Spraymiddel nabehandeling

Hallo allemaal,

Wij gebruiken nu HCP spray van Heemskerk en die kost 59 euro per 20 liter. Eens in de 13 dagen moet ik deze vervangen bij de melkrobot (65 koeien). Zelf vind ik dit op jaarbasis wel prijzig. Onze vaten kunnen chloorhoudende middelen niet hebben ivm roest. Nou zag ik een middel 'Maxi Subliem CP', dit is een spray op basis van Jodium, die je mengt met 7/8 liter water (1 op 😎 zijn er veehouders die hier ervaring mee hebben en bevalt dit?

Deel dit topic

Reacties

overstekend wild
Ik denk dat na enige tijd wisselen van dipmiddel sowieso niet verkeerd is
cjw73
Gebruik het al jaren, maar moet er wel bij zeggen dat ik geen robot hebt.
Jawis
Jodium is toch ook hoog corrosief?
+1
T60401
Ik zou beginnen met de robot op economisch te zetten dat scheelt al een bult spray
t zal wel
@T60401 om en om afwisselen met oplossing vloeibare groene zeep en water is veel goedkoper. 5ltr op 25ltr water.wel om en om anders kunnen de spenen te zacht worden word gezegt.
Buorkje
Geen ervaring met de Maxi subliem CP, maar met een eindconcentratie van 0,3% jodium kan je ook 100 liter water bij je huidige middel doen. Kan je ook met water sprayen.
komelker 2
Is de dosering niet aan te passen. Ik doe twee keer zolang met een 20 liter vat.
+1
luuk-nijsink
@komelker 2 wij hebben een sac robot die t gehele uier sprayt. Heb nu de spraytijd wat verkort aangezien er 5 ml per keer op het uier toegediend te worden, wat nu 8 ml was.
Jawis
@luuk-nijsink als voeding, hygiëne en weerstand goed voor elkaar is moet dat zeker kunnen...
+1
joske1980
Mijn ervaring met DeLaval is dat soms een dikker duurder middel nauwelijks meer kost omdat hij wat minder middel sprayt dan.
Je zou ook glycerine of zo toe kunnen voegen. Dat deden we in nieuw Zeeland ook
JohnDeere4440
Ik spray of dip al 2 jaar niet meer, celgetal stabiel rond de 150. Weinig tot geen last met uierontsteking.
bio boer
@JohnDeere4440 gebruik het ook alleen als er incidenten zijn afgelop zomer ging celgetal omhoog tot over de 250 toen er weer opgezet nu weer onder de 200 dan haal ik het er weer af spray al jaren niet meer

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water , melkrobot , veehouders , ervaring , jodium , vervangen en Roest geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
1.468