Shell bouwt accu van 1 GWh in de plaats van een kolencentrale

Het Britse olieconcern Shell heeft in New South Wales, Australië, de rechten verworven voor de realisatie van een flinke accu. Het project krijgt een vermogen van 500 megawatt (MW) en een opslagcap…

Deel dit topic

Reacties

biopleats
Het enige waar je echt duurzaam energie in kan opslaan is zwaartekracht
hans-hans
@biopleats misschien dit in het groot maken met een groot en hoog meer
bio boer
@hans-hans van het ijselmeer laten we het water ook lopen in de wadden zee zou zeggen kun je ook wat opwekken daar zijn ze ook al mee bezig vogens mij
bio boer
@bio boer of dijk tussen de wadden met turbines ep en vloed geeft ook stroming
+2
joske1980
Vraag me ooit wel eens af om als de stroom gratis of zelfs negatief is water omhoog te pompen is bij watertoren en dan via waterkracht weer stroom maken bij hoge prijzen. Technisch super simpel maar ken de verliezen niet.
Albert Peters
@joske1980 als je het eerst moet omhoogpompen kan je beter stoppen het is geen toveren
aldert
@Albert Peters Als je geld toekrijgt voor de stroom waarom niet ?
biopleats
@Albert Peters met veel wind en zon worden sommige panelen en windmolens al uitgeschakeld omdat er teveel energie is, met die energie kun je mooi water omhoog pompen.

het opwekken van de energie is het probleem niet, er is alleen geen duurzame manier om het momenteel in massa op te slaan.
Albert Peters
@biopleats wat jij zegt lijkt wel wat met de rest stroom
Van-Epscheuten
@joske1980 in vianden doen ze dat. Een stuwmeer met waterkrachtcentrale, als de duitse (zonnne/wind) stroom goedkoop is, pompen ze het meer weer vol.

nl.m.wikipedia.org/wiki/Stuwdam_van_Vianden/
Grasbaal
Goed idee, alleen 15.000 is toch wel prijzig voor een huishouden, maar dit soort oplossingen hebben we wel nodig om het stroomnet te ontlasten en het afschaffen van het salderen op te vangen:

Het Nederlandse bedrijf Borg Energy heeft een slimme manier bedacht om duurzaam opgewekte energie op te slaan in een buffervat onder de grond. Met behulp van slimme algoritmes slaat de buffer op het goedkoopste moment energie op zodat wanneer de prijzen hoog zijn, warmte aan de warmtebatterij kan worden onttrokken. “Daarmee kun je tot 75 procent besparen en tegelijk comfortabel je CO2 voetafdruk halveren zonder dat je ernaar om hoeft te kijken: change.inc/energie/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's accu , vermogen , australië en shell geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0