Wereldbank ziet Europese economie stilvallen

De economische groei van de eurozone valt dit jaar waarschijnlijk stil door de overal flink opgelopen prijzen, in combinatie met hogere rentetarieven, lagere investeringen en verstoringen als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Dat voorspelt de Wereldbank, die in nieuwe ramingen een stuk somberder is geworden over de wereldeconomie als geheel.

Deel dit topic

Reacties

+5
George
Daar hoef je geen geleerde voor te zijn om dit te zien aankomen. Dit gaat niet goedkomen zo. Eerst gestrooid met gratis geld om de zaak aan het draaiende te houden en de welvaart voortuit geleefd. Nu is het bijna niet meer op te lossen.
arie.j
Quote Reactie van @George:
Daar hoef je geen geleerde voor te zijn om dit te zien aankomen. Dit gaat niet goedkomen zo. Eerst gestrooid met gratis geld om de zaak aan het draaiende te houden en de welvaart voortuit geleefd. Nu is het bijna niet meer op te lossen.

Inflatie moet eerst flink omlaag, dat is rente wat omhoog zoals we nu zien om economie te remmen.
En dan valt de economische groei tijdelijk stil, op zich niet de grootste ramp
Als het maar niet zo erg wordt als bij WO 1
In 1918 was er 19,1% inflatie en in 1921 was er 13,4 deflatie
cbs.nl/nl-nl/nieuws/…
Twentsch Land
Deflatie kan maar zo komen binnen niet al te lange tijd.

Koop je weer veel voor iets geld

Probleem is dat het dan niet eenvoudig is om aan iets geld te komen.

@arie.j
Spuit11
@arie.j De rente "wat" omhoog is niet genoeg. en.wikipedia.org/wiki/Taylor_rule/
+1
Nevergiveup
Nu wil D66 de industrie nog ff wegpesten in NL en verder de bedrijven ff kaalplukken , en zich dan af gaan vragen over een aantal jaren waar de welvaart van "vroeger"gebleven is .... , Ohja en geven dan altijd een ander de schuld !
+4
Henk Schoonvelde
Nog een paar jaar Frans Timmermans en de Europeanen vluchten naar Afrika.....
+7
demelkboer
Stilvallende economie en Nederland saneert zijn primaire sector. Agro complex en maakindustrie zijn als een kiel onder een boot. Als je heel hard gaat remt het wat af , maar in een storm zorgt het er voor dat je rechtopblijft
+1
Weidezicht
@demelkboer juist, zo is het. Prachtig en duidelijk verwoord. Elk land waar het constant goed gaat, heeft zijn voedselvoorziening op orde, en een bepaalde maakindustrie, die geld importeert.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's economie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN