FrieslandCampina wil boerloos verbreden in eiwit


Quote:
FrieslandCampina wil snel verder verbreden als voedingsbedrijf met een ruim aanbod aan eiwitten. Dit blijkt uit de aangekondigde samenwerking met het Califor...

Deel dit topic

Reacties

+1
Realisme
Als wij het niet doen doet iemand anders het toch? 😂
+7
Freddie1
Boerloos produceren terwijl boeren eigenaar van FC zijn, was de coöperatie niet ooit opgericht om melk te verwaaarden?

Ik vindt het een vreemde ontwikkeling, je zou als coöperatie het belang van "koeienmelk" voor de gezondheid moeten verkondigen.

Die rotzooi die ze nu willen verkopen is niet in de lijn met de coöperatieve gedachte zoals de ooit bedoeld was in mijn beleving...
+3
cjw73
@Freddie1 tsja dat krijg je he, als je partijen als natuurmonumenten en dergelijke binnen haalt.
+2
de hoef
@cjw73 ik vind het een goed idee, halen waar het zit, inspelen op de markt
cjw73
@de hoef had dat dan eerder bedacht. Die koeien zijn straks niet meer nodig. Stal voor niks gebouwd. .🙈🙈🙈
de hoef
Quote Reactie van @cjw73:
voor niks

maar niet gratis
familie pelle
@de hoef
Quote:
. ik vind het een goed idee, halen waar het zit, inspelen op de markt

Ik ook. Maar ik ga er anders over denken als dadelijk een onevenredig deel van het reclamebudget op gaat aan niet zuivel gerelateerde producten. En niemand die dat kan controleren.
weurding
Sla je de krant open, zijn er veel anti zuivel berichten, maar over smaak valt niet te twisten, dvhn 13 1 2023

(klik om te vergroten)

+9
Noorderling
@Freddie1
het is wel bijzonder, past naar mijn ogen niet om de creamy creations, Riedel, CSK, Nutrifeed.
Was allemaal maar bijzaak. En nu halen we weer allemaal risicovolle bijzaken op ons.
Of was het toch tafelzilver?
+2
slagakker
@Freddie1 Die rotzooi zoals jij het noemt is een markt voor. Voor degene die een zuivelvervanger willen moet je open staan. Je moet verder denken dan vandaag. Tijden veranderen en daar hebben veel boeren moeite mee , helaas. Je kunt het ook als een kans zien. En dat heeft niets met bv afstoten van riedel te maken, dat had duidelijk niks met zuivel van doen.
weurding
@slagakker dat zal, maar als ze geen melk (boerloos) nodig zijn voor die producten, kan het best eens zijn dat de winst die erop gemaakt wordt ook niet in handen komt van de leveranciers
Realisme
@weurding vraag je je dat nog af? Voor de babyvoedingwinst uit China hebben ze toch ook genoeg bodemloze putten gevonden
JappieJo
@slagakker zo is het, melken zonder koeien dat wordt een makkie???
+1
sorry
Quote Reactie van @slagakker:
riedel te maken, dat had duidelijk niks met zuivel van doen.

er ging wei in de taksi
+1
grös
Quote Reactie van @slagakker:
Die rotzooi zoals jij het noemt is een markt voor.

Dat was er ook voor margarine, halvarine. 'ons bent zuunig' Toch zie je steeds vaker het vak roomboter leeg in de super. Blijkbaar stappen er toch meer mensen af van het 19e eeuwse wagensmeervet.
Quote:
Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat Nederlandse huishoudens in 2015 gemiddeld 19 euro aan boter uitgaven. Ter vergelijking: in 1996 was dit nog 15 euro. Een flinke stijging dus. Overigens is margarine nog altijd populairder: Nederlandse gezinnen geven hier gemiddeld 29 euro aan uit. Dit bedrag daalt wel snel, want in 1996 was dit nog 43 euro.
Vantveen
@slagakker ''Die rotzooi zoals jij het noemt is een markt voor.'' Denk dat dat voorlopig nog vies tegen valt. Het is maar een klein groepje die de dubbele prijs van vlees wil betalen voor ultra bewerkt nepvlees. Het is bij bedrijven vooral de verwachting dat het de toekomst is. En als het los gaat, loopt wie op dat moment marktleider is heel dik binnen.
Zelf ook ooit vega vriendinnetje gehad. Deal gemaakt, als jij zo lekker kookt dat ik het niet mis, dan vind ik 2x per week vlees prima. En dat ging perfect, geen nepvlees, maar eieren, kaas, kikkererwten en vis.
+2
pieta
Quote Reactie van @Vantveen:
Zelf ook ooit vega vriendinnetje gehad. Deal gemaakt, als jij zo lekker kookt dat ik het niet mis, dan vind ik 2x per week vlees prima. En dat ging perfect, geen nepvlees, maar eieren, kaas, kikkererwten en vis

Vis en vega, dat gaat toch niet samen?

nl.wikipedia.org/wiki/Vegetarisme/
Johannushoeve cv
@Vantveen dat ze ook voor Mozzarellakaas hadden een fabriek voor gekocht.
+1
IJsseldelta
@Vantveen Maar wel worst in de stamppot.
Bekkink
Riedel ook maar terug kopen dus....
bio boer
Vind eigelijk dat ze grondstof wel moeten nemen op comparatieve wijze net als melk nu grondstof af nemen bij telers
oubi
Kunnen ze ook samenwerken met those vegan cowboys. Ook zuivelvervangers......
+2
Jawis
Ik ben er eigenlijk wel klaar mee. Richt maar een nieuwe onderneming op en haal het geld maar uit de markt als het zon winstmodel is...
De hele veganshit is al op zn retour....
Geen geld meer in steken... westers luxeproduct... china en india vreten het niet....
david2
@Jawis gister op horecava geweest onderhand geen gewone bitterbal meer te vinden allemaal vega en vegan en zelfs vegan nagemaakte vis moet toch niet gekker worden
Putjeschepperr
@david2 urkervissers worden dus ja handel
Kars
@david2 het wordt door je strot geduwd. Dat is puur een politieke agenda. Heeft te maken om boeren van hun grond te kunnen krijgen. macht macht en nog eens macht. mja sommige zullen het nooit gaan inzien wat de werkelijke reden achter vega is.
+2
Erfbetreder
@Kars Heb je voor een deel wel gelijk in, maar wat is het antwoord. Als jullie eigen cooperatie, zonder dat jullie er schijnbaar in zijn gekend, hieraan meewerkt, wat wordt dan jullie strategie als boeren? Wordt het geen tijd om zelf in te grijpen en te zeggen waar de cooperatie naar toe moet. Ik zie zelf het hele vega gebeuren als een structurele vervanger van jullie producten, echter voor maar een (klein) deel van de markt. Ook hier in het westen zal men vlees, zuivel en eieren blijven eten/ drinken. Jullie hebben bovendien al veel gedaan aan dierwelzijn en milieu, jullie kunnen zelfs een hoop 'klimaat'- en energieproblemen oplossen. Het wordt dan, is mijn bescheiden mening, hoog tijd dat daar meer op gehamerd wordt door jullie, middels reclame voor jullie producten door de cooperaties, met filmpjes en uitleg voor de oplossingen die jullie kunnen bieden voor 'klimaat' en energie. Als burgers jullie gaan zien als oplossers voor 'klimaat'-, en energieproblemen kunnen en gaan zijn, staan jullie 3-0 voor t.o.v. theoretische schreeuwers die er zelf niets aan doen. Wees positief actief in plaats van negatief reactief
de hoef
@Erfbetreder hier gaan al een paar boeren co2 vastleggen voor industrie
Weidezicht
@de hoef daar weet ik eigenlijk weinig van, in het noorden willen ze ook ziets oprichten las ik ergens. Hoe gast dat werken met die co2 vastlegging. Vastlegging IN de bodem of in het gewas? Wordt of is dit ook het ultieme verdienmodel voor staatsbosbeheer e.d? Gaan zij straks op gratis verkregen grond bomen planten en dan co2 rechten verkopen? Ze maken volop reclame over de co2 vastlegging door bos, mij niet duidelijk hoe bos het doet t.o.v. blijvend grasland, maar sbb gebruikt die vadtlegging ook om gemeentes te bewerken om bestemmingsplan technisch mee te werken aan aanleg van bos op landbouwgrond.
de hoef
@Weidezicht het is de bedoeling om een groenbemester te zaaien op plaatsen waar je dat normaal niet doet, dus op zand gaat dit niet meetellen op klei waar het nu niet gebeurde wel
Putjeschepperr
Worden uitgeroeid
Grasbaal
Quote Reactie van @david2:
Jawis gister op horecava geweest onderhand geen gewone bitterbal meer te vinden allemaal vega en vegan en zelfs vegan nagemaakte vis moet toch niet gekker worden

Ik was er woensdag ook, ja de alternatieven waren volop aanwezig. Diverse geproefd, sommigen waren echt wel smakelijk maar dat lag vooral aan de kok en zijn persoonlijke toevoegen. Er waren droge en smakeloze gedrochten. Maar ook leuke en smakelijke varianten met Oesterzwammen en ei als basis. Maar op vlees gebied viel er ook nog veel te smikkelen.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

theo-lamers
@Grasbaal afgelopen dinsdag op de horecava, tov laatste editie was er heel weinig vega.
Maar grote afwezige waren wat mij betreft Arla en rfc, daar komen de afnemers die willen betalen voor duurzaamheid.
Overigens veel bier en cocktails stands dit jaar
Bennie Stevelink
Afnemers verwachten dat je naast het standaard product ook een vega variant kunt leveren. Ze gaan niet het standaard product bij de ene leverancier kopen en de vega variant bij een ander. Je moet een compleet pakket kunnen leveren anders kopen ze wel bij een ander.
+3
pieta
@Bennie Stevelink Dus Those Vegan Cowboys leveren ook echt vlees? En de Vegatragische Slager had voorheen ook echt vlees in het assortiment?
+1
Bennie Stevelink
@pieta
Quote:
Dus Those Vegan Cowboys leveren ook echt vlees? En de Vegatragische Slager had voorheen ook echt vlees in het assortiment?

Die leveren consumenten producten aan supermarkten. RFC levert aan de horeca en andere voedingsmiddelenbedrijven.

Mijn zuster heeft in de jaren negentig bij Frieslandfoods gewerkt bij de afdeling kindervoeding. Zij was artsenbezoekster. Ze vertelde dat ze aan ziekenhuizen niet alleen kindervoeding leverden maar ook alles er omheen zoals maagsondes. Kale kindervoeding en medische voeding leveren lukte niet, ze moesten een compleet pakket kunnen leveren.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frieslandcampina , eiwit , eiwitten en nieuws geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
36
DEELNEMERS
27
WEERGAVES
4.081