'Wat is het probleem van het World Economic Forum?'

Quote:
Het afgelopen jaar heb ik regelmatig opmerkingen van boeren gehoord of gelezen over deelname van FrieslandCampina aan het World Economic Forum (WEF). Deze opmerkingen waren zonder uitzondering negatief.

Deel dit topic

Reacties

+9
Vdejong
Iets waar Rutte en co voorstander van zijn, houd je daar maar verre van
+8
kanniewaarzijn
@Vdejong Precies, met het ondemocratisch herinrichten van de hele wereld trekken ze een veel te grote broek aan. Het lukt ze al niet eens om een klein land fatsoenlijk te regeren.
+2
Grazy
Als je dat nu nog niet weet ben je wel erg blind, snuffel maar een tijdje op hun website,šŸ¤®
+4
Grasbaal
@Grazy wie zegt wat - onzin dus...
Koeien boertje
@Grazy dat heeft fransie nog nooit geprobeerd 2500 calorieƫn
grƶs
@Grazy
Nou die 3 nieuwe kledingsstukken kan ik wel mee instemmen, kleding is toch 10% van wereldwijde Co2 uitstoot en kost nogal wat pesticiden en waterverbruik. Maar die ribeye en de roomboter moeten ze afblijven.
Grasbaal
Het leven is keuze's maken:

Het is ā€œuiteindelijk ook een keuzeā€ van iemand om in een complottheorie te geloven. Dat zegt premier Mark Rutte in reactie op het nieuws dat ruim een op de vijf Nederlanders bijvoorbeeld gelooft dat een kleine groep mensen in het geheim belangrijke besluiten neemt in de wereldpolitiek. Dat is ā€œveelā€ zegt Rutte, maar het kabinet speelt volgens hem een bescheiden rol in het tegengaan van de populariteit van complottheorieĆ«n. ā€œIk zou niet weten wat we nog meer moeten doen.ā€

Volgende week reist de premier af naar Davos voor het World Economic Forum, dat centraal staat in een belangrijke complottheorie. Dat maakt het bezoek aan het Zwitserse Davos voor hem niet anders, aldus Rutte.

Bron: nieuws.nl/algemeen/20230113/…
+7
Grazy
@Grasbaal Je zei in een ander topic dat er geen bitterbal te vinden was op een voedings beurs, open je ogen en wordt wakker! En ik heb het niet verzonnen, staat gewoon op de website van de WEF.
+17
weurding
@Grasbaal Is dat die zelfde Rutte die zei dat ie Klaus schwab niet kende? Heel overtuigend, man man
+3
stefanus
@weurding Rutte creƫert zelf een podium voor complot denkers doordat ie zelf niet altijd de waarheid spreekt
+9
de jonge
@Grasbaal kijk dit maar even met een open mind...
+6
de jonge
@de jonge vanaf 2.32 bijzonder he... dat ze nu ook het land willen onteigenen....
+2
de jonge
@de jonge en als je dan ook nog even het fragment ziet dat schwab zegt dat hij het chinese systeem een mooi systeem vind,neem ik aan dat je 1 en 1 nog wel kunt optellen en weet welke kant ze daadwerkelijk op willen, heeft geen ene drol met klimaat te maken maar alles met macht en de mensen willen sturen.
+1
Spuit11
@de jonge Het klimaatgelul is alleen bedacht om bewegingsvrijheid in te perken. Wie dat nu nog niet door heeft...
+1
jammermaarhelaas
@de jonge

Eerst ontkennen dat ie het gelezen heeft, later zeggen dat hij het geen mooi boek vond.

De vvd leus voor de 2023 ps verkiezingen is "doen wat nodig is", dat is heel verschillend te interpreteren.
+3
hans1980
.

(klik om te vergroten)

de jonge
@hans1980 waar de lto ook bij inzit. zoek maar even verder, zo gevonden
+6
hans1980

+10
hans1980

+13
labella
Ongelooflijk hoe naĆÆef sommige mensen zijn @Grasbaal . Over een tijdje komen ze er vanzelf wel een keer achter dat dingen echt uitkomen zoals "complotdenkers" voorspeld hebben!
Nevergiveup
@labella hij zit er zelf ook al beetje in natuurlijk he .....
+3
pieta
Quote Reactie van @labella:
dingen echt uitkomen zoals "complotdenkers" voorspeld hebben

Probleem is een beetje dat de zogenaamde complotdenkers nogal veel voorspellingen doen. Daarnaast zit er nogal wat onzin tussen zoals bijv Baudet met zijn reptielen en "bewondering" voor Poetin.
+1
ronald73
Quote Reactie van @pieta:
Daarnaast zit er nogal wat onzin tussen zoals bijv Baudet met zijn reptielen

Ik weet niet wat Baudet daarover heeft gezegd, maar dat jij en ik ze met eigen ogen niet hebben gezien wil niet zeggen dat ze niet bestaan. Ik geloofde er in eerste intantie ook niets van, maar op fora heb ik later regelmatig berichten gelezen van mensen die wel reptielachtigen met eigen ogen hebben gezien die bijvoorbeeld in een fractie van een seconde voor hun ogen weer van gedaante kunnen veranderen. En daar zaten echt geen domme mensen tussen, meer van dat soort mensen die boeken over kwantumfysika schrijven, astrale mediums ontmaskeren, OOBE reizigers ed. Voor de meeste mensen is dat onzin omdat ze zelf dat niet kunnen of willen begrijpen.
+1
Twentsch Land
En die in wanen leven zien soms ook alles anders, neem het niet te letterlijk. Gideon zei dat het een term was voor mensen die zich anders voor doen.

Maar al met al een domme uitspraak van baudet.

@ronald73
+6
pieta
Quote Reactie van @ronald73:
Voor de meeste mensen is dat onzin omdat ze zelf dat niet kunnen of willen begrijpen

En jij snapt en ziet dat toevallig wel? Een complottheorie dat het WEF een club is die een hervorming wil die de gemiddelde burger niet aanstaat kun je mij nog wel een beetje in meekrijgen. Maar de bak met onzin die er omheen hangt doet afbreuk aan de werkelijk, serieus kritische mensen.
+1
ronald73
@pieta 'Voor de meeste mensen is dat onzin omdat ze zelf dat niet kunnen of willen begrijpen'. Die zin ging over het kunnen waarnemen in een andere dimensie, ik kan het niet, maar dat wil niet zeggen dat ik er niet voor open sta.

Ik weet ook niet precies wat waar is van alles. Ik ga, denk ik net als veel andere mensen, ook op m'n gevoel af.

Ik sluit niet uit dat belachelijk klinkende complottheorien in de wereld worden geholpen door afgezanten van de huidige machthebbers om op die manier alle andere kritische denkende mensen belachelijk te kunnen maken.

De grootste truc van de duivel is om ons te laten geloven dat hij niet bestaat.
+2
pieta
@ronald73 Volgens mij heb je dan moeite met eerlijk zijn naar je zelf. Sta je ook nog open voor het bestaan van draken en geloof je ook nog in sprookjes omdat er misschien heel ver weg een kern van waarheid in zit?
+1
Twentsch Land
Sommige sprookjes hebben wel een kern van waarheid ...... in het echt bestaat er ook wel een boze wolf šŸ˜‰

@pieta
+4
pieta
@Twentsch Land Klopt, maar een keer een standpunt innemen ipv zeggen dat je overal voor "open" staat lijkt mij toch wel het minste wat je doen kunt. Als ik Baudet hoor over reptielen denk ik meteen : vlug sluiten dit boek. Gewoon een mafkees wat mij betreft. Wat niet wil zeggen dat FvD niets zegt wat wel hout snijdt. Maar als je zo'n kopstuk aan de partij hebt staan en je blijft daar bij als volksvertegenwoordiger zegt mij dat veel.
Twentsch Land
Zo is het pieta, je omschrijft het goed šŸ‘šŸ»

@pieta
de jonge
@pieta wat vind je van biden dan?
pieta
@de jonge Ik vind Biden een ontzettend oude man. Ik snap niet dat er geen betere kandidaat is voor het presidentschap. Hetzelfde dus als wat ik van Trump vind. Te oud, iets minder dan Biden.
+1
de jonge
@pieta die man weet de helft van de tijd niet eens wat hij zegt en waar hij is, hij is wel wat meer dan een oude man, en dat heeft het dan voor het zeggen,, een blamage.
+2
Twentsch Land
Het maakt duidelijk dat hij een poppetje is wat wordt aangestuurd .... komt veel voor in de politiek .... ook in Nederland

@de jonge
+4
cs-agrar
Quote Reactie van @Twentsch Land:
sprookjes

quotenet.nl/zakelijk/a30647/…

Prijzen zullen nu, stukje is van 2011, wel aardig gestegen zijn, ga je niet "voor de grap" heen..
Je kan je afvragen he, hoe kan het toch dat ze bij FVD steeds zo goed de toekomst kunnen voorspellen? Het wordt dan eerst altijd weggehoond als, nepnieuws, complotdenken, maar uiteindelijk komt het steeds uit. Wel, zij hebben het boek van ene Klaus Schwab gelezen...
Zou verder niet weten wie het is hoor, zal wel van een of ander praatclubje zijn...
+1
Twentsch Land
Hij zou meer bereiken om niet van die idiote uitspraken te doen zoals dat genaffel over die uil en reptielen o.a.

Hij heeft het dan over complotdenkers maar ondertussen maakt die een eigen complot club om zich heen.

Lees de bijdrage van Pieta maar , die omschrijft het mooi.

@cs-agrar
cs-agrar
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Lees de bijdrage van Pieta maar , die omschrijft het mooi

het gaat niet om Baudet, hij pakt ea niet zo handig aan, dat klopt, maar gaat er om waar ze die voorspellingen vandaan hebben..
+2
pieta
@cs-agrar Ik vraag me dan af wanneer we de reptielen die de leiding hebben te zien krijgen en wanneer dan eindelijk uitkomt dat Poetin echt een toffe peer is.
Baudet had goud in handen tot ie zijn echte ik liet zien. Toen rende de kiezers en masse weg.
ronald73
@pieta Nergens voor open staan is hetzelfde als met oogkleppen op lopen. Waar in de wetenschap/pseudoweteschap/complottheorien wordt er gesproken over draken en sprookjes?
arie.j
Quote Reactie van @ronald73:
@pieta Nergens voor open staan is hetzelfde als met oogkleppen op lopen. Waar in de wetenschap/pseudoweteschap/complottheorien wordt er gesproken over draken en sprookjes?

Het gaat er om dat ze zelf hun verzinsels/angsten voor waar houden.
Heb nog nooit over sprookjes gehoord waarbij de personen die er aan te pas kwamen het zelf een sprookje noemden.
pieta
Quote Reactie van @ronald73:
Waar in de wetenschap/pseudoweteschap/complottheorien wordt er gesproken over draken en sprookjes?

Weet je met oogkleppen op inhoudt? Een metafoor niet zien. 😁 Ik vind een kritische houding tov WEF prima. Ik ben zelf zeker geen fan van die club. Ik ben er verder niet zo heel druk mee. Kritiek is prima maar bij onzin houdt het voor mij op. Voor jou blijkbaar niet want jij staat daar wel voor open. Je moet toch ook een keer durven zeggen hier geloof ik helemaal niets van.
+2
weurding
@pieta draken bestaan wel degelijk, er zijn er mee getrouwdšŸ¤¢
+16
Marco69
Als het niks voorstelt ,een praatclubje waarom gaan alle hoge omes en tantes dan op bezoek bij Klaus Swab? Captains of industrie banken Rabo ABNAMRO ect. Lui die de touwtjes hier in handen hebben niet meer luisteren naar het volk (democratie). Maar doen wat het WEF te bedde brengt dat is het probleem.
geenstijl.nl/5168673/… Alles wat de zgn wappies al voor waarschuwde wordt daar bekokstoofd een global wereld macht met bij behorende controle en volg systemen. Zoals Barbara Baarsma haar Co2 budget gekoppeld aan digitaal geld.
Ik vind dat een enge wereld, wie daar wat van zegt is wappie of extreem rechts lekker makkelijk.
weforum.org/events/…
arie.j
Quote Reactie van @Marco69:
Als het niks voorstelt ,een praatclubje waarom gaan alle hoge omes en tantes dan op bezoek bij Klaus Swab? Captains of industrie banken Rabo ABNAMRO ect. Lui die de touwtjes hier in handen hebben niet meer luisteren naar het volk (democratie). Maar doen wat het WEF te bedde brengt dat is het probleem.geenstijl.nl/5168673/ā€¦ Alles wat de zgn wappies al voor waarschuwde wordt daar bekokstoofd een global wereld macht met bij behorende controle en volg systemen. Zoals Barbara Baarsma haar Co2 budget gekoppeld aan digitaal geld.Ik vind dat een enge wereld, wie daar wat van zegt is wappie of extreem rechts lekker makkelijk.weforum.org/events/ā€¦

Heb liever dat ze praten dan dat ze tegen elkaar vechten
Maar jij hebt nog nooit van lobbyen en netwerken gehoord vrees ik
Wat dat betreft denk ik dat de Russen er wel niet zullen zijn
+3
cs-agrar
@arie.j je leest de bijderage van @Marco69 niet goed. Ze praten daar idd, en door al die hotemetoten daar bij elkaar wordt ea tot uitvoering gebracht zonder te vechten, maar resultaat is het zelfde
hans-hans
Ik maar denken (grapje)dat ze bij deze krant niet willen polariseren , wat doen ze nu??
+3
dijkstra uit w
Het probleem is dat bij de wef ministers afspraken maken voor verdragen ect. die heel ingrijpend zijn. maar dat elk land er vervolgens helemaal niks meer aan kan verandren. du een groot deel van de gekozen politiek wordt buiten spel gezet. en heeft als ze later wel en merderheid hebben te maken met afspraken die onomkeerbaar zijn. of te ingrijpend om weer onderuit te komen. dat is het probleem. als je het een eerlijk democratisch proces zou willen maklen. dan laat je alle volkvertegenwoorigers met stemrecht in davos komen. en niet alllen de huidige zittende partijen.
+8
hans1980

+3
hans1980

arie.j
Top geheim, en toch weet een heel stel lieden (zelfs op een prikkebord) al wat er besloten gaat worden.
Dat is ook maar erg verdacht.....
weurding
@arie.j verdacht... of voorspelbaar
+3
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@arie.j verdacht... of voorspelbaar

Mag jij voor jij zelf uitmakenšŸ˜œ
Maar als ze in Nederland al zo'n moeite hebben om iets eens te worden, dan mag jij geloven dat ze daar met z'n 2500 (ongeveer) van over de hele wereld wel ineens allemaal ja zitten te knikken tegen een nieuwe wereldorde
En dat dan niemand ervan uit de school klapt...
Twentsch Land
Ze daar met z'n 2500 (ongeveer) van over de hele wereld wel ineens allemaal ja zitten te knikken tegen een nieuwe wereldorde

Dat hoeft niet moeilijk te zijn als een ieder daar dezelfde gedachte heeft.

En dat niemand daar van uit de school klapt...dat is een moeilijke, maar daarom is er een boek geschreven waar de sluier iets van is te verleggen.

Wel wordt een en ander net iets te zwaar gelezen door een groep.

@arie.j
arie.j
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Ze daar met z'n 2500 (ongeveer) van over de hele wereld wel ineens allemaal ja zitten te knikken tegen een nieuwe wereldordeDat hoeft niet moeilijk te zijn als een ieder daar dezelfde gedachte heeft.En dat niemand daar van uit de school klapt...dat is een moeilijke, maar daarom is er een boek geschreven waar de sluier iets van is te verleggen.Wel wordt een en ander net iets te zwaar gelezen door een groep.

Fantaseren staat vrij....
En wat zou de agenda van die complotdenkers wel niet zijn, misschien ook een greep naar de macht?
Nuchter je verstand proberen te gebruiken, dat mag ook...
En verder wens ik ieder een goede nacht
+1
Vdejong
@arie.j
Quote:
Nuchter je verstand proberen te gebruiken, dat mag ook...
misschien dat ze nuchter zijn, maar verstand is ver te zoeken bij deze 'wereldleiders'
+2
weurding
@arie.j och, stel als er iemand van dat groepje uit de school klapte, zijn er toch weer die daar dan ook hun vraagtekens bij zouden hebbenšŸ˜‹
+4
Marco69
@arie.j Er is niks geheims aan staat allemaal te lezen op de site van weforum.org/events/…
Als die wef adepten weer thuis komen wuiven ze het weg als "praatclubje , niets van waar complotten".
Maar ondertussen wordt greendeal digitale euro uitgerold. Zo'n coronawet komt ook handig van pas als je maatregelen zonder parlement door wilt jassen. Gister in het nieuws dat krekels toegestaan wordt als voedingsmiddel. Dichterbij huis RFC heeft over agenda 2030 regelrecht overgenomen van het wef nl Co2 cap . Ja directeur Hein is ook een wef adept.
+6
Peter79

(klik om te vergroten)

+2
Peter79
@Peter79 zelfs mijn wekelijkse vakblad begint al over het eten van insecten
+3
ronald73
Quote Reactie van @Peter79:
zelfs mijn wekelijkse vakblad begint al over het eten van insecten

Goed voorbeeld, vast een van de ontelbare. Kinderen worden van vroeg af aan al gemanipuleerd.
+4
de jonge
@ronald73 zelfs ik meen in overijssel waren ze laatst al op 100!! basisscholen aan de meelwormen, nu had ik de mensen in overijssel nuchterder ingeschat en ik begreep werkelijk niet dat die ouders het wel prima vonden. en zo werkt indoctrinatie :
+2
weurding
@de jonge ook daar heb je veel import, krijgen meer en meer de overhand op platteland, en hebben soms rare ideeƫn over de invulling ervan
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @de jonge:
aan de meelwormen

Ik vind het erg dieronvriendelijk.
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @arie.j:
Top geheim, en toch weet een heel stel lieden (zelfs op een prikkebord) al wat er besloten gaat worden.Dat is ook maar erg verdacht.....

gewoon ff boek van Schwab lezen, zo geheim is het..
+2
KOC1981
Uiteindelijk zijn het gewoon een stel geile oude mannen die graag naar een knappe blonde kijken
google.com/url/…
+1
KOC1981
@KOC1981 en dat valt me dan weer stiekem mee, dat ze geen meerkleurige woke LHBTIQA +-Ć—Ć· zoeken
+12
Rene Strik
Ik ben helemaal niet van de complot theorieen.
Maar het is iedereen toch wel duidelijk hoop ik dat wat daar in Davos gebeurd redelijk onfris is om het maar zacht uit te drukken.
Er is ook weinig geheim aan wat ze willen en nastreven. Zij streven openlijk een extreem socialistische wereld na. Waar iedereen zogenaamd gelijk is, maar in de werkelijkheid iedereen even arm en machteloos, behalve de top 0.0001% van de wereld, die vliegen en barbequen er lustig op Los. Kijk naar Cuba, China en Venezuela en dat wordt onze toekomst als het aan hun ligt.
Rutte en onze Trudeau kennen elkaar al ruim 25 jaar als young leaders van het WEF en hebben allebei compleet schijt aan het gewone volk.
Nix geen complot, maar openlijk een werelvorm nastreven waar hun waarschijnlijk oprecht in geloven, maar voor de gewone man desastreus uit gaat pakken.
+1
jordi 1455
Quote Reactie van @Rene Strik:
Rutte en onze Trudeau kennen elkaar al ruim 25 jaar als young leaders van het WEF en hebben allebei compleet schijt aan het gewone volk.

Poetin was ook een young leader bij het WEF, dus volgens sommigen mag Poetin de slechterik spelen van het WEF.
cs-agrar
Quote Reactie van @Rene Strik:
WEF

aan de entree-prijzen te zien zijn centen geen probleem (voor wef en aanwezigen)
de jonge
@cs-agrar nope en ik ga er ook niet vanuit dat gretha daar gaat staan te demonstreren tegen hen over wat ze met hun reizerij het klimaat aan doen, apart he, dat selectieve demonstreren...
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @cs-agrar:
zijn centen geen probleem

Tuurlijk niet, wordt "gewoon" betaald van onze belastingcenten.
Grasbaal
@cs-agrar minimaal 60.000...

(klik om te vergroten)

+7
Twentsch Land
Tis wel een select clubje, democratie vrijheid is er niet direct, je wordt beoordeeld of je neus dezelfde kant uitstaat ...... bij sektes en vrijmetselaars is dat ook.

@Grasbaal
+1
jordi 1455
@Grasbaal Dus kort gezegd; It's a big club and you ain't in it.
+1
hans1980
+1
jordi 1455
@hans1980 George Carling wist hoe de vork in de steel in de steel zat.
cs-agrar
Quote Reactie van @Grasbaal:
minimaal 60.000

dan ben je lid... maar mag je daar nog niet naar binnen, daar is dikke entree voor en dan sta je nog maar bij de garderobe.. wil je nog ergens aan een tafeltje meepraten moet je nog weer eerst een 4-5 nullen pinnen
+26
Rene Strik
Het is een diepgewortelde overtuiging bij onze leiders dat ze zo intelectueel verheven zijn boven het normale volk dat het aan hun is om de wereld te redden. Maar ze lijden allemaal in meer of mindere mate aan het Dunning-Kruger effect. Alsoluut geen kennis van zaken, maar zo narcissistisch zijn dat ze denken alle kennis in pacht te hebben. Je ziet het elke keer weer bij Rutte, Trudeau en Biden ook.
Frustrerend voor de gewone man, en extreem gevaarlijk voor de wereld welvaard en vrede.
+1
hans1980
@Rene Strik Zeer correct omschreven!
+1
spotmelker
@Rene Strik dus eigenlijk een War Emphatizing Forum....
+1
grƶs
@Rene Strik
Om deze redenen zijn er al veel beschavingen ten onder gegaan..
+2
Marco69
Voordat iedere trouwe gelovige 8 uur journaal kijker het door heeft is het te laat.
+1
Grazy
@Marco69 Of de Clinton News Network.
Grasbaal
Quote Reactie van @Grazy:
Clinton News Network.

Dus in jouw opinie verkondigt CNN alleen maar leugens en een omstreden persoon zoals Glenn Beck verteld de waarheid?.

Quote:
Glenn Beck is een controversieel figuur. Hij heeft fans onthaald op samenzweringstheorieƫn, progressivisme tot kanker verklaard en 'sociale rechtvaardigheid' aan de kaak gesteld als de weg naar het communisme, terwijl hij tegelijkertijd 'conservatief libertarisme' bepleitte en beweerde op een missie van God te zijn om Amerika te herstellen naar zijn grondbeginselen. De vraag is: zijn media-experts zoals Beck Amerika aan het redden, of vernietigen ze de meest fundamentele waarden? abc-clio.com/products/a3735c/
+2
Grazy
@Grasbaal Ik zeg niet dat hij altijd de waarheid vertelt maar het is toch wel erg vreemd dat als je iets uitlicht wat op de WEF website staat je als complotdenker wordt uitgemaakt.
Grazy
@Grasbaal Dit filmpje wel eens bekeken Co? Is echt de moeite waard. Gaat ook in over hoe de media werkt.
+4
Kars
Die boeren in canada zijn trudeau ook kotsbeu. Hoorde van ene die op vliegveld was, graanveld tegen vliegveld aan stond FUCK TRUDEAU gemaaid. šŸ¤£
+4
Nevergiveup
@hans1980 Ja en dan gaan die WEF hier vlees verbieden , en die andere 5 miljard op de bol lachen ze vierkant uit , laat die onnozele club gauw opzouten met bazige wijsvingertje.
+2
sorry
Het wordt tijd voor je 6e spuitje Timo...
+1
Spuit11
@sorry ...en dat allemaal voor een ander. Wow
+1
@Spuit11 Ja ze doen het allemaal voor mij , zodat ik geen spuitje hoef te halen .
jammermaarhelaas
de jonge
Er komt teveel naar buiten,dus gaan ze nu op deze toer zodat de goedgelovigen zeggen, nou wat maakt dat uit dat ze daar heen gaan, ze willen de wereldproblemen oplossen,terwijl diezelfde mensen tot een jaar terug de mensen die over de wef spraken als complotdenkers neerzetten, de politiek is zooo slim... tot 2 jaar terug wilden de hoge piefen niets van het woord wef weten en nu blijkt dat ze er inderdaad al jaren heengaan zoals de ""wappies"" steeds al zeiden.. en veel van de ""problemen"" die ze bespreken hebben ze juist zelf de hand in gehad om die te creeeren.....rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/…
Spuit11
@de jonge ...en wat naar buiten komt zijn onderwerpen die mensen totaal niet boeien en men wil er ook niet aan meedoen.
+1
jordi 1455
Quote Reactie van @de jonge:
r komt teveel naar buiten,dus gaan ze nu op deze toer zodat de goedgelovigen zeggen, nou wat maakt dat uit dat ze daar heen gaan, ze willen de wereldproblemen oplossen,terwijl diezelfde mensen tot een jaar terug de mensen die over de wef spraken als complotdenkers neerzetten,

Opvallend is dat de velen voor het WEF uitgenodigd zijn (mede)verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor een groot deel van de problematiek waar de wereld nu mee kampt. Of het nou exploitatie is van mensen in de derde wereld is, producten verkopen waarvan ze weten die schadelijk is voor de gezondheid en milieu of veel geld verdienen aan een oorlog.
+1
Bennie Stevelink
Op 13 september 1775 werd op het galgenveld bij Oldenzaal Klaas Annink (Huttenkloas) en zijn zoon Jannes ter dood gebracht doormiddel van radbraken. Tegelijk werd de vrouw van Klaas ter dood gebracht aan de wurgpaal. Mensen waren van heinde en ver naar Oldenzaal gekomen om het spektakel te aanschouwen.
Vanaf 1813 werd de doodstraf alleen nog uitgevoerd door ophanging en niet meer in het openbaar. Vanaf 1860 werd de doodstraf helemaal niet meer uitgevoerd en in 1870 afgeschaft. Van een publieks spektakel en barbaarser executiemethode naar afschaffing binnen 85/95 jaar.
Het was onderdeel van een enorme verandering van ethiek en moraal die bekent staat als ā€œDe Verlichtingā€. Het opvallende was dat deze verandering in ethiek en moraal zich niet alleen in Nederland voordeed maar in heel Europa tegelijk.

In dezelfde periode deed zich een grote verandering voor in de landbouw. De prijzen van agrarische producten waren tot midden 19e eeuw streek gebonden. Door gebrek aan transportmogelijkheid en van sommige producten beperkte bewaarmogelijkheid had iedere streek zijn eigen prijs.
Vanaf de eerste helft van de 19e eeuw werden niet alleen in Europa spoorwegen aangelegd maar ook in de VS. Er kwamen tegelijk stoomschepen en kranen in de havens. Daardoor kon goedkoop graan vanuit de binnenlanden van de VS naar de havens worden vervoerd en met schepen efficient naar Europa worden geƫxporteerd.
Boeren die nooit anders dan een streekmarkt hadden gekend kwamen plotseling in een wereldmarkt terecht. Een wereldmarkt waar ze geen enkele invloed op hadden.

Een derde grote verandering in die tijd was de industriƫle revolutie en de daarmee samenhangende trek van het platteland naar de stad. Begin 19e eeuw was 70% van de bevolking boer en leefde op het platteland. Aan het eind van de 19e eeuw woonde nog maar een minderheid op het platteland.

De veranderingen in de 19e eeuw waren vele malen groter dan de veranderingen in onze tijd en ze deden zich in heel veel landen tegelijk voor. Als de veranderingen in onze tijd alleen kunnen bestaan als ze centraal worden gepland en aangestuurd, moeten de veranderingen in de 19e eeuw zeker centraal zijn gepland en aangestuurd.

In de 19e eeuw bestond er nog geen WEF.
1. Welke organisatie heeft in de 19e eeuw de veranderingen uitgedacht, gepland en aangestuurd?
2. Welk belang had deze organisatie of de leden van deze organisatie bij deze veranderingen?

Kunnen @de jonge @Bartlehiemboer @sorry @Grazy @Marco69 @cs-agrar @ronald73 @Spuit11 en @kanniewaarzijn deze 2 vragen beantwoorden?
Jullie zijn ā€œwakkere mensenā€ die verbanden kunnen zien die anderen niet zien. Jullie zijn dus degenen die deze 2 vragen moeten kunnen beantwoorden.
+1
Nevergiveup
@Bennie Stevelink Hoi Bennie , ik zou het antwoord op vragen zo niet weten , en je stelde ze ook niet aan mij

Maar laten we eerlijk zijn , de 19de eeuw is in de verste verte niet te vergelijken met 20ste eeuw.

Eigenlijk is 2000 tot 2015 al niet meer te vergelijken met de laatste 8 jaar.

Maar waar de kern vd. vraag over gaat is eigenlijk veel belangrijker. En het antwoord daarop is dat de wereld nu bestuurd word door maar een handje vol personen !
Twentsch Land
Je brengt het leuk, laten we het er ophouden dat de appel niet ver van de boom valt en reptielen ook voorouders hebben šŸ˜‚

@Bennie Stevelink
+1
de jonge
@Bennie Stevelink jij beweert dat de doodstraf er niet meer is? er zijn zat landen waar de doodstraf er nog wel degelijk is. En hoe noem jij de liquidatie van bv een pim fortuin en een theo van gogh. Theo van Gogh haatte de keurigheid van zijn Wassenaarse milieu en de taboes die onzichtbaar bleven onder het kleed van weldenkende tolerantie. Hij constateerde dat de macht in handen was van een zichzelf-feliciterende elite die uit angst en lafheid alleen middelmatigheid een kans gaf, terwijl iedereen die groots en meeslepend wilde leven en scheppen, zo veel mogelijk op een zijspoor werd geduwd. Omdat anders onaangename waarheden aan het licht kwamen waar de goegemeente liever de ogen voor sloot, omdat anders de geestelijke rust verloren ging en zou blijken dat de fundamenten van de eigen voortreffelijkheid ondermijnd waren....
Bennie Stevelink
Quote Reactie van @de jonge:
jij beweert dat de doodstraf er niet meer is? er zijn zat landen waar de doodstraf er nog wel degelijk is. En hoe noem jij de liquidatie van bv een pim fortuin en een theo van gogh.

De "Verlichting" deed zich alleen in Europa voor.

De moord op Pim Fortuyn en Theo van Gogh heeft niets te maken met uitvoering van de doodstraf in het kader van strafrecht.
pieta
@de jonge Jij haalt moord en doodstraf door elkaar.
de jonge
@pieta is dat zo? maar net hoe je het bekijkt,als iemand opdracht geeft om iemand te liquideren,geeft diegene toch eigenlijk opdracht tot doodstraf? de benoeming is anders, het effect hetzelfde
+1
Twentsch Land
Totaal niet !

Individueel is niet gelijk aan opdracht door wetgeving.

@de jonge
de jonge
@Twentsch Land ligt er aan wie de opdracht geeft, dat klopt, maar jij weet net zo min als ik wie in bepaalde gevallen opdracht heeft gegeven...dus dan zeg ik niet glashard dat de doodstraf niet meer bestaat.
+3
pieta
@de jonge Je lult al wat krom is recht, althans dat probeer je. 😁
de jonge
@Bennie Stevelink De veranderingen in de 19e eeuw waren vele malen groter dan de veranderingen in onze tijd en ze deden zich in heel veel landen tegelijk voor. Als de veranderingen in onze tijd alleen kunnen bestaan als ze centraal worden gepland en aangestuurd, moeten de veranderingen in de 19e eeuw zeker centraal zijn gepland en aangestuurd.
ja Bennie ook dat werd aangestuurd, wat denk jij dan dat het allemaal op toevalligheden berust?
Bennie Stevelink
Quote Reactie van @de jonge:
ja Bennie ook dat werd aangestuurd, wat denk jij dan dat het allemaal op toevalligheden berust?

Ik heb nog geen antwoord op de vraag wie dat aanstuurde en welk belang daar achter zat.
de jonge
Kijk maar naar het antwoord van grazy @Bennie Stevelink
de jonge
@Bennie Stevelink wat vind je van het chinese model?
de jonge
@Bennie Stevelink 1 vraag voor jou bennie, wat vind jij van het chinese model??
+4
kanniewaarzijn
@Bennie Stevelink Ik heb ook een vraag voor jou: wie heeft deze tekst geschreven? Het is (bijna) helemaal foutloos, dus het is niet van jouw hand.
+1
Bennie Stevelink
@kanniewaarzijn geef eerst maar eens antwoord op de vraag die ik jou stel in plaats van mij als persoon te diskwalificeren.
de jonge
@Bennie Stevelink wat vind je van het chinese model?
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
geef eerst maar eens antwoord op de vraag die ik jou stel

OkƩ. Vraag 1: krijgsheren
Vraag 2: macht
+1
Realisme
@Bennie Stevelink het is van alle tijd dat de ene groep mensen de andere wat op probeert te leggen. Al in de tijd van de VOC gebeurde dat over de hele wereld. En volkeren onderwierpen zich of namen alleen over wat ze paste of joegen die leiden weer terug naar hun eigen land. Vandaar dat veranderingen vaak op verschillende plekken ter wereld gelijktijdig plaatsvonden.

De vraag is alleen als je de site van dat world economic forum is doorbladert of dat je wil dat dat clubje jouw hun wil oplegt. Al die goals die hun nastreven en inmiddels overgenomen zijn door de VN en vele landelijke overheden gaan uit van controle. Ik vind dat geen prettig idee. Controle op voedsel, wonen, bewegingsvrijheid, medicatie en ga zo maar door.
+1
Grazy
@Bennie Stevelink Simpele vraag.
1. Net als nu, de rijkste der rijken.
2. Net als nu MACHT!!
Bennie Stevelink
@Grazy
Quote:
1. Net als nu, de rijkste der rijken

Welke organisatie was dat?
ronald73
@Bennie Stevelink Verdiep je eerst eens in de geschiedenis van de vrijmetselarij (ook de versie die niet door vrijmetselaars zelf wordt aangedragen), geef maar een seintje als je die hebt doorgespit.
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:

De veranderingen in de 19e eeuw waren vele malen groter dan de veranderingen in onze tijd en ze deden zich in heel veel landen tegelijk voor.

In het topic over gratis energie wordt dit ook bevestig met deze tekst:

Quote:
Volgens Koornstra lijkt een periode van zeven jaar heel lang, maar als je terugkijkt blijken ontwikkelingen heel snel te gaan. "We gingen van 100 procent paard en wagen in New York naar 99, 100 procent auto's, in twaalf jaar. De gebroeders Wright experimenteerden met vliegtuigen in 1903, en slechts elf jaar later, in de Eerste Wereldoorlog, vlogen er duizenden vliegtuigen."

De tam tam over nieuwe ontwikkelingen ging dus wereldwijd altijd snel, wat betreft energie komen er de komende jaren ook weer veel nieuwe ontwikkelingen. Achteraf gezien zijn we te lang blijven hangen met vooral de fossiele energie. Nu die energie gebruikt wordt door Poetin als drukmiddel komen er opeens veel ontwikkelingen in een stroomversnelling.
+1
Nevergiveup
@Grasbaal zonder een mening te vormen over het onderstaande blijft toch altijd wel de vraag of het grote geld niet (te) (heel) veel invloed heeft op bepaalde zaken , en veranderingen ontzettend positief geframed worden.


weurding
@Grasbaal wel een kanttekening bij, opkomst en gebruik verbrandingsmotor was toen wereldwijd, en in opkomst, voor velen bereikbaar, dat is iets heel anders dan electrificatie en vervanging van, dat gaat nooit zo'n opgang nemen
arie.j
Quote Reactie van @Grasbaal:
De tam tam over nieuwe ontwikkelingen ging dus wereldwijd altijd snel, wat betreft energie komen er de komende jaren ook weer veel nieuwe ontwikkelingen. Achteraf gezien zijn we te lang blijven hangen met vooral de fossiele energie. Nu die energie gebruikt wordt door Poetin als drukmiddel komen er opeens veel ontwikkelingen in een stroomversnelling.

Waterstof is al enkele tientalle jaren in beeld hoor, het leek/lijkt veelbelovend , maar of dat ook zo is??
DAt moet nog helemaal blijken
Laten we niet vergeten dat er destijds ook waren diehet Groninger aardgas in versneld tempo wilden verkopen, 'want er kwamen nieuwe en beter energievormen'. We hebben het geweten.
Dromen zijn ook nogal eens bedrog
En enkel omdat we een Poetin hebben, gaan denken dat we binnen 10jaar een bijna gratis op een onschadelijke manier verkregen energie zullen hebben, dat lijkt me absurd en buiten elke werkelijkheid.
+1
spotmelker
Quote Reactie van @arie.j:
We hebben het geweten.
We waren gewaarschuwd, het kon niet op en nu piepen dat we o.b.v. angst kernenergie in de ban gedaan hebben en afhankelijk van instabiele regime(s) zijn geworden.
weurding
@spotmelker heel dorp verdwijnt in dld bijna aan de grens ter hoogte van Roermond, men valt weer terug op oude bronnenšŸ˜‰
Nevergiveup
@weurding Wel erg leerzaam dat hamertje tik šŸ”Ø de "slimme elite heren" ook wel eens raak slaat .....šŸ‘€
George
Quote Reactie van @weurding:
men valt weer terug op oude bronnen

Dat zijn geen oude bronnen , ze zijn daar gewoon al jaren bezig met het winnen van bruinkool. Alleen kunnen ze daar tegenwoordig niet meer tegen die groenen.
weurding
@George meende dat bruinkoolwinning stopgezet werd, maar nu noodgedwongen weer opgepakt wordt
weurding
@weurding begreep ik hier ook uit

(klik om te vergroten)

+1
George
@weurding
Dit is helemaal geen nieuw plan en zijn daar al lang bezig. Is nooit gestopt geweest volgens mij. afgelopen oktober waren ze daar gewoon nog bezig toen ik er langs kwam , maar 10 jaar terug waren ze er ook al bezig. Ze hebben zelfs de wegen omgelegd daar. Dat dit dorp gesloopt zou worden is geen nieuw plan maar was lang geleden al gepland. De bewoners zijn er schijnbaar al jaren weg en zijn uitgekocht. Alleen beginnen die millieugekkies steeds meer weerstand te bieden schijnbaar. Maar dit zijn geen nieuwe mijnen en er is nooit gestopt geweest daar volgens mij.
+2
George
@Hans is Hobby boer
Dat gekke meisje kan blij zijn dat ze dat 80 jaar geleden niet deed in Duitsland . Dan had ze mogen douchen onder een douchekop met 11 gaatjes.
matt
@Grasbaal vooral door politieke keuzes salderen,en geen wegenbelasting voor ev.

Stroom voor verwarming,word nu fossiel opgewekt en weggestreept voor in de zomer opgewekte ā€œduurzame energieā€

Vrijstelling ev word vooral betaald door de dieselrijders.
hans-hans
@Bennie Stevelink misschien wil je het antwoord delen (was een leuke vraag)
Stobbenboer
@hans-hans ik geloof niet dat die vraag te beantwoorden is dus t antwoord zullen we denk ik niet krijgen
Bennie Stevelink
Quote Reactie van @hans-hans:
misschien wil je het antwoord delen (was een leuke vraag)

Welke vraag bedoel je? Die anderen aan mij stellen of de vraag die ik als eerste gesteld heb?
hans-hans
@Bennie Stevelink de vraag van jou zelf
+1
Bennie Stevelink
@hans-hans
Vraag 1, welke organisatie?
Geen enkele organisatie. Veel veranderingen ontstaan door toevalligheden. De Verlichting zie ik vooral als een bijproduct van de ontwikkeling van de democratische rechtsstaat. Voltaire, waar @Rene Strik naar verwijst, is degene die het benoemt heeft. Maar draagvlak onder het volk is naar mijn mening ontstaan als bijproduct van de democratische rechtsstaat.
De overgang van streekmarkt naar wereldmarkt en de industriƫle revolutie zijn een gevolg van technologische ontwikkeling.
Vraag 2, welk belang? Een betere levenstandaard die veel mensen voor zich zagen. Veel jonge mensen op het platteland verwachtten in de industrie een beter leven dan het geploeter op het land en vertrokken naar de stad.

Het grote verschil met tegenwoordig is dat we nu met veranderingen te maken hebben die niet leiden tot een hogere levensstandaard. De veranderingen van tegenwoordig zijn noodzakelijk om te voorkomen dat de aarde onder onze levensstandaard bezwijkt.
Stobbenboer
@Bennie Stevelink bedankt voor de les maatschappijleer en ben er nu ook achter dat t idd bar nodig is dat vak K en consorten in volle galop naar Davos gaan
+6
jordi 1455
@Bennie Stevelink Vindt je het ook niet vreemd dat de mensen die in Davos roepen dat we zuiniger om moeten gaan met deze aardkloot over het algemeen een niet milieuvriendelijke levensstijl hebben, het is typisch doe wat ik zeg en niet wat ik doe daar in Davos.

Maar ja, we schreeuwen moord in brand dat Rusland delen van OekraĆÆne bezet, maar ondertussen geen woord over onze NAVO vriend Turkije die een deel van Cyprus een EU lidstaat bezet en god mag weten wat Edorgan de Turkse versie van Poetin in SyriĆ« uitspookt. Dan hebben we nog de Chinese bezetting van Tibet en de grove mensenrechtenschendingen Xingjang. Verder bezet Marokko nog de westelijke Sahara en begaat Saoedi ArabiĆ« oorlogsmisdaden in Jemen met notabene westerse wapens. Waarom worden die landen niet aangepakt? Ik denk dat ik het antwoord al weet Turkije is van strategisch belang voor de NAVO, alle producten komen zowat uit China, Marokko is een grote leverancier van fosfaat en Saoedi ArabiĆ« levert ons olie.
Bennie Stevelink
@jordi 1455
Quote:
Maar ja, we schreeuwen moord in brand dat Rusland delen van OekraĆÆne bezet, maar ondertussen geen woord over onze NAVO vriend Turkije die een deel van Cyprus een EU lidstaat bezet en god mag weten wat Edorgan de Turkse versie van Poetin in SyriĆ« uitspookt. Dan hebben we nog de Chinese bezetting van Tibet en de grove mensenrechtenschendingen Xingjang. Verder bezet Marokko nog de westelijke Sahara en begaat Saoedi ArabiĆ« oorlogsmisdaden in Jemen met notabene westerse wapens. Waarom worden die landen niet aangepakt?

De aanval op OekraĆÆne is een bedreiging voor de veiligheid van Europa. Al het andere wat je noemt is geen bedreiging voor ons.
+1
Achso
@Bennie Stevelink welke bedreiging dan precies?
+2
Spuit11
@Achso Hij heeft echt geen idee maar er is hem angst aangepraat. Wat als... Dat in het verre oosten of Afrika mensen omkomen is maar bijzaak en zo ver weg
+3
jordi 1455
@Bennie Stevelink Rusland hoeft eens geen dreiging te zijn, maar omdat het westen in 2014 zo nodig met de situatie in OekraĆÆne moest bemoeien en nu OekraĆÆne bewapent schilder het westen wel een doelwit op zijn eigen rug.
sorry
@Bennie Stevelink geven jouw voorbeelden een beperking van vrijheden, en wat waren/zijn de reacties daarop
+3
Rene Strik
@Bennie Stevelink 1
Voltaire was de aanjager van de verlichting.
Anti regering, anti kerk. Die gedachtegoed verspreide snel omdat het beter was voor het volk. Alle vooruitgang toendertijd was veelal in het belang van het volk, dus snel overgenomen, en men leerde van elkaar.
2 zoals gezegd waren de vooruitgangen op gebied van mensenrechten en de industriele revolutie gedreven door hogere welvaard van de gemiddelde mens, daarom verspreide dat snel. Dus geen enkel machtsorgaan achter die revolutie, alleen de drang naar meer welvaart en vrede.
WEF is wel een machtsorgaan dat de drijvende kracht is, en is NIET goed voor het volk maar vooral goed voor hunzelf. Dus totaal niet te vergelijken.
+1
arie.j
WEF bestaat al 50 jaar las ik mijn krant zojuist, en wordt van minder betekenis. Top van China, Rusland en Amerika is er niet eens bij.
En als devoorzitter Klaus Swab, die nu 85 jaar is, er niet meer bij kan zijn, dan is nog maar te bezien of het blijft bestaan.
't Zou wel jammer zijn voor al die complot ontdekkersšŸ˜‰
+3
Twentsch Land
De jaren door is er genoeg opgezet waar de oprichter allang van is overleden, het opgezette draait nog steeds als een tierelier ...... kijk even wie en wat die 2500 aanbidders van het WEF zijn.....je hoeft niet geleerd te zijn om te snappen dat bij overlijden van Klaus het WEF geen gedane zaak is.

@arie.j
+1
weurding
@Twentsch Land vaak, als iets succesvol is, of er valt geld uit te halen, blijft het wel bestaan idd
Twentsch Land
Ik kan alleen de kop lezen.

Maar gebeurt dat ook op vega ?

@paul1
weurding
@paul1 tijd is geldšŸ¤£ en doooor
+1
Nevergiveup
@weurding Zoveel geld en toch de zak nog leeg šŸ˜‹
+1
George
Een hoop hoerenjagers bij elkaar daar......
Nevergiveup
@George Je zou verwachten dat daar allemaal mensen met een voorbeeld functie zijn
jordi 1455
@George Een oude bok lust ook zo nu en dan een groen blaadje 😂
Twentsch Land
Nou

Of die vrouwen die zich daar verhuren wel zo groen zijn !

@jordi 1455
+1
de jonge
@paul1 gevalletje aandacht afleiden,zodat iedereen het nu daar over gaat hebben ipv wat ze daar echt aan het uitvreten zijn, die vrouwen werden in die jaren daarvoor ook wel door de ""groten"" gebruikt hoor, is niets nieuws.
JohnDeere7serie
@paul1

Die hoefde volgend jaar geen werk denk 😬
+4
Gisteren gemeld dat Greta Thunberg gearresteerd en afgevoerd was , nu is een filpje opgedoken dat het in scene is gezet .dagelijksestandaard.nl/buitenland/…
George
@Hans is Hobby boer
Die Duitse politie is ook niet meer wat het geweest is. Vroeger hadden ze meer ontzag. 😀
Tis un misselijk megje , miejer zeg ig er ne van. 😀
+2
hans-hans

arie.j
@hans-hans Flimpje heb ik geen behoefte aan, Baudet is totaal verkeerd figuur.
weurding
@arie.j dat geldt nog meer voor thunberg, maar smaken verschillen
+2
hans-hans
@arie.j ik heb ook liever Caroline
Maar het punt was eigenlijk dat hij daar ook was en dat is niet echt benoemd
arie.j
Quote Reactie van @hans-hans:
@arie.j ik heb ook liever CarolineMaar het punt was eigenlijk dat hij daar ook was en dat is niet echt benoemd

O , nou hij gelooft niet democratie, behalve als het in zijn voordeel is.
Dus daar kun je van alles van verwachten
George
@hans-hans
Ze zijn er waarschijnlijk allemaal heen gevlogen en ze krijgen goed te vreten zie ik wel.
matt
@George eten ze zelfwel gewoon vlees?
George
@matt
Natuurlijk , wat anders?
+1
weurding
Las net opmerking op Twitter.....
Terwijl de hoge piefen liggen te vozen in Davos wordt de bevolking hier genaaid....šŸ˜†
+9
weurding
@weurding nieuw woord voor in dikke van dalen... davozenšŸ¤­
George
@weurding
Haje da zelf bedacht? 😂 😂
+2
weurding
jammermaarhelaas
Topicvraag: 'Wat is het probleem van het World Economic Forum?'

Mijn suggestie: "Hoe krijgen we het volk mee in onze plannen"

Zal niet altijd meevallen gezien het ontwijken van normale vragen van TK leden aan leden van het kabinet.
Bennie Stevelink
@jammermaarhelaas
Quote:
Mijn suggestie: "Hoe krijgen we het volk mee in onze plannen"

Welke gevolgen heeft het voor volgende generaties als wij het volk niet mee krijgen in onze plannen?
sorry
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
volgende generaties

ga eens op zomeravond kijken in studentensteden wat bende ze achterlasten in stadparken
jammermaarhelaas
@Bennie Stevelink

Mijn reactie was denk ik niet goed duidelijk. Ik bedoel te zeggen dat de leden van het WEF zich zullen bemoeien het volk mee te krijgen in hun plannen, richting een wereld zoals zij hem voor zich zien.

Ik neem aan dat jou vraag de plannen van ons boeren betreft. Hoe het er in dit geval uit gaat zien in NL mocht het kabinet, dat zich volgens mij sterk laat lijden door het WEF, zijn plannen ten uitvoer kan brengen.
Hier doe ik liever geen uitspraken over, iedereen die een beetje om zich heen kijkt kan het zien gebeuren.
Liever verwijs ik dan naar de video die door mij gepost is eerder in dit topic.
jordi 1455
@jammermaarhelaas Voormalige staffers van het wef hebben in The Guardian even de vuile was over het wef buiten gehangen en zeggen dat schwab dezelfde criteria voor het uitkiezen van mensen gebruikt als vladimir poetin.
theguardian.com/business/2023/…
diekman
msn.com/nl-nl/entertainment/…. Geen broodje hamburger of kaas meer bij de festivals
+1
de jonge
@diekman allemaal complottheorie joh,allemaal wappies verhalen, maar zovelen die nog niet toe willen geven dat het inderdaad deze kant wel uit gaat die de wappies al voorspelden
+3
sorry

+1
jammermaarhelaas
@sorry

Zeer pientere jongen die Bosma. Heb hem wel eens als kamervoorzitter gezien, wat en verschil met Bergkamp.
grƶs
-
Nevergiveup
@Hans is Hobby boer Ze staan wel mijlen ver boven de slaven. Tja .....
@Nevergiveup Klaus Schap vlucht weg voor kritische vragen .
Kijk vooral als ze weg rijden .
.
+2
Realisme
@Hans is Hobby boer opa vraagt eerst van wat voor media ze is en als blijkt dat ze zelfstandig is lacht die even uit de hoogte
Nevergiveup
@Hans is Hobby boer Bang dat de ronkende 6 cilinder start ....
+2
hans1980
@Nevergiveup 4,8l tfsi v8
+2
sorry
Bennie Stevelink
Wat een achterlijke tweet: ā€œdoorgaan met oorlog tegen Ruslandā€.

Wordt Rusland aangevallen?
Wordt er gevochten op Russisch grondgebied?

Als Rusland ophoudt met oorlog voeren komt er vrede.
Als OekraĆÆne ophoudt met oorlog voeren houden ze op te bestaan.
+2
Nevergiveup
@Bennie Stevelink Je hebt gelijk ,

Maar ik vind nou niet dat zelenski en de Navo er op zijn zachts gezegd alles aan doen om het te de-escaleren en proberen het bloed vergieten te voorkomen , ze zijn weer echt met een middeleeuws gevecht bezig , oog om oog tand om tand.

Nu nog zware wapens erheen en Rusland zal de zware raketten in zetten father moab , en later misschien nucleair , wat hebben we eraan , kan nu niemand bedenken om tot de Donbask terug te trekken , stoppen met aanvallen daar en dan duidelijk met Rusland een compromis overleg te starten , en laat ik het zo zeggen , soms moet je wat toegeven om in een sterk toekomst overleg weer te kunnen winnen zonder schieten.

Rusland is ook een te groot land om te verliezen , er moet gewoon nu richting een pad stelling overlegt worden , dat heb ik bijna een jaar geleden gelijk al gezegd.
+1
Twentsch Land
Feitelijk is het heel simpel !

Rusland heeft belang bij de OekraĆÆne !

Europa heeft belang bij de OekraĆÆne !

Amerika heeft belang bij de OekraĆÆne en doet dit deels door Europa aan te sturen !

@Nevergiveup
+1
Nevergiveup
@Twentsch Land Daarom vind ik alle partijen schuldig , echt niet Ć©Ć©n !
Twentsch Land
Helemaal het zelfde en even veel schuld kan ik niet zeggen.

OekraĆÆne is hoe dan ook slachtoffer

Als het deel uit maakt van Rusland en hun wetten en regels maar ook als toekomstig EU lid waar Brussel de dienst uitmaakt in de EU landen.

Alleen als OekraĆÆne als onafhankelijk land kan functioneren ( zoals Zwitserland ) zal het vrijheid kennen.

Maar denk ook dat dat nooit meer haalbare kaart wordt voor de OekraĆÆne.

De landen die wapens leveren zullen vast in de papieren hebben vastgelegd in de toekomst mede over o.a. Defensie in de OekraĆÆne mede kunnen beslissen.

Bedenk goed dat landen die door Amerika zijn bevrijd in w o 2 nog steeds met Amerika moeten overleggen over hun wapens.
@Nevergiveup
Spuit11
@Twentsch Land zelfs heden ten dage zijn er nog 35.000 Amerikaanse troepen gestationeerd in Duitsland.
+2
Bennie Stevelink
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Feitelijk is het heel simpel !Rusland heeft belang bij de OekraĆÆne !Europa heeft belang bij de OekraĆÆne !

Europa laat OekraĆÆne een eigen keuze, Rusland niet.
Het verschil tussen een huwelijk en verkrachting: een huwelijk is de eigen keuze van de vrouw, een verkrachting niet.
Daarom kan lidmaatschap van de EU nooit gelijk worden gesteld aan bezetting door Rusland.
Daar komt bij dat je vrij uit de EU kunt vertrekken als je het niet meer bevalt, zoals GB heeft gedaan. In een huwelijk ben je ook vrij om weer te gaan scheiden als het niet meer bevalt.
Als OekraĆÆne wordt bezet door Rusland zijn ze niet vrij om te vertrekken.

OekraĆÆne heeft het al eens geprobeerd. Van 1945 tot begin 1960 heeft er een partizanen oorlog gewoed in een poging los te komen van Rusland. Rusland heeft het uiteindelijk in bloed gesmoord met 600.000 doden.
Deze doden komen bovenop de miljoenen doden die begin jaren dertig zijn gevallen toen Rusland opzettelijk een hongersnood creĆ«erde in OekraĆÆne. Vindt iemand het vreemd dat OekraĆÆne niet weer opnieuw bezet wil worden door Rusland?
Nevergiveup
@Bennie Stevelink Je hebt weer gelijk , maar misschien is het wel eerlijker om al het sanctie gedoe en vernedering naar Rusland er ook bij te vertellen , niet van het laatste jaar maar al zeker 20 jaar. En dan is het wel zo in een huwelijk als je de boel bedonderd en sart het niet zo eerlijk is om met het halve huis en huisraad aan de loop te willen gaan als je eruit gezet word .....
Bennie Stevelink
@Nevergiveup
Quote:
vernedering naar Rusland er ook bij te vertellen ,

Het Russische minderwaardigheidsgevoel is een probleem. Minderwaardigheidsgevoel is de allerslechtste drijfveer die je in de politiek kunt hebben. Mussolini voelde zich minderwaardig tegenover GB en Duitsland. Daarom moest Italiƫ een nieuw Romijns Rijk worden, compleet met een imperium in Noord Afrika en Griekenland.
Duitsland voelde zich ook minderwaardig en als overcompensatie zagen ze zichzelf als ā€œĆ¼bermenschenā€. Alle anderen werden daardoor ā€œuntermenschenā€. De gevolgen zijn bekend.

Rusland heeft de onuitroeibare neiging zichzelf te vernederen door steeds prestige te zoeken op een onmogelijke en achterhaalde manier waardoor ze afgaan. Nu weer met hun poging OekraĆÆne te veroveren.
Al sinds de Tweede Wereld Oorlog wordt het prestige van een land niet bepaald door grondgebied of een imperium maar door economische en technologische capaciteit. Ze hadden de olie dollars daar aan moeten besteden en niet aan wapens.

Het Westen heeft de onuitroeibare neiging zich moreel superieur te voelen tegen over de rest van de wereld. Met de laatste woke mode wil het Westen, met de neus in de lucht, de hele wereld de maat nemen. Er is geen enkele respect dat andere culturen veranderingen doorvoeren wanneer zij in hun cultuur daar aan toe zijn.
Met plaatsvervangende schaamte zag ik hoe de Olympische Spelen in Rusland geboycot werden omdat Rusland volgens onze laatste mode niet tolerant genoeg was tegenover homoā€™s.
sorry
@Bennie Stevelink rustig maar, rutte is inspiratie aan het opdoen
Nevergiveup
@Bennie Stevelink Je hebt gelijk , maar maakt het westen nu dan ook geen grote fout met al deze historische kennis ?

Volgens mij zouden U en ik het toch anders "gaan" doen ondanks dat we het misschien niet helemaal met elkaar eens zijn.

Of vind U het echt slim om de wapen industrie en transport richting OekraĆÆne flink op te schalen in de VS en EU ?
Bennie Stevelink
@Nevergiveup
Quote:
Of vind U het echt slim om de wapen industrie en transport richting OekraĆÆne flink op te schalen in de VS en EU ?

Wat is het alternatief? En wat zijn de consequenties daarvan?
+1
Nevergiveup
@Bennie Stevelink Dat had ik al omschreven , maar het lijkt erop dat we dan volgens U er verder met de botte bijl in moeten gaan šŸ’ŖšŸ’Ŗ, we zullen zien , 11 maanden geleden schreef U en vele hoge heren met U dat het zo klaar was met Rusland .....
+1
de jonge
@Nevergiveup en dan te bedenken dat iemand(bennie) zo reageert die altijd voor het praten en overleggen is....
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Daarom kan lidmaatschap van de EU nooit gelijk worden gesteld aan bezetting door Rusland.

OekraĆÆne is geen lid van de EU , maar iedereen doet als of het al bij de EU is .
Daarnaast nu het in oorlog is en mocht het vrede komen is daar Polen die hun bezette gronden ook weer terug willen van OekraĆÆne en zelfs Hongarije een deel van hun grond gebied kwijt geraakt na de WW2 wil dit terug .
OekraĆÆne zal dus opgedeeld worden bij wapenstilstand .
+1
jordi 1455
@Hans is Hobby boer Het schijnt dat OekraĆÆense nationalisten in de tweede wereld oorlog tussen 1943 tot 1945 wel 50.000 tot 100.000 Polen hebben afgeslacht.
en.wikipedia.org/wiki/…

Overigens laat het OekraĆÆne conflict zien hoe hypocriet het westen is, want het westen is niet vies om de dezelfde spelletjes te spelen of tolereren die Rusland in OekraĆÆne speelt, zolang het maar de belangen van de hoge heren in Washington en Brussel dienen, want geopolitiek is een smerig en bloederig spel.
+1
Nevergiveup
@hans1980 zoals Swab met zijn 8 cilinder die zegt dat jij er nog niet 1 mag ....
+3
Jan S
Kamervragen aan de regering:

Vraag 1
Kunt u bevestigen dat er inderdaad juridisch bindende afspraken zijn gemaakt
met het WEF ?

Antwoord 1
Ja, dat kan ik bevestigen. Het betreffen een uitvoeringsovereenkomst voor, en
subsidiebeschikkingen aan, projecten die kunnen bijdragen aan het behalen
van Nederlandse beleidsdoelstellingen. In deze afspraken zijn met het oog op
een doelmatige, doeltreffende en rechtmatige besteding van begrotingsmid-
delen de voorwaarden voor de bijdrage vastgelegd, zoals de te verwachten
prestaties, de resultaten en het tijdspad.

Vraag 2
Welke Nederlandse bewindspersonen hebben zich gecommitteerd aan de
genoemde juridische afspraken met het WEF, te weten: Ā«Sustainable
Investment PolicyĀ», Ā«Tropical Forest AllianceĀ», Ā«Food Systems InitiativeĀ» en
Ā«Food Innovation HubsĀ»?

Antwoord 2
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft subsidies verstrekt aan de
Ā«Sustainable Investment PolicyĀ», de Ā«Tropical Forest AllianceĀ» en het Ā«Food
Systems InitiativeĀ». De Ministeries van Economische Zaken en Klimaat en van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit hebben een uitvoeringsovereenkomst gesloten met betrekking tot de subsidie voor het Global Coordinating Secretariat van de Ā«Food Innovation HubsĀ». Natuur en Voedselkwaliteit detacheert 1 FTE bij Foodvalley in het kader van de Food Innovation Hub Europe.

/C:/Users/…
+1
Jan S
Samenwerking Nederlandse regering en WEF.

Conclusies

De tot nu toe opgevraagde documenten laten zien dat er al jarenlang innige contacten zijn tussen het WEF en meerdere Nederlandse bewindspersonen. Het eerder genoemde artikel van Wouter Roorda geeft een meer omvattende beeld van de samenwerking tussen de Nederlandse overheid en het WEF; wij beperken ons hier tot de informatie uit de Wob-documenten.

Vanaf 2016 hadden deze contacten vooral betrekking op de jaarvergadering van het WEF in Davos, maar met name sinds het jaar 2020 zien we een intensivering van de contacten en zijn Nederlandse bewindslieden bij steeds meer programmaā€™s van het WEF betrokken. In enkele gevallen is het WEF rechtstreeks betrokken bij politiek beleid, zoals bij de onderhandelingen over een eventueel partnerschap om internationaal samen te kunnen werken in de aanpak van corona. In Ć©Ć©n geval leidden de contacten tot een formele overeenkomst tussen het WEF en de Nederlandse regering, namelijk de vestiging van het Global Coordinating Secretariat, waarmee een subsidie van 651.000 euro gemoeid was.

Het WEF is voor de bewindslieden zeker niet alleen een platform waar zij te gast zijn. De ministers Kaag en Bruins hadden formele functies in verschillende programmaonderdelen van het WEF: Bruins als Steward voor het System Initiative on the Future of Health and Healthcare en Kaag als co-chair van de Global Action Group en als lid van de Regional Action Group Middle East and North Africa. In die hoedanigheid denken zij ook mee over de strategie van het WEF en publiceren zij artikelen op de website.

De samenwerking van het WEF en de Nederlandse regering wordt zelden concreet. Dat betekent niet dat er geen invloed is. Uit de correspondentie blijkt dat het WEF vooral een politieke visie uitdraagt en de Nederlandse bewindspersonen betuigen ook meermalen hun steun voor deze visie. Die visie wordt vooral uitgedrukt in het belang van ā€˜public private partnershipsā€™ en ā€˜stakeholder capitalismā€™. Het eigene van deze visie is dat politiek vooral wordt opgevat als efficiĆ«nt bestuur door een verregaande mate van samenwerking tussen bedrijven en overheden. Politiek is in deze visie vooral een kwestie van efficiĆ«nt besturen; de inbreng van de burger en het democratische proces verdwijnen steeds meer naar de achtergrond. De te realiseren doelen worden niet bepaald door een democratisch proces, maar zijn vastgelegd door internationale en supernationale organen als het WEF (de Great Reset, de Vierde IndustriĆ«le Revolutie) en de Verenigde Naties (de Sustainable Development Goals). Begrippen als burgerschap, democratie en mensenrechten spelen in de geanalyseerde documenten geen rol van betekenis; hooguit worden enkele keren vertegenwoordigers van de civil society genoemd. Het WEF speelt mijns inziens een belangrijke rol in deze verschuiving van ā€˜politicsā€™ naar ā€˜governanceā€™.

Illustratief voor deze verschuiving is ook het taalgebruik. Het is opvallend hoe weinig er wordt gesproken over concrete beleidsvorming en wetgeving. In plaats daarvan zien we een globalistische managementtaal die in zeer specifieke termen problemen agendeert en oplossingsrichtingen suggereert. Het gaat steeds om globale uitdagingen, ecologische problemen die zich op dit cruciale moment in de geschiedenis manifesteren in deze ā€œever more complex and interconnected worldā€. De oplossingen zijn altijd digitaal, inclusief, globaal, technologisch, ā€˜agileā€™, ā€˜resilientā€™, ā€˜transformativeā€™ en ā€˜sustainableā€™. De methode is altijd die van ā€˜strong leadershipā€™, dialoog tussen stakeholders, public-private partnerships. Voor bijna elk probleem kan wel een zin worden gebruikt als: ā€œIncreasing resilience is crucial to economies for ensuring sustainable growth in a fast developing worldā€ (Wopke Hoekstra).[30] Ook zonder concrete en meetbare resultaten wordt hier mijns inziens een taalveld gecreĆ«erd waarin een wereldwijde bestuursklasse gewend is zich te uiten en te legitimeren.

Deze observaties zijn coherent met de bevindingen van Christina Garsten en Adrienne Sƶrbom in hun boek Dicreet Power. Zij situeren het WEF binnen een opkomend systeem van diffuse machtsuitoefening waarin het erom gaat leiders en bewindspersonen beĆÆnvloeden. Het WEF heeft geen formeel mandaat, maar moet anderen ervan overtuigen om bepaalde doelen te bevorderen. Garsten en Sƶrbom stellen voor het WEF te zien als een bemiddelingsorganisatie tussen de markt en de politiek die haar bereik uitbreidt via een netwerk van individuen en groepen. Deze vorm van macht wordt gelegitimeerd door voortdurend te wijzen op mondiale problemen, maar zet tegelijkertijd democratische kernwaarden onder druk.[31]

renaissanceinstituut.nl/artikel/…
@Jan S Daarom uit de EU en alle banden met het WEF verbreken maar ook met de WHO waar ook Bill Gates financieel de schepper zwaaid en zijn waanzinnigge ideeƫn .
Vdejong
Quote Reactie van @Hans is Hobby boer:
de schepper
Bill Gates is god?
+5
Vdejong
Ik zie WEF als een soort van sekte. Je moet een bepaalde gedachte aanhangen om lid te kunnen worden en daarnaast over genoeg geld beschikken om je in te kunnen kopen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frieslandcampina , world economic forum en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nƩt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
215
DEELNEMERS
40
WEERGAVES
9.516