PvdD botst met Landbouwshow Opmeer over dierenwelzijn. ’Slager keurt z’n eigen vlees’

De betutteling slaat door:

Een deel van de Statenleden vraagt zich af of Noord-Holland nog wel de Landbouwshow Opmeer moet sponsoren. Dat heeft alles te maken met het dierenwelzijn. Maar volgens het bestuur van de Landbouwshow zelf mankeert er niets aan dat welzijn.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Reactie Bas de Wit VVD Noord-Holland : Landbouwshow verbindt stad en platteland

Met verbazing heeft de VVD-fractie in de provincie Noord-Holland kennisgenomen van de oproep van de PvdD in het NHD om de sponsoring van de landbouwshow in Opmeer door de provincie te stoppen. De VVD is juist voorstander van deze sponsoring, omdat de landbouwshow de stad met het platteland verbindt. Die verbinding, de gesprekken en de traditie van een evenement dat al meer dan 100 jaar bestaat, kan de provincie juist ondersteunen. Bovendien zien de liberalen het probleem niet, te meer omdat dierenwelzijn een steeds prominentere rol speelt in de sector en op het evenement. Landbouwwoordvoerder Bas de Wit (VVD) is kritisch naar zijn collega's: "Deze oproep is wat mij betreft typerend voor de woke-cultuur in bepaalde linkse kringen. Daar gaan we wéér. Mogen wij op het platteland ook nog een feestje hebben? De landbouwshow is een prachtige traditie, die zich bovendien aanpast aan de huidige tijd. Veehouders op het evenement zorgen echt goed voor hun dieren. En als de PvdD dat anders ziet, staat het ze vrij om niet te komen. Live and let live."

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's dierenwelzijn , pvdd , landbouwshow , landbouwshow opmeer en opmeer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
1.369