‘Wat, als de melkprijs daalt?’

De melkprijs daalt verder. Bij elke zuivelfabriek, ook bij de Cono. Het is nu zaak om die daling zo beperkt mogelijk te houden.

Deel dit topic

Reacties

+1
Frans1
Dan Halen we de broekriem weer wat aan
komelker 2
Einde fosfaathandel.
+1
Noorderling
@komelker 2
Of meer melken voor hetzelfde resultaat?
laatste strijder
Bijfinancieren met de Rabo .
+1
cjw73
@laatste strijder dat wil d66 niet, en die heeft ook een flinke poot tussen de deur bij El rabo.
+1
laatste strijder
@cjw73 We hoeven nog steeds niet met een mooi ondernemersplan bij de hypocriete witte boorden en stropdassen binnen te lopen ook niet met behaalde resultaten uit t verleden , schijnheilen .
Erco
Wat, als ie weer stijgt? Dit was wel n jaar om n buffer op te bouwen gelukkig voor de meesten of wat achterstallige dingen aan te pakken
+1
Mkl87
@Erco juist. Hier ook na de nieuwbouw nog wat extra dingen aan kunnen pakken. Ondanks de gestegen kosten was het financieel gezien een mooi jaar.

Verder heb ik weleens mijn bedenkingen bij al die melkprijsvoorspellers. De trend is nu dalende, maar wat de toekomst brengt weet toch niemand. Hoelang en hoever daalt het? We gaan het wel zien. Focus je vooral op de dingen waar je wél zelf invloed op hebt!
Spuit11
@Mkl87 In de totale paniek schieten is een trend. "Wat als!!!".
Er zijn voorbeelden ten over.
In paniek te dure kunstmest kopen in de voorkoop want gas zal niet meer leverbaar zijn.
De diesel zou niet meer leverbaar zijn deze winter.
Etc etc
Even met beide benen op de vloer en kijken wat er daadwerkelijk om je heen gebeurt is er niet bij, je wordt meteen afgezet als nazi, wappie, complotter, klimaatontkenner of zelfs als FVD'er.
+6
spotmelker
Vraag je eerst eens af waarom de melkprijs zo explosief steeg, dan kun je ook de daling verklaren. Ik weet beide niet maar blijf optimistisch.
Noorderling
@spotmelker
als je de euro/dollar koers afgelopen jaar bekijkt verklaart het al een hele hoop.
Kruipt nu ook weer richting niveau van vorig jaar.
Scheelt 10%, heb je zo de eerste 5cent te pakken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs en cono geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN