Biologische melkveehouderij kan bijdragen aan NPLG-doelen

De pilot 'BioMonitor' laat zien dat de stikstofuitstoot van biologische bedrijven een flink lagere stikstofuitstoot per hectare heeft. Daardoor kan omschakeling naar biologische bedrijfsvoering een bijdrage leveren aan de versterking van natuur, herstel van water en bodem en afremmen van klimaatverandering, de doelen van het Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG).

Deel dit topic

Reacties

altijdbeter
Tja hoe ga je de stikstofuitstoot berekenen?
- per bedrijf
-per hectare
- per koe
of per liter melk.
biopleats
@altijdbeter ik vind hectares het meest logisch
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @altijdbeter:
- per bedrijf-per hectare- per koeof per liter melk.

Of helemaal niet!
+1
BertK
@kanniewaarzijn Je produceert melk, dus je kijkt naar baten en lasten per kg melk!
aldert
Allemaal gelul , een hectare gras/ klaver neemt juist stikstof op ipv uit te stoten.
+1
bio boer
@aldert en wat van stikstof bind klaver geen amoniak maar onschuldig n2 dat wordt door bacterie omgezet naar nitraat wat voor de plant opneembaar is
+2
Jean-PierreK
Hier heeft niemand iets aan totdat de overheid een systeem maakt dat de maatregelen borgt. In Vlaanderen is bv die extra weidegang wel geaccepteerd (tot 20% reductie bij 2.800 uur). Maar NL lijkt gewoon niet te willen. Mogelijk omdat ze anders de 30% reductie van de veestapel niet halen die ze bij de EU beloofd hebben.
demelkboer
Om zo veel mogelijk natuur te sparen en toch mensen te voeden moet je zo intensief mogelijk boeren , eigenlijk is in dat licht biologisch waanzin
Farma_boerke
Selectief shoppen in resultaten en eruit lichten wat past.
Kort samengevat, minder productie is minder uitstoot, geen productie is dan het beste.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water , melkveehouderij , bodem , klimaatverandering , natuur , bedrijfsvoering , stikstofuitstoot en hectare geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
957