streep door en stelt een bemestingsvrije zone van 3 meter langs watervoerende sloten verplicht vanaf 2023. Langs droogvallende sloten geldt een strook van 1 meter, langs waterlichamen die vallen onder de Kaderrichtlijn Water (KRW) of zijn aangemerkt als ecologisch waardevolle beken, geldt een bufferstrook van 5 meter.

Wat bedoelen ze met de flexibiliteit die werd geboden is dat om de 4% grens van de totaal oppervlakte
Of het een jaar uitstellen 🤷‍♂️ dat staat er niet duidelijk in
+2
bio boer
@bio boer dit is regel die voor de hele eu gaat gelden maar nederland is een land vol sloten is het een onredelijke maatregel
+2
hans1980
@bio boer De groenen gebruiken/misbruiken dit bewust om boeren uit Nederland te verbannen, zelfde bij verlies derogatie
weurding
@bio boer trekker te groot😋
cjw73
@casev2 je hebt het precies door. En ze bedenken overal wat anders en daardoor is het steeds een kleine groep die de lul is. Hier tussen de bossen en de meren, wordt het meeste natuur hoe je het ook wendt of keert. Zij ze al jaren mee bezig en de nieuwste kaarten laten dat ook weer zien. Handvol bioboeren blijven er over verder niks.
+1
Theo61
@cjw73 Hier hebben ze 8 boerderijen uitgekocht en 1 is er natuur inclusief geworden met 1 koe per ha maar daar zijn ze pas ook geweest hem uit te kopen.
+1
weurding
@Theo61 eerst duimschroeven aan draaien en dan de nekklap
bio boer
17 januari sprak boerderij.nl nog wel over de 4% dus ga er eerst maar van uit dat die blijft
+2
Frederika
Ik bemest gewoon het hele land ze hebben met mij niets overlegt over een schadevergoeding of iets dergelijks
bio boer
@Frederika dat zal ook best lang goed gaan moeten ze het net zien

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boerderij en brussel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN