Handel in stikstof is alleen een goed idee als het leidt tot mínder uitstoot

Een kabinet dat de boeren goedgezind is, kan niet anders dan nu snel ingrijpen op de markt van de papieren stikstofruimte.

De boeren zijn alleen geholpen met politici en bestuurders die de realiteit onder ogen zien en daar naar handelen. Elk uitstel vergroot het probleem. En bij dat handelen hoort ook dat het kabinet nu met spoed ingrijpt op de markt van de stikstofrechten, om te voorkomen dat bedrijven en lagere overheden ongebruikte stikstofruimte van al eerder gestopte veehouders opkopen om nieuwe bouwactiviteiten mogelijk te maken. Die markt van theoretische stikstofruimte dreigt nu een prooi te worden van bouwbedrijven, projectontwikkelaars en multinationals die daarmee weer even vooruit kunnen, maar intussen zorgen voor méér stikstofuitstoot in plaats van minder.

Deel dit topic

Reacties

demelkboer
Waar ik zei "uitstoot" bedoel ik "boeren" . Stop de tijd

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's handel , stikstof , uitstoot , veehouders , bouwactiviteiten , papieren , ammoniakrechten , stikstofrechten , stikstofruimte , stikstofuitstoot en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0